Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

szyby

Recommended Posts

Jak to zrobiła się? :o

Na moje oko to została wybita czymś okrągłym- jakąś kulka od łożyska ,porcelanką etc. -poszukaj pod oknem lub między szybami na ramce. Takich cudów samoistnych w szybie jeszcze nie spotkałem :roll:

wiec muszę Cię poinformować że taka dziurka sama nie powstała.

Zależy od jeje średnicy:

1-jeżeli ma ok 4mm-6mm mogła to być wiatrówka na śrut stalowo-miedziany (mam więc wiem jak wyglądają takie dziureczki)

2-jeżeli średnica tej dziurki jest większa od 10mm to kulka z łożyska wystrzelona z procy.

Osobiście wydaje mi się że to wybili Ci z wiatrówki śrut nie ma siły przebić dwóch szyb z odległości powyżej ok.10metrów.

Pozdrawiam

dzieki za podpowiedzi, mnie sie tez tak wydawalo, ale dzielnicowy po obejrzeniu szyby stwierdzil, ze to "zmeczenie materialu" i chyba nie bedzie dochodzenia w tej sprawie. Nie zrobili zadnych zdjec, o pomiarach nie mowiac. Wasze opinie sklaniaja mnie jednak do ciagniecia tej sprawy, zastanawiam sie tylko co to da? Poki co nic sie nikomu nie stalo, tylko dla mnie klopot z wymiana szyby. Goscia i tak nie zlapia. Jak sklonic policje do ustalenia pryznajmniej przyczyny tego zdarzenia.

Sprawe i tak i tak musisz zgłosić ale musisz dostać potwierdzdenie na pismie, że złożyłeś zawiadomienie o przestępstwie i toczy się postępowanie wyjaśniające. Na 100% dostaniesz za jakiś czas pismo o umożeniu śledztwa z powodu braku wykrycia sprawcy.

( Tak było u mnie, podobna sytuacja-uszkodzenie mienia)

Szybę wymień i weż fakture/rachunek na szybę oraz usługę wymiany.

I czekaj...... Ja po może 6-8miesiącach dostałem wezwanie na komende... sprawa taka sama jak u mnie i sprawca się znalaz:) odpowiadał za obie sprawy.

Znając życie twojego sprawce też ręka będzie świeżbić i pokusi się o wybicie kolejnej szybki...

Powodzenia