ola177 04.05.2006 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 A ja mam taki problem: chce kupić działke, które juz jest wyznaczona z jakiegoś pola. Facet w gminie powiedział że nie mogę jej kupić ponieważ z gruntów rolnych wyznaczyc mozna działke tylko celem powiększenia działki przylegającej. Mówiąc po polsku działkę tę moze kupić tylko sąsiad. Pokazał mi nawet przepis o tym mówiący. Dla mnie to jest chore!!! Nie wiem teraz jak to ugryźć... Pomóżcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 05.05.2006 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Po pierwsze :działka musi mieć dojazd ( z drogi )Po drugie :działka rolna na której możesz coś wybudować ( zakładam, że kupujesz aby budować ) musi mieć określoną powierzchnię tak by powstałatzw. zabudowa siedliskowa, czy jakoś tak to się nazywa..pozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ola177 05.05.2006 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Wszystkie te warunki są spełnione jednak facet w gminie uparł się ze działke może kupić tylko sąsiad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janaro 05.05.2006 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Wszystkie te warunki są spełnione jednak facet w gminie uparł się ze działke może kupić tylko sąsiad Jeżeli działka ma mniej niż 3000 m.kw. to rzeczywiście może być sprzedana tylko na przyłączenie do sasiedniej lub na regulacje przebiegu granic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 05.05.2006 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 .. a dlaczego pytasz jakiegoś faceta w gminie o działkę Właściciel chce sprzedać Tobie ? I właściwie w jakim celu wydzielił ową działkę ? ... może musi upłynąć jakiś czas po wydzieleniu, by przepis, na który facio się powołuje stracił moc... J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts