TadeuszK 03.08.2004 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2004 Cy ktoś buduje dom BOLEK z grupy projektowej Dominanta.Niestety nie mam zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 04.08.2004 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 A linka możesz podać, jak chcesz uwagi do projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadeuszK 06.08.2004 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2004 Mogę udostępnić tylko rzut parteru i poddasza: http://tadeuszk3.w.interia.pl/parter.jpg http://tadeuszk3.w.interia.pl/poddasze.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 09.08.2004 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2004 Na dole1) torchę dużo dostępu do wnętrza: normalne, garaż i cztery balkonowe będzie trochę drogo to zabezpieczyć,2) zastanowił bym się nad tą wyspą w kuchni, będzie trochę ograniczać komunikację z jadalnią saloonem i tarasem (tym bardziej, że jest ładny stół w jadalni i jest jeszcze miejsce, żeby go rozciągnąć).Na górze tylko jedna uwaga, w waszej sypialni jest dużo okoen w porównaniu z pokojami dzieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadeuszK 26.08.2004 14:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2004 Jak wam się podoba ten projekt ? Może ktoś buduje ten domek. http://www.dominanta.pl/htm/bolek.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 26.08.2004 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2004 Bardzo ładny i funkcjonalny dom. Bedzie się w nim wygodnie mieszkać na pewno. Podoba mi sie !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wandycz 04.05.2006 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 czy ktoś buduje ten domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przedwiosnie 19.05.2006 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 Witaj, my budujemy "Bolka" w Gowinie koło Trójmiasta. Chętnie wymienimy uwagi i pomysły co do projektu i realizacji - jesteśmy obecnie na etapie zadaszania Czekamy na pytania i informacje na jakim etapie jest Twój/Wasz BOLO? Kar&Mar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przedwiosnie 19.05.2006 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 Witam, my zadaszamy naszego Bolka w miejscowości Gowino koło Trójmiasta. Ciekawe czy wybrał Pan ten projekt, czy jednak nie? Czekamy na kontaktKar&Mar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a.kiepas 29.08.2006 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Czy ktaś może tak my po przejrzeniu 2000 projektów wybrał właśnie ten jedyny - BOLKA? Co o nim sądzicie? http://www.projekty.ign.com.pl/projekt.php?opcja=opis&id=246&nazwa_projektu=BOLEK Działka ma wjazd od południowego-zachodu (szerokość 23 m) czekam na Wasze opinie - krytyczne jak najbrdziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelus 23.01.2007 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Witam... Ja też najprawdopodobniej kupię "Bolka" czy mogę wiedzieć jakie zmiany robiliście Państwo przy adaptacji?PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelus 06.03.2007 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 ...Postanowione... projekt zakupiony... mam nadzieję że jeszcze do jesieni uda się wylać fundamenty.... Zmian niedużo planuję : Schody bedą żelbetowe, usunięcie jednego okna dachowego na górze w sypialni rodziców i odpowiadającego mu na dole, zastanawiam się jeszcze nad zwiększeniem przekroju komina (ma być na paliwa stałe a 14x14 to podobno minimum...) Pozdrawiam wszystkich "Bolkowiczów" Gelus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelus 06.03.2007 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 ...Postanowione... projekt zakupiony... mam nadzieję że jeszcze do jesieni uda się wylać fundamenty....Zmian niedużo planuję :Schody bedą żelbetowe, usunięcie jednego okna dachowego na górze w sypialni rodziców i odpowiadającego mu na dole, zastanawiam się jeszcze nad zwiększeniem przekroju komina (ma być na paliwa stałe a 14x14 to podobno minimum...) Pozdrawiam wszystkich "Bolkowiczów"Gelus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_k 29.03.2007 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Projekt zakupiony, w przyszłym tygodniu oddajemy go do adaptacji. Zmiany będą dotyczyć okien tarasowych tj. przeniesienie na elewacje tylna, gdyż od tamtej strony posiadamy ogród. Likwidacja jednego okna dachowego w sypialni na poddaszu, oraz jednego okna tarasowego w jadalni. Takie sa plany a co wyniknie później zobaczymy. Jeśli ktoś z Was ma już w części lub całości gotowego Bolka będę wdzięczna za zdjęcia i inne pomocne informacje. Trzymajcie sie ciepło Bolkowicze! Pozdr Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelus 01.04.2007 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 Witam Aga_k U nas jednak po głębszym zastanowieniu więcej zmian Komin w kotłowni większa średnica 20x20, rezygnacja ze słupków między oknami (wyjątek łazienka rodziców i odpowiadające okno na tarasie na dole...), schody żelbetowe, rezygnacja z 1 okna w sypialni rodziców i niżej, podniesienie domu o 1 schodek Fajnie że wreszcie ktoś buduje Bolka... taki piękny projekt a tak mało budujących Pozdrowienia Gelus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_k 02.04.2007 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Witam Gelus, Jesli mozesz to wytłumacz mi o co chodzi z tym kominem, bo my bedziemy opalac dom ogolnie to weglem i jego pochodnymi, a to sa paliwa stale wiec ta zmiana nas tez bedzie dotyczyc. A z tymi schodamy to warto sie zastanowic. Rozmawialismy ze znajomymi kazde z nich ma inne schody. Jedni zelbeton, drudzy drewno-azur, i zelbeton wychodzi drozej. Wlasciciele zelbetonowych chca je wymienic w przyszłoci na drewniane. Ale moge sie mylic co do kosztów sama tego nie sprzwdziłam jeszcze. A powiedz z czego budujesz bo my mamy dylemat porotherm 30p+w i steropian czy 44p+w i nie ocieplac. Kiedy rozpoczynasz budowe, bo my w sierpniu. Za góry dziekuje za rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelus 03.04.2007 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Witam. 1. Komin - wyczytałem że tamten komin jest projektowany dla kotła gazowego... dla paliw stałych minimum 20X20(lub tzw. portki) - pogadaj z jakiś mistrzem kominiarskim. 2. Co do materiałów myślałem o gazobetonie + styropian. Ale ostatnio ceny tak oszalały.. 3. W tym roku chciałbym wylać przynajmniej fundament... ale jak to będzie.... Pozdrawiam Gelus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelus 03.04.2007 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 aaa... a co do schodów.... to żelbetowe dlatego że jakoś nie mogę sobie wyobrazić drewnianych a przed nimi kominek.... więc żelbetowe a pod spodem z jednej strony szafka na graty a z drugiej na opał do kominka/ barek dla mnie Pozdrawiam Gelus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_k 04.04.2007 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Witam. Z kominem to prawda, arch potwierdził. Arch mówil ze schody z zelbetonu sa lepsze bo nie niesie tak hałasu do góry. A jak jest drewno -azur kazde psikniecie słychac z dołu na gorze i na odwrót. Poza tym zwróciła nam uwage ze jest zbyt duza pustaka na poddaszu nad schodami, a to równiez sprzyja przchodzeniu dziweków na góre. POZDRAWIAM Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelus 11.06.2007 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Nareszcie... Odebrane prawomocne pozwolenie na budowę...:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts