EZS 16.06.2009 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Kupiłam. Niestety nie szerokiego ale Samsunga w końcu. Cieszę się, że jesteś zadowolona, może ja też będę A co do szerokich to wielki apel do praducentów lodówek - produkujcie żesz też średnio szerokie. Bo u nas na rynku to albo 60 albo od razu 90. A nie każdy ma tyle miejsca, nawet w domu. I nie każdy ma kasę na Liebherra za 8 tys... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 16.06.2009 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 też szukam lodówki szerszej niż 70 i nie sbs. znalazłamś wietnego Fischera, ale ma wyłącznie prawe drzwi i to mi ni pasi mało tego jest gdzieś w dalekim swiecie jeszcze kilka do rozważenia Daewoo FR-631ND Chłodziarko-zamrażarka Pojemność netto 504 l. (zamrażalnik 138 l. + lodówka 366 l.) Sterowanie elektroniczne Półki z hartowanego szkła Kieszeń na butelki w drzwiach System chłodzenia No-Frost Podwójny system przepływu powietrza, 2 układy nawiewu Pojemnik na nabiał 2 pojemniki na warzywa Klasa energetyczna A Funkcja szybkiego mrożenia Funkcja szybkiego chłodzenia Dezodorant antybakteryjny Alarm otwartych drzwi Bez freonu Wymiary (SxWxG): 818 x 1.818 x 752 mm Waga netto: 85 kg FR-590NW Chłodziarko-zamrażarka Pojemność netto 456 l. (zamrażalnik 125 l. + lodówka 331 l.) Sterowanie elektroniczne Półki plastikowe / druciane / z hartowanego szkła Kieszeń na butelki w drzwiach System chłodzenia No-Frost Podwójny system przepływu powietrza, 1 układ nawiewu Podajnik wody Pojemnik na nabiał Pojemnik na warzywa Klasa energetyczna A Dezodorant antybakteryjny Alarm otwartych drzwi Bez freonu Wymiary (SxWxG): 757 x 1.809 x 753 mm Waga netto: 72 kg LG GR-642AVP pojemność całkowita netto: 524 l chłodziarka: 378 l zamrażarka: 146 l No Frost Multi-Air-Flow system szybkiego chłodzenia zewnętrzny panel sterowania temperaturą chłodziarki dozownik wody komora zerowa do przechowywania świeżego mięsa i ryb pojemnik Magic Crisper regulowane półki z hartowanego szkła kostkatka twistowa Bioshield uszczelka antybakteryjna zdolność zamrażania 9.5 kg/24h zdolność utrzymywania temp. w przypadku przerwy w zasilaniu 11.8h zużycie energii: 1.42 kW/24h energooszczędna - klasa energetyczna: A wymiary WxSzxG (mm): 1794 x 860 x 709 kolor biały 2 lata gwarancji. i jeszcze ta Siemens KG49NA94 - Super energooszczędna lodówka z klasą energetyczną A+ - Pojemność całkowita 389 litrów pozwalająca na swobodne wykorzystanie miejsca - System No Frost zapobiegający osadzaniu się lodu w chłodziarce i zamrażarce - Specjalna powłoka antybakteryjna chroniąca produkty przed szkodliwymi wpływami drobnoustrojów - Funkcja szybkiego chłodzenia pozwalająca na obniżenie temperatury w chłodziarce do +2 stopni, dzięki czemu nowe produkty zostaną szybko schłodzone, a stare zapasy nie ogrzeją się - Sygnalizacja niedomkniętych drzwi chłodziarki - 20-godzinny czas utrzymania temperatury w przypadku braku zasilania - Obustronny montaż drzwi dopasowujący lodówkę do potrzeb użytkownika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 17.06.2009 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 malka, z moich poszukiwań mam 2 wnioski 1. Jeżeli chcesz no frost, to pilnuj, żeby nie miała radiatora na plecach. Te lodówki, które mają radiatory są podobni produkowane jako zwykłe nie no frost i przerabiane. Tak mi powiedział kuzyn, pracownik boscha. Może to i prawda W każdym razie to przerabianie im podobno nie służy. Z tych mniej wypasionych to technologię no frost od razu stosują LG i Samsung, oczywiście Liebherr i Siemens w droższych modelach dwudzwiowych. Co do reszty, nie wiem. A pleców w necie nie obejrzysz 2. komora zero ma oddzielne sterowanie temperaturą. W gorszych modelach działa to tak, że ustawiasz temperaturę w lodówce w wersji schodzącej do dołu czyli górna półka np 8 st, środek 4-6 a dół (ta komora) 0-1. W lepszych jest oddzielny termostat. Jak się płaci kupę kasy, to już lepiej lepszą, nie? Najlepiej ma Liebherr, oni mają bio fresch i nawet na drzwiach nie mają tam półek, tylko część gładką, przylegającą do półki. Robi się coś między zamrażarką a lodówką. Taka strefa przejściowa... Ale też warto popatrzeć, jak to jest rozwiązane w upatrzonym modelu. Jak widzisz, dla mnie parametry techniczne przesłaniają nawet wygląd. Zawsze tak było, kurcze, mój mąż to ma dobrze A tego siemensa porównaj z analogicznym boschem. Paręset zł w dół a wygląd ten sam, nawet półki z obwódką. Plecy ma w żeberkach. LG fajne, dla mnie niestety za "grube". To dobra firma i w przystępnej cenie. Samsung to to samo, tylko wersja exclusive Daewoo i FR nie przerabiałam. Dla mnie za duże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 17.06.2009 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 dzieki Ewa - mam jeszcze czas...spróbuje upolować Fischera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zonzi 17.06.2009 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 My kupiliśmy Sharp SJ F 72 PV SL - zdecydowanie tansze niż sj 73 . 89 cm szerokośći. Cenowo wypada podobnie do lodówek jednodrzwiowych a jest pojemniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 17.06.2009 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 tyle, ze mnie nie chodzi o sbs , wole jednodrzwiową (dwu - chłodziarka, zamrazarka) Sbs są nieadekwatnie duze do pojemności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amatlea 17.06.2009 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Ja mam Liebherra 75cm szerokości- naprawdę fajna lodówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciej747 17.06.2009 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Czy ktoś wie ile cm ma najszersza lodówka jedno - drzwiowa?? I jaka firma ją produkuje?? Szukam szerszej niż 60 cm. Ja mam LG GR 712 DEQF. Szerokość chyba 86, może 87 cm. Bardzo fajna, szklane półki, no, i naprawdę wygodna. Pozdro, Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 17.06.2009 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Maciek, ale ja jej nie moge znaleźć nigdzie ...poza Ukrainą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 17.06.2009 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Rzeczywiście lodówka o szerokości 70 cm to był strzał w dziesiątkę. Mamy Siemensa KG46NA90FF. Lodówki szersze niż 70 cm są na pewno bardzo funkcjonalne, ale w mojej niewielkiej kuchni nie byłoby na taką miejsca. Trzeba mieć "amerykańskie" powierzchnie Niestety mały minus to sporadyczne "dziwne dźwięki" przypominające kruszenie lodu oraz nie wiedzić czemu otwierane od dołu półki do sera na drzwiach. Dla mnie wygodniej byłoby wkładać coś od góry.... Natomiast półka na butelki oraz szuflada na wędlinę jest znakomita. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciej747 18.06.2009 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Maciek, ale ja jej nie moge znaleźć nigdzie ...poza Ukrainą Możliwe, ja swoją kupiłem w 2001 roku... Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 17.09.2009 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 zabudowane plecy (bez radiatora!!!) .... jak wygląda ten Bosch w środku (NIGDZIE w necie nie ma otwartego!) no i te radiatory na plecach... czy to jest ten radiator na plecach ????? http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=611797 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts