kamikazeeeee 04.05.2006 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 W zaszłym roku kupiłem używany traktorek. Jestem ogólnie z niego bardzo zadowolony gdy koszę trawę bez kosza na trawę.Wylot trawy mam z prawej strony. Jak doczepię kosz, to do tego wylotu montuje się taką rurę, która włąsnie przy tym wylocie zapycha się trawą. Trawa aby dostać się do kosza zamontowanego z tyłu musi pokonać włąsnie ten jeden zakręt. ale tam sie po jakimś czsie zatyka. Może macie jakiś pomysł, jak można było to rozwiązać, aby się nie zatykała ta rura. Bardzo prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heniek 05.05.2006 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Witam.Może zbyt ostry kąt zagięcia? Może kosisz gdy trawa jest zbyt mokra?Może rura jest chropowata (zeszła powłoka ochronna, resztki starej trawy) i do tego super przylegają następne warstwy?A może "ten typ" tak już ma i dlatego poprzedni właściciel go sprzedał?Pozdrawiam, Heniek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 05.05.2006 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 ... noga z gazu ... częściej kosić ... dać spokój z koszem J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 05.05.2006 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Cięzko coś wyrokować na odległość, ale najprawdopodbniejsze wydaje się to co sugeruje Heniek. Resztki przyschnietej trawy przyklejone w rurze + koszenie wysokiej i wilgotnej trawy. Albo ten typ tak ma czyli za ostry zakret. Proponował bym wymyć bardzo dokładnie ten "zakręt" i potestować przy koszeniu suchej trawy. Jak to nic nie da to trzeba by poszukać jakiejś rury zastępczej o łagodniejszej krzywiźnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciek.tor 05.05.2006 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 A może przyczyną jest tępy nóż? Czy go ostrzyłeś?Trawa nie jest dostatecznie rozdrobniona.Jest co prawda ścięta (lub wyrwana) ale potem po prostu zgnieciona i tworzy długi warkocz. Miałem podobny przypadek przy zwykłej kosiarce. Po naostrzeniu noża zdecydowanie się poprawiło. A nóż możesz naostrzyć zwykłą kątówką z nałożoną tarczą do przecinania metalu. Ja tak robię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamikazeeeee 05.05.2006 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 dziękuję wam wszystkim za pomoc. wszystko wypróbuję.nóż jest ostry. trawę dobrze ścinaPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts