marek200 02.03.2003 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2003 Bartku! Zgłoszenia wymaga ogrodzenie od strony dróg, ulic, placów i innych miejsc publicznych oraz o wysokości powyżej 2,20m. Ale jeżeli w projekcie zagospodarowania terenu przedłożonym do zatwierdzenia w Urzędzie już jest ogrodzenie to już nie musisz zgłaszać.Pozdrawiam Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1719498972 03.03.2003 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2003 Marku naprawdę? To dla mnie bardzo miła niespodzianka. Mi mimo wszystko kazali zgłosić. Ja dołączyłam proj. zagosp. działki do wniosku o pozwolenie na budowę (jako że to konieczne)? Wcześniej nikt mi go nie zatwierdzał. Czy w takim razie muszę, czy nie muszę zgłaszać? Pozwolenie już mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 03.03.2003 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2003 CO NA TO USTAWA "PRAWO BUDOWLANE"? ... Art. 28.1. Roboty budowlane można rozpocząć jedynie na podstawie ostatecznej decyzji. Pozwolenia na budowę nie wymaga budowa: ... ... 7) ogrodzeń, ...Art. 30.1. Zgłoszenia właściwemu organowi wymaga: ...2) budowa ogrodzeń od strony dróg, ulic, placów i innych miejsc publicznych oraz o wysokości powyżej 2,20 m ...1a. W zgłoszeniu należy określić rodzaj, zakres i sposób wykonywania robót oraz termin ich rozpoczęcia. Do zgłoszenia należy dołączyć dowód stwierdzający prawo do dysponowania nieruchomością na cele budowlane oraz, w zależności od potrzeb, odpowiednie szkice lub rysunki, a także pozwolenia wymagane odrębnymi przepisami ... [ Ta wiadomość była edytowana przez: Grzegorz63 dnia 2003-03-03 09:51 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 03.03.2003 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2003 [ Ta wiadomość była edytowana przez: Grzegorz63 dnia 2003-03-03 09:52 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek200 03.03.2003 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2003 Hej Marta.W decyzji o pozwoleniu na budowę na pewno masz napisane "zatwierdzam projekt i wydaję pozwolenie na budowę" - tak więc decyzja obejmuje wszystko co jest w tym projekcie, no chyba, że w projekcie niektóre elementy są zastrzeżone jako drugi etap budowy i będą miały drugi projekt.Pozdrawiam Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1719498972 03.03.2003 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2003 no na pewno mam tak napisane nic nie jest rozłożone na etapy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts