Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Poszukiwana szeroka lodówka

lilek26

Recommended Posts

Czy ktoś wie ile cm ma najszersza lodówka jedno - drzwiowa?? I jaka firma ją produkuje?? Szukam szerszej niż 60 cm.

ARISTON

Combi MBAA 4532 CV

CENA około 2600 zł

Wymiary

Wysokoœć ( cm) : 190.0

Szerokoœć cm : 70.0

Głębokoœć ( cm) : 68.0

Pojemnoœć

Pojemnoœć całkowita ( lt) : 415

Pojemnoœć lodówki (lt) : 283

Pojemnoœć zamrażarki ( lt) : 132

Główne funkcje

Super freeze

Funkcja Super Cool

Wyposażenie

Super Hygiene

Kolor : stal nierdzewna

Drzwi otwierane na prawo lub lewo

Ilosć półek : 3

Typ półek : Szkło z białym profilem

Dodatki

Pułka na puszki : 2

Iloœć pojemników na jajka

Ilosć pojemników na masło

zintegrowany pojemnik na mięso

Pojemnik na mięso

Efektywnoœć

Klasa energetyczna : AA

Klasa klimatyczna : N,SN,ST

Niezależne przechowywanie bez użycia energii elektrycznej : 21.0

Moc zamrażania ( kg/24 h) : 16.0

o szerokoœci 70 cm sa jeszcze

Ariston Combi MBA 45D2 NFE , Combi MBAA 4531 CV , Combi MBA 45D1 NFE , MTAA 4511 V, MTAA 4512 V , Combi MBA 45D1 NFA ...

http://www.ariston.pl/ariston/listofproducts_v0.do

Słuchajcie, znalazłam lodówkę (wg mnie olbrzymią) i chciałabym zasięgnąć opinni na jej temat.

Chodzi mi o model Samsunga SRL-629 EV-SS

wysokość 179 cm

szerokość 82 cm (lodówka jest jednodrzwiowa)

głębokość 62 cm

z dużym zamrażalnikiem - 143 litry

http://www.maximedia.pl/?oferta=lodowki&promocja=samsung_srl_629_evss

Mój narzeczony jest zachwycony, a mi jakoś nie pasuje tu ta cena w stosunku do wielkości tej lodówki.

Może ktoś z was coś o niej słyszał??

Pozdrawiam

Słuchajcie, znalazłam lodówkę (wg mnie olbrzymią) i chciałabym zasięgnąć opinni na jej temat.

Chodzi mi o model Samsunga SRL-629 EV-SS

wysokość 179 cm

szerokość 82 cm (lodówka jest jednodrzwiowa)

głębokość 62 cm

z dużym zamrażalnikiem - 143 litry

http://www.maximedia.pl/?oferta=lodowki&promocja=samsung_srl_629_evss

Mój narzeczony jest zachwycony, a mi jakoś nie pasuje tu ta cena w stosunku do wielkości tej lodówki.

Może ktoś z was coś o niej słyszał??

Pozdrawiam

Wyglada bardzo łšdnie, cena atrakcyjna. Ale nie podali klasy energetycznej. Może dlatego taka cena-, czesto sprzety zużywajace dużo pršdu sa tańsze. Ale nie spwradzałam- taka tylko moja uwaga :roll:

Najlepiej zapytaj.

P.S. Kupowałam w tym sklepie juz kilka sprzetów :wink:

Ja posiadam lodowke Sharp, szeroka na... 76 cm!!! Hurrra, zwycięzca!!! Wejdz na strone Sharpa, symbole SPJMAA 68 bodajze, spora czesc ich lodowek ma wlasnie taka szerokosc. Cena 4 tys.

Kris_1999, też przymierzam się do tego Sharpa.

Masz może foto jak wygląda w środku? Nigdzie nie mogę znaleźć... :cry:

W grę wchodzą chyba te 3 modele:

producent Sharp

model SJ-68MAA

zamrażarka góra

ilość agregatów 1

pojemność 594

lodówka 439

zamrażarka 155

wymiary (szxwxg) 76x182x74

klasa B

zużycie dzienne 1,89

poziom hałasu 43

no-frost tak

rozmrażanie

lodówka/zamrażar. auto/auto

waga 90

kolor beż, srebrny

kostkarka tak

reg. temperatury osobno

czas 12h

cena 3000

producent Samsung

model SR-L629EVSS

zamrażarka dół

ilość agregatów 1

pojemność 501

lodówka 358

zamrażarka 143

wymiary (szxwxg) 82x179x70,5

klasa A

zużycie dzienne 1,33

poziom hałasu 42

no-frost tak

rozmrażanie

lodówka/zamrażar. auto/auto

waga 104

kolor srebrny

kostkarka tak

reg. temperatury

czas 14h

cena 2650

producent LG

model GR-652JVPK

zamrażarka góra

ilość agregatów 1

pojemność 524

lodówka 378

zamrażarka 146

wymiary (szxwxg) 86x179x71

klasa A

zużycie dzienne 1,42

poziom hałasu 42

no-frost tak

rozmrażanie

lodówka/zamrażar.

waga

kolor beżowy

kostkarka tak

reg. temperatury osobno

czas 12h

cena 3050

Sharp to klasa B (najwięcej zużywa prądu), LG i Samsung to klasa A.

Z drugiej stronu Sharp ma zdecydowanie największą pojemność przy najmniejszej szerokości, ale też jest najgłośniejszy...

Czy ktoś ma któryś z tych 3 modeli? Jak się sprawują?

• 3 years później...

odświeżam temat, bo stoję przed wyborem lodówki. Parametry pożądane to szerokość w okolicy 70 cm (nie mniej lecz nie dużo więcej), grubość (głębokość) max 65 cm, wysokość dowolna. System no frost, zabudowane plecy (bez radiatora!!!) i komora świeżości.

Chyba mam za duże wymagania.

Mam 2 typy, ale nie mogę ich dopaść w realu i nie wiem, co z tymi plecami.

Są to Siemens KG 49NA94

i Bosch KGN49A73

czy ktoś je zna, czy się psują, gdzie je produkują, jak wygląda ten Bosch w środku (NIGDZIE w necie nie ma otwartego!) no i te radiatory na plecach...

na sharpy też patrzyłam, ale nic o nich nie wiem. Żadnych opinii. Poza tym większość jest w klasie energetycznej B :-?

A jak sie ten Bosch sprawuje? plastiki się urywają? Głośny? chyba się na nieg zdecyduję, bo wybór niewielki...

na razie grzecznie czeka w folii jeszcze, więc dopiero za jakies 2 tygodnie bede wiedziec cos więcej, wg opinii na ceneo jest głośna okrutnie, ale mnie to nie martwi, mam zamkni etą kuchnię i kiedyś miałam wyrczącego mińska:)

co do plastików - w sklepie przyjarzałam się dokładnie, bo dla mnie to dość istotne i sa porównywalne do tych z lepszych marek, ale w sumjie jakich ekscesów się przy plastikach spodziewac? Jest tam co prawda element w kolorze stali, ale zrobiony z plastiku, który w korespondującej tej lodówce wersji Siemensa jest rzeczywiscie z metalu, to w sumie tylko sugeruje, że to jakby "tansza wersja"

wracając do hoovera, bardzo mi się bardzo podobał, taki amerykansko szeroki:) Ale plastiki jak na tandetnych zabawkach z Chin

na sharpy też patrzyłam, ale nic o nich nie wiem. Żadnych opinii. Poza tym większość jest w klasie energetycznej B :-?

Wiekszosc, to nie wszystkie:

http://www.sharp.eu/cps/rde/xchg/SID-0A0A4384-EF2C5610/pl/hs.xsl/2897_17808_3436333532_PLK_HTML.htm

Kupilam wlasnie taką. Jestem jednak za mala na lodówy z chlodziarką na górze :roll: Jakis czas stala i kilka dni temu zostala uruchomiona. Na razie wiec nie potrafie powiedziec o niej nic konstruktywnego poza tym, ze szybko zamrozila 10kg truskawk i ze nam sie podoba ;) Chcialam Ci zaproponowac własnie taką lodówe, ale ona nie odpowiada Twoim wymaganiom odnosnie głebokosci i szerokosci.

odświeżam temat, bo stoję przed wyborem lodówki. Parametry pożądane to szerokość w okolicy 70 cm (nie mniej lecz nie dużo więcej), grubość (głębokość) max 65 cm, wysokość dowolna. System no frost, zabudowane plecy (bez radiatora!!!) i komora świeżości.

Chyba mam za duże wymagania.

Mam 2 typy, ale nie mogę ich dopaść w realu i nie wiem, co z tymi plecami.

Są to Siemens KG 49NA94

i Bosch KGN49A73

czy ktoś je zna, czy się psują, gdzie je produkują, jak wygląda ten Bosch w środku (NIGDZIE w necie nie ma otwartego!) no i te radiatory na plecach...

My mamy Whirpool ARC 8140/1 IX, ale na razie nie moge nic na jej temat powiedzieć, poza tym, że całkiem ładna, bo stoi już na swoim miejscu ale jeszcze nie podłączona.

Więcej http://www.whirlpool.pl/app.cnt/whr/pl_PL/pageid/pgproddtl001/catid/2/subcatid/7/prodid/25472

Teraz doczytałem, ze chcesz max 65cm głębokość, ta ma 73 więc chyba odpada...

Jeśli spodoba się LG lub Samsung to myślę, że śmiało mozna kupić - maja atrakcyjne ceny. Swego czasu sporo czytałam na temat tych lodówek i w wiekszości miały pozytywne opinie. Sama mam Samsunga no frost (ale nie szerokiego :wink: ) i jestem bardzo zadowolona z tej lodówki. Te 2 firmy mają szerokie modele w ofercie.

Co do innych się nie wypowiem, bo nie mam wiedzy :wink: no może oprócz tego, że Liebherr to bardzo dobra firma, ale ceną potrafi niestety powalić...