Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy to dobra kolejność przed wylewkami ?

Recommended Posts

Ja na jeden worek sypałem 14 lopat piasku - wylewki wyszły na 102.

Tak se myśłałem i jakie sa konsekwencje takiego układu ???

chudziak

styro 3cm

folia w tym miejscu ???

styro 5cm

jastrych 7 cm

JEST TYLKO JEDNA ODPOWIEDŹ

przetarcie folii i podsiąkanie wilgoci kapilarnej z gruntu do wszystkich warst

Janzar polemizując czyto teoretycznie - folia na chudziaku to dopiero tragedia!!! pomiędzy tymi styropianami jest szansa na jej dłuższą zywotność Czy nie mam racji.

Wiadomym jest że papa na chudziaku to 100% szczelność ale jeżeli już ktos ta folie ma to co zrobic ??? Sąsiad bije się z takimi myślami

Wracając do papy u mnie w stajni na podsypce piaskowej położono pape na niej ulozono cegłu na zaprawie wapiennej - przetrwało to jakieś 30 lat z papy zostały tylko strzępy - zerzarło ją - folia podejrzewam przetrwałaby w większym stopniu co myslisz ???

Sebo8877

Janzar polemizując czyto teoretycznie - folia na chudziaku to dopiero tragedia!!! pomiędzy tymi styropianami jest szansa na jej dłuższą zywotność Czy nie mam racji.

Wiadomym jest że papa na chudziaku to 100% szczelność ale jeżeli już ktos ta folie ma to co zrobic ??? Sąsiad bije się z takimi myślami

Wracając do papy u mnie w stajni na podsypce piaskowej położono pape na niej ulozono cegłu na zaprawie wapiennej - przetrwało to jakieś 30 lat z papy zostały tylko strzępy - zerzarło ją - folia podejrzewam przetrwałaby w większym stopniu co myslisz ???

Sebo8877

przed 30 -stu laty nie było papy termozgrzewalnej o gr. 3-5 mm

np V 60 S 35

FOLIA BUDOWLANA JEST O GR. 0,2 MM

Folia na papę dlatego, że papa prawdopodobnie zawiera w swoim składzie mniej lub więcje rozpuszczalników organicznych, a styropian się w nich doskonale rospuszcza. Oczywiście wszyscy wiemy że styropian to 90% albo i więcej powietrze, więc można się spodziwać że styropian na papie zacznie znikać, a wtedy cała podłoga może być do wmiany jak się wylewka zacznie zapadać.