Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarz do dziennika Ady i Rafa?a

Recommended Posts

witam...ładny domek..mam pytanie..ja mam tez strop drewniany, ale moj elektryk stanowczo nie chciał ciagnąc kabelków na drewnie to znaczy na stropie , wszystkie kable ciagnie po scianach..popytałam i rzeczywiscie wiekszosc elektryków kabli na stropach drewnianych nie ciagnie...

Dziękuję Teska, nam też się domek podoba i to coraz bardziej. Co do kabli to zdania są podzielone i faktycznie elektrycy trochę się kłucili między sobą, ale w końcu zdecydowali że można przy zachowaniu odpowiednich środków bezpieczenstwa. Co to dokładnie znaczy to nie wiem, ale nasz kierownik budowy trzyma rękę na pulsie.

• 3 weeks później...
  • 1 month później...

mam pytanie dot.kredytu-jakie wywalczyliście oprocentowanie i prowizję ,w jakiej walucie braliście kredyt ,ile koszt.wycena budowy przez rzeczoznawcę.

warunki jakie bank pbk przedstawił dla mnie''

marża banku 1,5%+WIBOR 5,74% opr,zmienne

prowizja -2%

wycena-ok.700

kredyt 50000

czy to dobre warunki ,a może są lepsze.

dziękuję za ewent. odpowiedz i życzę sukcesów

• 2 weeks później...
  • 1 month później...
jesteśmy zadowoleni, cena była atrakcyjna a na dachu prezentuje się fajnie. Nie było dużo uszkodzonych, tylko zabrakło nam kilku gąsiorów i okazało się że w cełej warszawie nie można dokupić kilku szt. gąsiorów do czarnej dachówki greckiej, tak więc czeka nas wycieczka do Płońska.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Wasz domek coraz bardziej mi sie podoba.Kuchnia jest

sliczna. Mam pare pytan.Czy oprocz garazu, robiliscie

jakies zmiany?Interesuje mnie jeszcze klimatyzacja.

Wiem jak to dziala,jak wyglada,ale chcialam sie

zapytac o koszty zima i latem.Czy macie juz

jakies rozeznanie na ten temat?Jeszcze raz zycze

szybkiego wprowadzenia sie.

dzięki bonnie !

oprócz garażu pozmienialiśmy nieco okna i ścianki działowe. O kosztach klimatyzacji nie możemy jeszcze dużo powiedzieć bo działa dopiero od paru dni, ale pobór jest mniej więcej taki jak dużej lodówki. Z tym że klima działa tylko kilka godzin dziennie i to w te dni gdy jest gorąco.