krystek_mak 26.01.2008 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 * zrezygnowaliśmy z luksferów w salonie; zostały słupki, czy całkowicie wywaliliście ściankę? Bo szczerze powiedziawszy po projekcie widać jakby tam musiały byc słupki. chętnie bym przesłał Wam zdjęcia - tylko nie wiem gdzie sie to wgrywa - ja świeżak jestam na tym forum; chętnie bym też obejrzał Wasze rozwiązania i wymienił się doświadczeniami A my bardzo chętnie byśmy je zobaczyli. Mieliśmyw planach z żoną inny projekt ale po pewnych perturbacjach rozważamy teraz Bolka. Jeszcze pewnie dużo wody upłynie, zanim sie w koncu zdecydujemy, ale być moze Twoje zdjecia nas przekonają. Jak kosztowo Cię to wyniosło, czy masz jakieś obliczenia ("z grubsza") do stanu krycia dachówką? Co do zdjęć wystarczy że wejdziesz choćby na http://www.imageshack.us/ i wstawisz kilka zdjęć (nie większych niż 1,5MB). Najpierw Przeglądaj... wybierasz zdjęcie.... klikasz Host It i po krzyku. Kopiujesz odpowiednią linijkę kodu... Thumbnail for forums (1) a my mamy możliwość podziwiania zdjęć. całkowicie zrezygnowaliśmy ze słupkow - nie ma ich, nie ma też spiżarki w tym miejscu. Miała być pod schodami - ale i z tego zrezygnowaliśmy - po co woda w chałupie (bo teren podmokły). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelus 07.02.2008 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Witam Krystek_mak - piękny dom.... My ruszamy w tym roku do stanu surowego otwartego.(Lustrzane odbicie) Świetny pomysł z tym przedłużeniem balkonu. Kosztorys choćby z grubsza byłby mile widziany . Wiedzielibyśmy co nas tak naprawdę czeka. Pozdrowienia Gelus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystek_mak 07.02.2008 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 powiem może tak miało być taniej - a nie jestteraz staje przed oknami i tu cenna dla Was uwaga: rozpiętość cen za moje okna to przedział 13tyś do 25tyś - a to tylko różnica marż. Wyceniłem swoje okna już w 15 firmach na profilach Okfens, Aluplast, Veka, Thyssen - ta różnica cenowa nie jest różnicą między np Aluplastem a Thyssenem - a są to różnice między np Okfensem a Okfensem. I jeszcze jedno - co to za promocja jak w firmie sprzedającej Okfensa - dowiaduje się że kosztować mnie to będzie 25tyś - a jak wpłace 100% kasy przy podpisaniu umowy to te okienka (mówi mi śliczna - 15 lat temu - blądyneczka) będą mnie kosztować 17,900, a okienka otrzyma pan od nas za 5 no może 6 tygodni. Zgroza!!!!!!!!!!!!! I jeszcze jedno do tej samej firmy - trafiłem na nich bo mi ulotkę na działce zostawili - więc wziołem i dzwonie i dowiaduje się od tej pani że jak se chce okna kupić to żebym se sam dosłownie cytuje "dziury" pomierzył i wysłał je faksem. I to mnie zmobilizowało do myślenia. Za Okfensy - dziękuje i napewno za tą firmę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystek_mak 07.02.2008 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 znowu zapomniałem dodaćzmieniam moje drzwi "balkonowe" - wyjście na taras z uchylno rozwiernych na przesuwnei we wspomnianej przezemnie firmie dowiedziałem się że do tego okienka (wymiary: wysokość x szerokość 2200x2000) musze dopłacić aż 3 tyś – bo to nowość. Moja ulubiona pani stwierdziła bowiem że jest jedyna na rynku – tym czasem taka zmiana (teraz mam otwór o wymiarach wysokość x szerokość 2625x1810 i brak jakichkolwiek wylewek – czyli wiąże się to z kuciem i murowaniem) w innych firmach to koszt dodatkowy wahający się od 650zł do 1400zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystek_mak 07.02.2008 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 okna mam rozpoznane - tym bardziej że pośrednio siedzę w tym od 98r, a może ktoś z Was zechce mi pomóc w temacie drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystek_mak 12.02.2008 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 bramę już też rozwaliłem - tzn temat opracowany zostają drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radekf 30.04.2008 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 Witam wszystkich "bolkowców" Jak kogoś interesuje, jak Bolek wygląda w trakcie budowy, to zapraszam na http://www.budujemydom.net - pamiętnik z budowy i galeria. Służę też w miarę możliwości pomocą odnośnie pytań dotyczących realizacji tego projektu - można do tego celu użyć komentarzy na blogu. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelus 28.06.2008 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 Nareszcie ruszyło..... Fundamenty...zrobione... Wymurowanie z bloczków ... zrobione Chudziak wylany.. Mury idą do góry Cieszy jak coś już wystaje z ziemi Pozdrowienia Gelus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelus 25.08.2008 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 ...Blokowicze jakoś zamilkli.....a u mnie już od dziś ściana kolankowa.... w przyszłym tygodniu więźba i deskowanie.Piszcie co tam u was.PozdrawiamGelus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelus 29.08.2008 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 Hej Bolkowicze...Napiszcie - rezygnowaliście ze słupów na poddaszu? - Jakie macie rozwiązanie zastępcze? PozdrawiamGelus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelus 10.09.2008 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Witam Wszystkich.....Więźba stoi.. Słupy zlikwidowane (pogrubione odpowiednie krokwie...). Jak tam u was postępy? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelus 10.09.2008 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Radekf... Widziałem zdjęcia... piękny dom, gratulacje Widzę, że mocno trzymacie się projektu. Ale te koszty....w jakim regionie budujecie? Różnica b.duża.... Pozdrawiam Gelus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radekf 13.10.2008 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 Budujemy pod Warszawą.Z całym stanem surowym zamkniętym zmieścimy się w kwocie 300 tys.W tym są również wszelkie wydatki poboczne, takie jak wynajem baraku dla ekipy, studnia abisynka, opłaty urzędowe, koszt samego projektu i zmian, opłaty przyłączeniowe i inne duperele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelus 15.10.2008 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 RadekfMy budujemy pod Radomiem. (kierunek Warszawa)SSO będzie nas kosztował ok 150KPLN (Z dachówką cementową, ściany suporex)Czy do SSZ masz już tynki, instalacje i wylewki? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radekf 16.10.2008 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 SSZ to surowy z oknami, drzwi wejściowe i brama garażowa. Nie wiem, jak udało się Wam wybudować za 150k, niemniej gratuluję i zazdroszczę Gelus, prowadzisz może szczegółowy wykaz, ile wydaliście na poszczególne materiały, itp. ? Chętnie bym porównał to z moimi danymi, może już na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts