Agawa1719500118 28.10.2005 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 Ojjjjjj naturalnie, że M05. Jeśli nie będzie przy Hipolitowskiej to przy Warszawskiej. Zmylił mnie trochę przystanek który tam stoi, a przeciez przez Hipolitowską nie jeździ żaden autobus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bonzo 28.10.2005 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 Ojjjjjj naturalnie, że M05. Jeśli nie będzie przy Hipolitowskiej to przy Warszawskiej. Zmylił mnie trochę przystanek który tam stoi, a przeciez przez Hipolitowską nie jeździ żaden autobus Ulica Mila jest przy Hipolitowskiej. I tam rzeczywiscie jadac w strone Halinowa jest po lewej stronie w glebi jakies osiedle. Przystanek moze i byl, poniewaz remontowali Waszawska to moze i autobus tymczasowo przeniesli?? Jak pamiatam masz troche wiecej info odnosnie M05a, ktore dostalas od Muratora. Czy mozesz byc tak mila i przeslac mi to na priva? Z gory dziekuje. Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.10.2005 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 To M05 i M05a moga byc juz gdzies wybudowane? Ja myslalam, ze to sa nowosci Muratora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.11.2005 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 WitamPodoba mi sie projekt muratora m05a wersja z podwojnym garazem, ale mam kilka (a wlasciwie wiele) watpliwosci. m.in. skad tak duza kubatura. Porownuje rozne projekty o podobnej powierzchi i ten ma chyba najwieksza, czyli czekaja mnie slone rachunki za opal!! Czy mam racje? Poza tym bede wdzieczna za wszystkie opinie na temat tego projektu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.11.2005 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 zapomnialam podac link do M05ahttp://www.projekty.murator.pl/projekt.htm?IdProjektuD=337&action=showProject Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 03.11.2005 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 Domek na zewnątrz śliczny, dół również ciekawy (chociaż może trochę bym powiększyła pokój dzienny kosztem łazienek, może tylko jedna toaleta). Dla mnie trochę za małe pokoje na górze. Kubatura duża bo chyba przy takich dachach jest dużo skosów. Powierzchnia zabudowy też spora jak na taki domek. Ale jeszcze raz muszę przyznać że jest piękny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.11.2005 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 no wlasnie, mnie tez sie zdaje, ze jest ladny.Bardzo mi sie podoba z zewnatrz, a w srodku? oczywiscie jest wiele za i przeciw, ale ten chyba ma najmniej ,,przeciw". Idealnego niestety do tej pory nie znalazlam. Bardzo mi zalezalo m in na powierzchni gospodarczej, ktorej tutaj chyba nie brakuje, np na odkurzacz, deske do prasowania, buty, ciuchy sezonowe, koldry zapasowe, itd. Chociaz cos w rodzaju spizarki tez by sie przydalo, moze w wiekszym pom. gosp?WC bym zlikwidowala na 100%, ale niewiele to daje. Nie bardzo podoba mi sie miejsce pod kominek. Jakies takie ,,dziwne' nieustawne. Pokoje na gorze sa male i tez sie boje, ze za male. Wolalabym 2 wieksze a nie 3 mnniejsze (na poddaszu)Czyli wymienilam same wady, ale......... podoba mi sie ten dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jajcek 03.11.2005 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 Rzeczywiscie bardzo ladny. Idealnych projektow nie ma, no moze przy budowie trzeciego domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stastny 03.11.2005 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 WitamFaktycznie kubatura gigantyczna... wydaje mi się, że nastapiła tu może literówka... ten dom podpada mi na 624m2... no góra 724m2... ale nie 824m3....Wartości kubatury w prezentacjach gotowców, chyba najbardziej ze wszystkich wartości mogą odbiegać od rzeczywistości.... Nie znam nikogo kto potrafiłby policzyć poprawnie kubaturę....poprawnie czyli zgodnie z normą.... którąkolwiekOlej kubaturę jednym słowempozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bonzo 03.11.2005 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 To M05 i M05a moga byc juz gdzies wybudowane? Ja myslalam, ze to sa nowosci Muratora Justa, widzialem wczoraj wybudowane M05 z roznymi kosmetycznymi zmianami zewnetrznymi. Rzeczywiscie, tak jak pisala Agawa stoja one na w/w osiedlu. Jeden nawet jest jeszcze w budowie. Niestety bylo juz ciemno tak wiec wiecej szczegolow nie moge podac. Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agawa1719500118 04.11.2005 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 Ktoś sie odważył i już kupił projekt M05a? Ja jestem na ostatnim etapie przemyśleń i chyba jestem zdecydowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.11.2005 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 bonzobyc moze w niedziele wybiore sie, aby obejrzec M05, agawaja tez jestem bliska zakupu, ale tyle jest niewiadomych!! Z zewnatrz podoba mi sie bardzo, ale w srodku zmienilabym duzo.Czy wy tez planujecie duzo przerobek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.11.2005 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 Kurcze, nie przyszlo mi do glowy, ze moze byc tego typu literowka! Ale wszystko jest mozliwe, w poniedzialek zadzwonie do muratora. Dzieki.A co powiecie o samym projekcie? prosze o wszystkie opinie, te krytyczne rowniez.dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
isabell2809 05.11.2005 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2005 Ja wybieram się we wtorek obejrzeć M05. Justa, mogłabyś po obejrzeniu M05 w Halinowie powiedzieć, czy ktos w nim już mieszka? No i oczywiście niecierpliwię sie wszystkich wiadomości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bonzo 05.11.2005 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2005 isabell2809w Halinowie stoi kilka M05 . Z tego co pamietam wiekszosc juz zamieszkana a jeden jeszcze w budowie. Skrecasz z drogi na Minsk w lewo (pierwszy zjazd na Halinow, ul. Hipolitowska) i potem pierwsza w lewo to ulica Mila. Domy te stoja po lewej stronie.PozdrawiamMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.11.2005 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2005 Jutro na 90% pojedziemy z mezem do halinowa. Moze mi sie uda pogadac z wlascicielami? Po powrocie oczywiscie wszystko wam opowiem.Jak myslicie, czy pokoje na poddaszu w M05a nie sa za male? Nie umiem ,,przelozyc:" tych 9 m pow. uzytkowej na rzeczywista przestrzen w naturze. Ile to ma metrow po podlodze? Czy to nie sa klitki?Czy kuchnia tez nie jest za mala? mam zamiar stol postawic na granicy kuchni i salonu,ale czy to tez dobry pomysl?Co z kominkiem? Miejsce wydaje mi sie nie trafione. Ja lubie takie proste, nowoczesne, z polka z bokua tutaj polka ,,wisialaby" w powietrzu, bo kominek jest przyklejony do komina i ,,odstaje" od sciany (nie wiem, czy mnie rozumiecie o czym mowie).Czy mozecie podzielic sie swoimi przemysleniami? Co byscie zmienili?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.11.2005 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2005 Sprobuje wkleic link do m05a (z podwojnym garazem) bo do tej pory jest tylko M05 http://www.projekty.murator.pl/search_results.htm?symbol=m05a&nazwa=&powierzchnia=&kat_nach=&szer_dzia=&x=0&y=0 moze teraz dyskusja sie ozywi?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bonzo 06.11.2005 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2005 Justa,1. pokoje na poddaszu maja odpowiednio po podlodze (za katalogiem Muratora 1/2005):15 - 17,7 m16 - 15,2 m17 - 17,7 mczyli nie sa wcale takie male. Minimalna wysokosc w tych pokojach to 1,32 m.2. Kuchnia ma 8,2 m. Musisz sama zdecydowac czy Ci taka wystarczy. Ja uwazam, ze jest ok. Moze sprawdz u znajmoych, moze ktos ma otwarta kuchnie podobnego ksztaltu i metrazu?3. Kominek. Rzeczywiscie miejsce usytuawania jest nieciekawe. Jezeli jednak powiekszy sie salon o WC i kawalek lazienki - tak jak proponowala Agawa to juz to wyglada inaczej. Poza tym nie bardzo rozumiem dlaczego odstaje on caly metr od sciany??? Ale z tym pytaniem to do architekta. Moze daloby rade umiescic go tak, by przewod kominowy szedl w srodku sciany nosnej. Rozwiazanie takie jest pokazane w miesieczniku Ladny Dom z listopada 2005 str. 48.PozdrawiamMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agawa1719500118 07.11.2005 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 HejBardzo mnie ciekawi co sądzicie o M05 w Halinowie?Ja byłam nawet w jednym z nich w środku. Z zewnątrz to troszkę "kwadracik" a w środku trochę długi salon i mała kuchnia, ale generalnie ok(na poddaszu nie byłam).Dla mnie został jeden problem do rozwiązania - kominek przesunięty o ten metr, a zmiany będą takie:- 1.likwiduję wc i zmniejszam łazienkę - w ten sposób powiększęsalon (to wymaga zmian w dachu przez architekta)2. likwidacja drzwi balkonowych w pokoju małym i zamianapojedyńczych drzwi balk w salonie na okno3. przejscie z garazu przez pom gospodarcze4. dorobienie okna w łazience na poddaszu.Myslę, że pokoje na górze nie są bardzo małe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.11.2005 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 Ja rowniez byłam w Halinowie, ale nie byłam w środku. Widziałam tylko, że w środku są duze przeróbki, bo w tym pomieszczeniu wysuniętym (w projekcie pom. gospod. od ulicy) jest teraz kuchnia.Rozmawiałam natomiast z panem, który budował te domy (bo to jeden facet buduje i sprzedaje), ktory byl zreszta bardzo mily i odpowiadał na wszystkie moje pytania. Otóż on powiedział, ze zrezygnował z budowy m05 z powodu skomplikowanego i drogiego dachu (przede wszystkim).No i tym mnie osłabil.Natomiast bardzo mi sie podobalo wejscie (front) tych domow po lewej stronie. Jest to przerobka D22. W katalogu wyglada nieciekawie (przynajmniej dla mnie) i w ogole nie kojarzylam takiego projektu, jak mi powiedzial na podst. ktorego budowal. Po przerobkach dom wyglada bardzo fajnie, zupelnie inaczej (w srodku zreszta tez).Wniosek: 1/ kazdy dom moze byc niesamowicie przerobiony, az trudno rozpoznac pierwowzor (a nie jest to projekt indywidualny tylko adaptacja).2/ najwazniejsze w poszukiwaniu projektu jest funkcjonalne wnetrze - a na zewnatrz wykanczamy w stylu, ktory lubimy, albo odwrotnie:Kupujemy projekt ktory z zewnatrz nam sie podoba, a srodek przerabiamy wg swoich potrzeb.Moze czegos sie i dowiedzialam, ale nadal nie mam ,,swojego" projektu!Agawapowiedz cos jeszcze o tym, jak tam jest w srodku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts