Peterek 05.05.2006 04:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Objadają mi listki białe robaczki długosci coś 1-2 mm (ale mam wzrok . Czym mam opryskać jabłonki, pomocy. Piszę rano specjalnie po to, by kupić co trzeba wracając z pracy. Dodatkowo zauważyłem przyczepione od dołu do gałązek jakby smukłe kokony w kolorze kory drzewa. Z góry dzieki za info. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 05.05.2006 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Objadają mi listki białe robaczki długosci coś 1-2 mm (ale mam wzrok . Czym mam opryskać jabłonki, pomocy. Piszę rano specjalnie po to, by kupić co trzeba wracając z pracy. Dodatkowo zauważyłem przyczepione od dołu do gałązek jakby smukłe kokony w kolorze kory drzewa. Z góry dzieki za info. Pozdrawiam Proszę bardzo PAŃSTWOWA INSPEKCJA OCHRONY ROŚLIN I NASIENNICTWA System sygnalizacji pojawu groźnych agrofagów Wojewódzki Inspektorat w Warszawie Oddział w Warszawie, powiat Warszawa Roślina: Jabłoń domowa Agrofag: Zwójkówki liściowe Data rozpoczęcia zabiegów w powiecie: 28-04-2006 Szczegóły: o zwalczaniu zwójek i innych gąsienic zjadających liście, mszyc oraz miodówki jabłoniowej Zalecenia: W sadach, w których stwierdza się liczne występowanie wymienionych szkodników, należy wykonać opryskiwanie stosując jeden z następujących środków ochrony roślin: Środki ochrony roślin: Zalecane insektycydy: ADMIRAL 100 EC ALPHATOP 100 EC CALYPSO 480 SC CYPERKIL SUPER 25 EC DECIS 2,5 EC FASTAC 100 EC KARATE ZEON 050 CS MOSPILAN 20 SP NURELLE D 550 EC RUNNER 240 SC STEWARD 30 WG TREBON 10 SC SPINTOR 480 SC CALUPSO 480 SC działa skutecznie w twm.powyżej 10C, natomiast w tem. powyżej 15C skuteczne są: DIAZOL 500 EW OWADOFOS 540 EC SUMITHION 500 EC SUMITHION SUPER 1000 EC ZOLONE 350 EC Uwagi: MOSPILAN w dawce 0,125 kg stosować w przypadku zwalczania mszyc. Natomiast w dawce 0,2 kg skutecznie zwalcza zwójki liściowe i inne gąsienice zjadające liście. Wymienione środki są również skuteczne w zwalczaniu kwieciaka jabłkowca.STEWARD nie zwalcza mszyc i kwieciaka jabłkowca. Środki z grupy syntetycznych pyretroidów stosować nie częściej niż 1 raz w sezonie. Przed przystąpieniem do wykonania zabiegu należy zapoznać się z etykietą- instrukcją stosowania środków ochrony roślin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peterek 05.05.2006 12:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Dzięki, dzięki, dziękiiii Jak mówią - wiedza to potęga. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts