Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt M05a NIEWIELKI wersja 1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 189
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...
  • 1 month później...
Kupiliśmy naszym zdaniem najfajniejszy :lol: projekt Niewielkiego wariant I. Na forum jest tyle rozbieżnych opinii na temat budowy domku, że aż strach się bać. W sumie to fajnie bo jeszcze nie zacząłem a już tyle się dowiedziałem!!!.Przęglądneliśmy wszystkie zdjecia zamieszczone na forum i przeczytaliśmy wszystkie opinie od dechy do dechy. Mamy takie wrażenie, że trzeba by jednak kilka kosmetycznych zmian wprowadzić chociaż w zasadzie wybraliśmy właśnie ten projekt bo bez zmian bardzo nam się podobał. Nie ma to jednak jak zobaczyć domek w rzeczywistości i podszkolić się na czyichś błędach ( może to nieładne ale na naszych też się ktoś kiedyś podszkolił). Chętnie zerkniemy na Niewielkiego bo z forum wynika , że są osoby które go budują w kujawsko - pomorskim. Jeżeli jest taka możliwośc będziemy bardzo wdzięczni.Chętnie też oglądniemy każdą ilość zdjęć ( niektóre są tak dokładne, że można policzyć prawie idealną ilość dachówek potrzebnych na dach). Pozdrawiamy wszystkich sympatyków tego zgrabnego i urokliwego domku!!!

Kupiliśmy naszym zdaniem najfajniejszy projekt Niewielkiego wariant I. Na forum jest tyle rozbieżnych opinii na temat budowy domku, że aż strach się bać. W sumie to fajnie bo jeszcze nie zacząłem a już tyle się dowiedziałem!!!.Przęglądneliśmy wszystkie zdjecia zamieszczone na forum i przeczytaliśmy wszystkie opinie od dechy do dechy. Mamy takie wrażenie, że trzeba by jednak kilka kosmetycznych zmian wprowadzić chociaż w zasadzie wybraliśmy właśnie ten projekt bo bez zmian bardzo nam się podobał. Nie ma to jednak jak zobaczyć domek w rzeczywistości i podszkolić się na czyichś błędach ( może to nieładne ale na naszych też się ktoś kiedyś podszkolił). Chętnie zerkniemy na Niewielkiego bo z forum wynika , że są osoby które go budują w kujawsko - pomorskim. Jeżeli jest taka możliwośc będziemy bardzo wdzięczni.Chętnie też oglądniemy każdą ilość zdjęć ( niektóre są tak dokładne, że można policzyć prawie idealną ilość dachówek potrzebnych na dach). Pozdrawiamy wszystkich sympatyków tego zgrabnego i urokliwego domku!!!

Witam! Dołączcie do forumowiczów Niewielkiego. Po to budujący wypowiadają się na forum, by przekazywać swoje uwagi i doświadczenie. Oczywiście należy wyciągać wnioski, więc uczyć się na doświadczeniach również błędach innych. Rozpoczynam jak zacznie się prawdziwa wiosna. Więc nic narazie nie mam do pokazania (jestem z kujawsko-pomorskiego). Z okolic Torunia jest jedna osoba budujaca Niewielkiego (ma fundamenty). Zresztą zaraz postaram się dowiedzieć czy buduje dalej. Pozdrawiam :lol:

Dzięki za odpowiedź, fajnie, że będzie można skorzystać z czyjegoś doswiadczenia , my jesteśmy z Chełmna i bardzo chcemy ruszyć na wiosnę ale to wszystko zależy jak wiesz od wielu czynników, w marcu będzie już pozwolenie no ale jeszcze kredycik.Na budownictwie za dobrze się nie znam chociaż bardzo się staram lepszy jestem z pożarnictwa ale to też się przyda. Jeżeli na wiosnę się zgodzisz chętnie byśmy z żoną zobaczyli twoje cudo i skorzystali z twoich rad. Nie mogę się dodzwonić do autorki projektu, chciałem podpytać o te schody podobno ma jakąś sensowną przeróbkę. Ogólnie to chce wiedzieć wszystko zanim zacznę chyba tak będzie najlepiej. Jak zajarzę jak się przenieść na to forum zrobię to hihi , również pozdrawiam!!!

Jeżeli czytacie forum, to zauważycie, że starałem się wywołać piotraI. Ma fundamenty. Jestem ciekaw czy ruszył dalej, choć mogę przypuszczać, że tak jak ja jeszcze załatwia kredyt. Dlaczego tak długo pozwolenie? Mnie bez ostatecznej decyzji na bodowę nie chcieli rozpatrzeć wniosku o kredyt.

Oczywiście, jeżeli będzie co pokazywać, to chętnie :lol:

Przechodzisz wciskając "odpowiedz" przy tym forum.

Witamy w Nowym Roku 2007.

Wszystkiego dobrego i spełnienia marzeń czyli zamieszkania pod własną strzechą.

Kupujemy (Żona i ja) w przyszłym tygodniu projekt N(W)ielkiego i mamy taką nadzieję że na wiosnę ruszymy!? Ciekawie kiedy będzie zima?! Oby nie nadeszła!!!!!!!!

Wszystkim, którzy już zaczęli gratulujemy i życzymy szybkiego ukończenia. Zdjęcia super, chicelibyśy już być na tym etapie. Opisy i szczególy techniczne na razie są dla nas czarną magią, ale mamy nadzieję, że dzieki Wam, będzie to wkrótce bułka z masłem.

Do "zobaczenia" na forum.

Pozdrawiamy.

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...

Cześć TomeKM05a. Od jakiegoś czasu interesuje się NIEWIELKIMI. Forum do którego podałeś odnośnik doskonale znam, bo przeczytałem od deski, do deski 16 stron. Być może niedługo też zacznę budować, a ten projekt przypadł mi do gustu. (mojej żonie zresztą jeszcze bardziej).

• 2 weeks później...
Witam serdecznie wszystkich fanow Niewielkiego Mo5a!!jestesy od niedawna razem z zona zakochani w tym projekcie.Jestesmy nowicjuszami w dziedzinie budowy,wiec mamy pelno obaw.Wasze opinie sa bardzo pomocne za co bardzo dziekujemy.Jak zawsze na poczatku rodzi sie pytanie ile to bedzie kosztowac???Moze ktos z Pansttwa jest w stanie okreslic przyblizony koszt calej budowy,badz jest na takim etapie prac ,ze w przyblizeniu jest w stanie okreslic wartosc???Serdecznie pozdrawiam i licze na reakcje niewielkich...

• 3 weeks później...

Witam

Zamierzam w niedalekiej przyszłości zakupić projekt niewielkiego M05a.

Z uwagi na to iż moja działka ma 24m x 36m nie jestem w stanie wydłużyć niewielkiego od strony kuchni i pokoju dziennego (ściana z jednym oknem) tak jak to robią niektórzy forumowicze (max 24m działka-niestety).

Dlatego mam pytanie czy nie dało by się go wydłużyć od strony frontowej i tarasowej (powiedzmy tak żeby uzyskać szerokość niewielkiego M05b)?

Dla dobrego zrozumienia załączam rysunek.

Czy ktoś o takim rozwiązaniu myślał?

http://foto.onet.pl/emlsu,b0gckw0w0gk4

• 2 weeks później...
Chcę wybudować dom wg tego właśnie projektu Muratora. Kto z Państwa zdecydował się na ten projekt?. Jakie są jego wady i zalety ??. Szczególnie proszę o odpowiedź osoby z Konina i okolic, ponieważ tam właśnie powstanie mój wymarzony dom. Projekt jest już zakupiony, niebawem przestępujemy do jego realizacji.

Witam wszystkich ! A ja właśnie tu trafiłem z tego samego powodu co wszyscy z powodu Niewielkiego, który szalenie mi się podoba i zamierzam go wybudować. Martwi mnie co prawda szalony wzrost cen materiałów budowlanych ale ja i tak zrobię jak postanowiłem. Pozdrawiam cieplutko Niewielkich !!!

Zamierzam budować M05b :lol:

• 3 weeks później...