pawelurb 04.05.2006 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 jak się to mocuje? na wieszakch do krokwi , czy tez do łaty przykreconej do ściany , jak na wieszakach to czy sa jakieś specjalne czy trzeba coś kombinować ?( elewacja ze styropianu i kleju ) , nie wiem jeszcze na jaką się zdecyduje czy drewno czy PCV , mam pytanko czy podbitki z PCV są sztywne ? pytam, bo okapy dachu mam szerokie na 1 metr , i jak nie będą te listewki sztywne to bedą się chyba owieszać na takiej długości a jeszcze dojdą jakieś lampki itp...... tak sobie gdybam, ale może się mylę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 04.05.2006 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 nie wiem czy poprawie i czy można zrobic inaczej ale u mnie jest w następujący sposób:roztaw krokwi co 75 cm, maksymalna szerokośc podbitki 150 cmkonstrukcja z łat, przytwierdzona do krokwi, nie ma mocowania do ściany, przy szerokiej podbitce dodatkow dałem łaty pomiędzy krokwiamina to przykręcone OSB3 18mm/połaczenie łat pomiędzy sobą na łacznikach ciesielskich, łaty do krokwi wketami do drewahttp://rezulak.pl/podb1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek_75 04.05.2006 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 Aby nie niszczyć elewacji, podbitkę podwiesza się do krokwi, jeżeli masz 1 m szerokości podbitki można ją podwiesić w dwóch miejscach aby się nie obiesiła trochę więcej roboty ale większa pewność że będzie solidnie zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toyo69 04.05.2006 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 Na stronie Gamrata ładnie to opisali http://www.gamrat.jaslo.pl/pl/oferta/produkty/podsufitka/montaz/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ukashekk 08.05.2006 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 jak się to mocuje? na wieszakch do krokwi , czy tez do łaty przykreconej do ściany , jak na wieszakach to czy sa jakieś specjalne czy trzeba coś kombinować ?( elewacja ze styropianu i kleju ) , nie wiem jeszcze na jaką się zdecyduje czy drewno czy PCV , mam pytanko czy podbitki z PCV są sztywne ? pytam, bo okapy dachu mam szerokie na 1 metr , i jak nie będą te listewki sztywne to bedą się chyba owieszać na takiej długości a jeszcze dojdą jakieś lampki itp...... tak sobie gdybam, ale może się mylę ? Najprościej prostopadle do krokwi przykręcić listwy montażowe co 50cm (w tym przypadku 3 rzędy) i później równolegle do krokwi montować podbitkę przy pomocy zszywacza tapicerskiego lub standardowo przy pomocy spinek do paneli PCV (1mm). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts