Sylala 04.05.2006 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 Witam wszystkich po długim wypoczynku. Mam do was pytanko może kots bedzie cos wiedział na ten temat. Moja działka graniczy z torami kolejowymi i niestety nikt nie potrafi powiedziec mi jaka jest minimalna odległość dla budowania domu od tych torów ktoś mówił, ze jest to 10 m inni mówią, że 4 jesli są okna bo mama to traktować jako normalną granicę. czekam na pomoc z waszej strony i z góry dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 04.05.2006 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 nie możesz graniczyc bezposrednio z torami. Teren kolei to od szyn to conajmniej 2 - 3 m. Do tego sam masz ograniczenia zgodnie z prawem budowlanym, czyli 4m od granicy swojej działki. Nie przeszkadza Ci hałas, drżenie szyb, spadanie szklanek ze stołu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylala 04.05.2006 15:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 bardzo dziękuję za odpowiedź nie będzie mi przeszkadzać dlatego, że 1 wysoki nasyp kolejowy 2 w ciągu dnia przejeżdżaja tam zaledwie 2 pociągi dziennie a w przyszłości może nie być ich wogóle bo jak wiadomo w naszym kraju wszytsko jest nierentowne jeszcze raz wielkie dzięki a czy znasz może podstawe prawną odnośnie tych odległości jesli tak to czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 04.05.2006 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 luknij tu http://bap-psp.lex.pl/serwis/du/1999/0476.htm Mz tez sadzilismy, ze kamieniolom zbankrutuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylala 04.05.2006 16:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 jesteś genialna bardzo ale to bardzo Ci dziekuję mam nadzieję, że nasza kolej jednak ..... aczkolwiek nikomu żle nie życzę pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts