sebo8877 10.05.2006 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Ja na jeden worek sypałem 14 lopat piasku - wylewki wyszły na 102. Tak se myśłałem i jakie sa konsekwencje takiego układu ???chudziakstyro 3cmfolia w tym miejscu ???styro 5cmjastrych 7 cm Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janzar 10.05.2006 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Ja na jeden worek sypałem 14 lopat piasku - wylewki wyszły na 102. Tak se myśłałem i jakie sa konsekwencje takiego układu ??? chudziak styro 3cm folia w tym miejscu ??? styro 5cm jastrych 7 cm JEST TYLKO JEDNA ODPOWIEDŹ przetarcie folii i podsiąkanie wilgoci kapilarnej z gruntu do wszystkich warst Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 10.05.2006 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Janzar polemizując czyto teoretycznie - folia na chudziaku to dopiero tragedia!!! pomiędzy tymi styropianami jest szansa na jej dłuższą zywotność Czy nie mam racji. Wiadomym jest że papa na chudziaku to 100% szczelność ale jeżeli już ktos ta folie ma to co zrobic ??? Sąsiad bije się z takimi myślami Wracając do papy u mnie w stajni na podsypce piaskowej położono pape na niej ulozono cegłu na zaprawie wapiennej - przetrwało to jakieś 30 lat z papy zostały tylko strzępy - zerzarło ją - folia podejrzewam przetrwałaby w większym stopniu co myslisz ??? Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janzar 10.05.2006 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Janzar polemizując czyto teoretycznie - folia na chudziaku to dopiero tragedia!!! pomiędzy tymi styropianami jest szansa na jej dłuższą zywotność Czy nie mam racji. Wiadomym jest że papa na chudziaku to 100% szczelność ale jeżeli już ktos ta folie ma to co zrobic ??? Sąsiad bije się z takimi myślami Wracając do papy u mnie w stajni na podsypce piaskowej położono pape na niej ulozono cegłu na zaprawie wapiennej - przetrwało to jakieś 30 lat z papy zostały tylko strzępy - zerzarło ją - folia podejrzewam przetrwałaby w większym stopniu co myslisz ??? Sebo8877 przed 30 -stu laty nie było papy termozgrzewalnej o gr. 3-5 mm np V 60 S 35 FOLIA BUDOWLANA JEST O GR. 0,2 MM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mack 10.05.2006 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 a po co dawać jeszcze folie na papę? Przecież już papa daje szczelność.I następne pytanie - jak uszczelnić miejsca wokół rur kanalizacyjnych - czy zwolennicy papy używali palnika w tyych miejscach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RaStro 10.05.2006 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Folia na papę dlatego, że papa prawdopodobnie zawiera w swoim składzie mniej lub więcje rozpuszczalników organicznych, a styropian się w nich doskonale rospuszcza. Oczywiście wszyscy wiemy że styropian to 90% albo i więcej powietrze, więc można się spodziwać że styropian na papie zacznie znikać, a wtedy cała podłoga może być do wmiany jak się wylewka zacznie zapadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodzio 11.05.2006 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 Podobno papa modyfikowana nie robi nic styropianowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mack 11.05.2006 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 właśnie kładą u mnie folię termozgrzewalną - z firmy Muzimer - polecam foloa fruba 1 mm - nie przetrze się - można ją zgrzewać nawet do rury kanalizy wychodzącej z chudziaka koszt 15 zł/m2 (folia + zgrzewanie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts