Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 54
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Widziałem na żywo, niestety nie w środku.... wynalazłem go w Gowinie wg wskazówek na forum Muratora...

Niestety b.duzo zmian zewnętrznych spowodowało, że wg mnie stracił sporo na urodzie...

Fajnie

Wygląda na to, że wreszcie rośnie grono budujących ten projekt. Miło bedzie wymieniać doświadczenia.

Pozdrawiam

Gelus

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 3 months później...

jestem na etapie krycia Bolka dachówką. Projekt ma parę konkretnych zmian:

PARTER:

*kotłownia nie jest obsługiwana z garażu;

*wejście główne jest tak przesunięte aby z okna kuchennego dało się zobaczyć kto jest za drzwiami (to tak w teorii) - a faktycznie drzwi wejściowe licują się z oknem;

* zrezygnowaliśmy ze spiżarki;

* zrezygnowaliśmy z luksferów w salonie;

PIĘTRO:

* pomieszczenie nad garażem wykożystane jako otwarty pokój;

*łazienka jest nad łazienką w parterze;

*zrezygnowaliśmy z okien połaciowych - tylko 1 szt;

w efekcie jest 5 pokoi + salon i pow 232m^2

chętnie bym przesłał Wam zdjęcia - tylko nie wiem gdzie sie to wgrywa - ja świeżak jestam na tym forum;

chętnie bym też obejrzał Wasze rozwiązania i wymienił się doświadczeniami

pozdro

• 2 weeks później...
* zrezygnowaliśmy z luksferów w salonie;

zostały słupki, czy całkowicie wywaliliście ściankę? Bo szczerze powiedziawszy po projekcie widać jakby tam musiały byc słupki.

chętnie bym przesłał Wam zdjęcia - tylko nie wiem gdzie sie to wgrywa - ja świeżak jestam na tym forum;

chętnie bym też obejrzał Wasze rozwiązania i wymienił się doświadczeniami

A my bardzo chętnie byśmy je zobaczyli. Mieliśmyw planach z żoną inny projekt ale po pewnych perturbacjach rozważamy teraz Bolka. Jeszcze pewnie dużo wody upłynie, zanim sie w koncu zdecydujemy, ale być moze Twoje zdjecia nas przekonają. Jak kosztowo Cię to wyniosło, czy masz jakieś obliczenia ("z grubsza") do stanu krycia dachówką?

Co do zdjęć wystarczy że wejdziesz choćby na http://www.imageshack.us/ i wstawisz kilka zdjęć (nie większych niż 1,5MB). Najpierw Przeglądaj... wybierasz zdjęcie.... klikasz Host It i po krzyku. Kopiujesz odpowiednią linijkę kodu... Thumbnail for forums (1) a my mamy możliwość podziwiania zdjęć.

• 3 weeks później...
  • 1 month później...

Witam

Jako że też będę stawiał Bolka, mam pytanie, czy może ktoś z Was założył ogrzewanie podłogowe wodne na parterze, nie zmieniając przy tym grubości izolacji i wylewki ? W projekcie jest styro 6cm i wylewka 4, zastanawiam się, czy to z deka nie za mało...

Ps. gdyby ktoś mógł udostępnić kosztorys (a raczej przedmiar robót), byłbym wielce zobowiązany ;)