Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

* zrezygnowaliśmy z luksferów w salonie;

zostały słupki, czy całkowicie wywaliliście ściankę? Bo szczerze powiedziawszy po projekcie widać jakby tam musiały byc słupki.

chętnie bym przesłał Wam zdjęcia - tylko nie wiem gdzie sie to wgrywa - ja świeżak jestam na tym forum;

chętnie bym też obejrzał Wasze rozwiązania i wymienił się doświadczeniami

A my bardzo chętnie byśmy je zobaczyli. Mieliśmyw planach z żoną inny projekt ale po pewnych perturbacjach rozważamy teraz Bolka. Jeszcze pewnie dużo wody upłynie, zanim sie w koncu zdecydujemy, ale być moze Twoje zdjecia nas przekonają. Jak kosztowo Cię to wyniosło, czy masz jakieś obliczenia ("z grubsza") do stanu krycia dachówką?

Co do zdjęć wystarczy że wejdziesz choćby na http://www.imageshack.us/ i wstawisz kilka zdjęć (nie większych niż 1,5MB). Najpierw Przeglądaj... wybierasz zdjęcie.... klikasz Host It i po krzyku. Kopiujesz odpowiednią linijkę kodu... Thumbnail for forums (1) a my mamy możliwość podziwiania zdjęć.

całkowicie zrezygnowaliśmy ze słupkow - nie ma ich, nie ma też spiżarki w tym miejscu. Miała być pod schodami - ale i z tego zrezygnowaliśmy - po co woda w chałupie (bo teren podmokły).

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 54
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

powiem może tak miało być taniej - a nie jest

teraz staje przed oknami i tu cenna dla Was uwaga: rozpiętość cen za moje okna to przedział 13tyś do 25tyś - a to tylko różnica marż. Wyceniłem swoje okna już w 15 firmach na profilach Okfens, Aluplast, Veka, Thyssen - ta różnica cenowa nie jest różnicą między np Aluplastem a Thyssenem - a są to różnice między np Okfensem a Okfensem. I jeszcze jedno - co to za promocja jak w firmie sprzedającej Okfensa - dowiaduje się że kosztować mnie to będzie 25tyś - a jak wpłace 100% kasy przy podpisaniu umowy to te okienka (mówi mi śliczna - 15 lat temu - blądyneczka) będą mnie kosztować 17,900, a okienka otrzyma pan od nas za 5 no może 6 tygodni. Zgroza!!!!!!!!!!!!! I jeszcze jedno do tej samej firmy - trafiłem na nich bo mi ulotkę na działce zostawili - więc wziołem i dzwonie i dowiaduje się od tej pani że jak se chce okna kupić to żebym se sam dosłownie cytuje "dziury" pomierzył i wysłał je faksem. I to mnie zmobilizowało do myślenia. Za Okfensy - dziękuje i napewno za tą firmę.

znowu zapomniałem dodać

zmieniam moje drzwi "balkonowe" - wyjście na taras z uchylno rozwiernych na przesuwne

i we wspomnianej przezemnie firmie dowiedziałem się że do tego okienka (wymiary: wysokość x szerokość 2200x2000) musze dopłacić aż 3 tyś – bo to nowość. Moja ulubiona pani stwierdziła bowiem że jest jedyna na rynku – tym czasem taka zmiana (teraz mam otwór o wymiarach wysokość x szerokość 2625x1810 i brak jakichkolwiek wylewek – czyli wiąże się to z kuciem i murowaniem) w innych firmach to koszt dodatkowy wahający się od 650zł do 1400zł

• 2 months później...

Witam wszystkich "bolkowców" ;)

Jak kogoś interesuje, jak Bolek wygląda w trakcie budowy, to zapraszam na http://www.budujemydom.net - pamiętnik z budowy i galeria. Służę też w miarę możliwości pomocą odnośnie pytań dotyczących realizacji tego projektu - można do tego celu użyć komentarzy na blogu.

Pozdr.

• 1 month później...
  • 1 month później...
  • 2 weeks później...
  • 1 month później...

SSZ to surowy z oknami, drzwi wejściowe i brama garażowa. Nie wiem, jak udało się Wam wybudować za 150k, niemniej gratuluję i zazdroszczę :)

Gelus, prowadzisz może szczegółowy wykaz, ile wydaliście na poszczególne materiały, itp. ? Chętnie bym porównał to z moimi danymi, może już na PW ;)