sszmm 04.05.2006 04:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 Czy ma może ktos doświadczenia związane z zakończeniem współpracy z dostacą LPG ? Jakie są koszty ?Dodam, że nie mam w umowie określonego pułapu zużycia LPG w czasie trwania umowy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sszmm 26.05.2006 04:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Widzę, że nikt w w.w. temacie nie ma nic do powiedzenia !!Oznacza to brak problemów przy rozwiązywaniu umowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciek119 26.05.2006 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Temat był już poruszany na forum ... sam zadawałem podobne pytanie. Wszystko zależy od tego jaki dostawca i z jakiego okresu pochodzi umowa. W moim przypadku (umowa z Gaspolem na odbiór 20 tys. litrów) sprawa się wyjaśni już wkrótce. Wysłałem im pismo z prośba o określenie kosztów jakie poniosę w przypadku wypowiedzenia umowy. To czy wypowiem umowę będzie zależało od tego czy koszty będą maleć z czasem czy też nie. Jeśli nie to nie ma się nad czym zastanawiać ... wypowiadam natychmiast. Jeśli będą maleć z czasem to bilans może "wyjść na zero" i wówczas warto rozważyć opcję pozostania jeszcze przez sezon lub dwa na tym paliwie. O wszystkim zdecydyje kalkulacja kosztów (tych, które są do przewidzenia ). Tak dla pełnej informacji - rozpocząłem rozbudowę domu, a podłączenie GZ też będzie kosztowało Dam znać gdy otrzymam odpowiedź. Pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrul 26.05.2006 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Ja też sie szykuje do rezygnacji, ale u mnie jest to spowodowane niedotrzymaniem terminu odbioru przyłącza. Firma nie chce się przyznac do winy, czyli po prostu mnie "olewa", a ja za karę nie chce im zapłacić za przyłącze. Oni z kolei nie chcą mi zatankować gazu bo im nie zapłaciłem no i mamy pat. Ale ja nie potrzebuje łaski od buraków i rozwiąże umowę ale podejrzewam, że sprawa oprze się o sąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts