Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Problemy z muszla:]

matbli

Recommended Posts

Witam! Jestem mieszkańcem bloku (4 piętra), i borykam sie z nastepujacym problemem:

Łazienka była remontowana w 2000 roku. Zainstalowalismy muszle podwieszana. Od wrzesnia 2005 roku mamy problem:

- po spuszczeniu wody zbiera sie pelna muszla wody i woda schodzi bardzo powoli, a na koniec wytwarza sie podcisnienie i woda jest wsysana do rury odprowadzajacej. Po momencie woda powraca do stanu pierwotnego!

Były juz 3 rozne firmy hydrualiczne w celu sprawdzenia kanalizacji w moim domu jak i pionie blokowym! Na daremno. Tutaj wszystko jest w porzadku. Pion był przetykany i na nic tam nie natrafiono. Problem pojawia się okresowo. Są kilkudniowe lub nawet kilkunastodniowe przerwy!! Potem dzien, dwa problemu i znow spokoj. Ostatnio wymieniłem muszle na nowa. Trzy tygodnie spokoju i znow to samo !! Pomozcie prosze! :D

P.S. Fachowcy w moim regionie nie potrafia rozwiazac takiego problemu, ani nawet stwierdzic przyczyny!

mam rozumieć, ze np. spuszczasz wodę, woda ta jest calkowicie zasysana do rury odprowadzającej, a nastepnie czesc tej wody wraca do muszli??

Tak z jednym ale. Zanim to nastapi woda zbiera sie w muszli i podchodzi az pod sama deske sedesowa!

Moze zeby lepiej zobrazowac przyczyne, mam mozliwosc wyslania zdjec na adres e-mail

:D

• 2 weeks później...