Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dylatacja w ?cianie z klinkieru

Recommended Posts

Wiarus - przeczytałem właśnie broszurę Roben'a o murowaniu klinkieru. Jak myślisz ile pytań zadam przedstawicielowi po przeczytaniu tejże broszury i Forum? 21 !!! Nie wiem, kiedy mi odpowie na tyle pytań. Obiecuję napisać potem więcej szczegółów. Boral z kolei w swojej broszurze dopuszcza nawet użycie WAPNA???!!! Im więcej się uczymy tym mniej umiemy, ale polecam obie broszurki (Roben wysyła).

• Odpowiedzi 47
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wiarus - zadzowniłem do przedstawiciela Roben'a, przefaksowałem mu pytania i ... przejedzie do mnie we wtorek. Qurcze - czy te sytemy doradców tak sprawnie działają? Jeden (od wełny Ursa) udziela konkretnej rady na krótkie pytanie telefoniczne, drugi przyjeżdża (oczywiście przy okazji, ale jednek urwę mu kawałek czasu).

Pitbull - każdy i wszędzie będzie wykręcał się od odpowiedzialności. Są jednak instytucje, gdzie możesz zamówić ekspertyzę i mając taką podkładkę dasz radę chyba wywalczyć swoje. Kwestia tylko taka, że kłotnie nie są niczym przyjemnym, szkoda czasu i kasy na ekspertyzę (bo za to chyba nie zwrócą. A może jej nie robić tylko postraszyć?).

Opowiem taką ciekawostkę. Rzecz dzieje się w okolicach Warszawy: facio robił chatę z jednolitego klinkieru. Fachowiec nie sprawdził, a cegła była z różnych partii. Murując były różnice w kolorze w kolejnych warstwach(należy mieszać cegły z różnych palet, to nie widać różnic). Hurtownia uznała reklamację i dostarczyła nowe cegły (chyba nie pokryli kosztów ponownego postawienia murów). Robił płot i znowu coś tam chciał reklamować. Goście przyjechali obejrzeć sprawę, chodzili po podwórku, robili zdjęcia, a nawet widzieli, że ktoś jest w domu, jednak nie zadzwonili. Na to opiekunka dziecka zaniepokojona co się dzieje, zadzwoniła po ochronę (mieli umowę), no bo jak ktoś śmie wleźć na posesję i robić zdjęcia. Przyjechali "chłopcy", nie pytając co i kto gości ryms na maskę (wojskowa szkoła - najpierw strzelaj, a potem pytaj kto idzie), obszukali, wylegitymowali i popytali. Jak myślicie, czy druga reklamacja została też uwzględniona?

Frankai - chyba znasz zycie. Jak znasz, to wiesz ze na Twoja ekspertyze firma zrobi druga kontrekspertyze. Bo co specjalista to inna opinia. A za wszystko jak powiedziales zaplacisz Ty swoimi pieniedzmi i nerwami.

Ja juz takie przypadki znam, ale nie twierdze ze nie nalezy dochodzic swojego, tylko trzeba przliczyc czy to sie oplaca?