1sara 06.05.2006 08:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2006 czyli kupuje sobie te panele, i ukladam nawet sama na balkonie?, a jezeli ze wzgledu na wymiar zostaje przerwa przy scianach? to juz nie bedzie stabilnie wszystko leżeć? I co wtedy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 06.05.2006 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2006 czyli kupuje sobie te panele, i ukladam nawet sama na balkonie?, a jezeli ze wzgledu na wymiar zostaje przerwa przy scianach? to juz nie bedzie stabilnie wszystko leżeć? I co wtedy? Takie ryzyko z uzywania gotowcow zawsze pozostaje. Zawsze mozna jednak jakos temu zaradzic. Mozna wstawic late dystansowa, zeby wyrownac niewielkie roznice w wymiarach, mozna dorobic polowke /z calego panela zrobic 1/2, 1/3 lub dowolny wymiar - nia ma z tym problemu bo taki panel to zwykla ramka na wierzchu ktorej przybite, przykrecone sa klepki a przecietnie zdolny majsterkowicz poradzi sobie z tym/ , mozna dac late poczatkowa i late konczaca - juz mamy iles tam centymetrow wypelnienia. Mozliwosci jest cala masa. Stosowanie gotowych modulow jest o tyle praktyczne, ze zawsze mozna jeden panel wyjac a w miejsce po nim wstawic skrzynke kwiatowa. Pusta przestrzen posadzki wynikajaca np z nietypowego ksztaltu tarasu moze byc wypelniona skrzynką lub przeslonieta ustawiana w pustce donicą lub donicami. Firmy produkujace akcesoria ogrodowe stosuja zazwyczaj sytemy modularne. Ruszt taki mozna komponowac rowniez plastycznie. Uklada sie go jak kafelki lub prawdziwy parkiet - klepka na przemian pionow, poziomo, 2 poziome 3 pionowe, 1 karo, jodelka itd. co fantazja podpowie. np. http://img141.imageshack.us/img141/9435/ruszt3ln.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
silwia2000 06.05.2006 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2006 A o to moj balkon ( nie wiem czy uda mi sie zdiecie wkleic - bo robie to pierwszy raz) http://foto.onet.pl/upload/29/64/_598377_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
silwia2000 06.05.2006 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2006 Huuuuuuuurrrra!!!!!!!!!!! Udalo mi sie za pierwszym razem - Sara mam nadzieje, ze moze Ci sie to przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1sara 07.05.2006 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 Dzięki za zdjęcie. Może wiesz jak to zostało ułożone? Bardzo podoba mi sie Twoja podłoga. Gdzie kupiłaś takie deski, ja widziałam tylko panele w rozmiarach 50x50 i 60x60. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
silwia2000 08.05.2006 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Witaj Niestety nie wiem czy te deski sa do kupienia na terenie POlski. Ja moje kupilam w Niemczech. Deski sa polaczone ze soba od spodu drewniana belka. Calosc tworzy pewnego rodzaju konstrukcje. Jezeli nadal jestes zainteresowana, moge wyslac zdiecia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorg 08.05.2006 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Teraz mogę włączyć się do dyskusji, bo akurat tutaj dobrze kumam o co chodzi. ...Bardzo podoba mi sie Twoja podłoga. Gdzie kupiłaś takie deski... Deski takie można kupić np. w DLH: http://www.dlh.pl/?v=products&idc=5 ...Może wiesz jak to zostało ułożone?... Jeżeli zgodnie z ogólną zasadą, to pod spodem jest drewniany ruszt, a deski są do niego przykręcone. Odstęp między poszczególnymi deskami powinien być nie mniejszy niż 5-10 mm (zależy od szerokości desek). Pod konstrukcję nośną powinny być podłożone kawałki np. gumy aby zabezpieczyć drewno przed wilgocią z podłoża. i to tyle... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
silwia2000 08.05.2006 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Dokladnie - jest tak jak pisze boorg Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1sara 08.05.2006 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 dzięki za wyczerpujące informacje, chyba skusze się na taką podłoge, pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 08.05.2006 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Huuuuuuuurrrra!!!!!!!!!!! Udalo mi sie za pierwszym razem - Sara mam nadzieje, ze moze Ci sie to przyda no prosze jak ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts