Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ile miejsca

agata97ws

Recommended Posts

witam. proszę o podanie mi ile miejsca powinnam dostać kupując miejsce parkingowe pod blokiem to które kupiłam jest tak małe że nie można wyjść z samochodu albo ja albo sąsiad i tak obijamy sobie samochody albo nie parkujemy na chodniku bo nie można wyjść z auta.

Mam jeszcze jeden problem w bloku w którym kupiłam mieszkanie jest domofon tak jakoś dziwnie jest ustawiony że jak ktoś do mnie chce zadzwonić musi wcisnąć przed nr mieszkania jeszcze cyfrę 200 tz. nie nr 2 a 202 nie ma żadnej informacji ze tak trzeba zrobić prośby aby coś z tym zrobili skończyły się na odpowiedzi że jak zapłąće z własnej kieszeni to przyślą mi firmę która jest od domofonów i mi zmieni kod. Czy ja musza za to płacić? przecież listonosz, pogotowie, policja itp. powinni mieś jakiś dostęp do mieszkańca! :roll: :roll:

Witaj!

Niestety nie umiem się odnieść do kwestii domofonu, ale jeśli chodzi o miejsca parkingowe, to o ile wiem, istnieje w Planach Zagospodarowania coś takiego jak "Wskaźniki parkingowe do obliczania zapotrzebowania inwestycji na miejsca postojowe dla samochodów osobowych".

Wskaźniki te określają liczbę miejsc parkingowych, które powinny być uwzględnione przy budowaniu nowych domów. W Gdańsku wskaźnik taki dla budownictwa wielorodzinnego (bloki) wynosi 1,2, co oznacza że dla bloku z 10 mieszkaniami musi być zapewnionych 12 miejsc parkingowych.

Nie wiem natomiast czy są jakieś normy mówiące o minimalnej powierzchni (lub wymiarach) takich miejsc.

Może nie do końca jest to informacja, której szukasz, ale może Ci się przydać...