mpb1971 12.07.2006 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 hej Motyczko, co słychać u Ciebie? Czy kuchnia już wybrana? Czekam na wieści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 13.07.2006 09:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 hey hey Gohna pierwsze rozpoznanie w terenie zrobione, wiem już mniej więcej czego chcę i ile mnie to będzie kosztowało... teraz analizuję sprzęt jaki wybrać....kuchnia będzie prosta, drewniana w stylu klasycznym, kolor orzech bez wodotrysków....czas realizacji ok 2 miesiące, więc juz muszę podejmowac decyzje bo do jesieni się nie wyrobię .....nie ukrywam ze doczekac sie nie mozemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 18.07.2006 07:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 hey hey "dziewczynki" wczoraj podpisalismy umowę na realizacje kuchni....czekac będziemy na meble az 9 tygodni... mam nadzieje, ze okaze sie to 9 pieknych tygodni i czas szybciutko uplynie ............wizualizacja niebawem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 21.07.2006 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 motyczko wiem, ze najlatwiej jest krytykowac ....ale ta wiezyczka (wieza!) jest nie do przyjecia. Zupelnie nie pasuje do Twojego domku - wyglada troche tak, jakby dziecko olbrzyma bawilo sie klockami i dolepilo te okragla baszte do Twojego domku. Zeby chociaz kanciasta byla ..troche bardziej strzelista - wpisywala sie w geometrie dachu. Dziwie sie architektom, ktorzy chwala bryle ..... Za to jadalnia w wiezy genialna .... za jadalnie jestem w stanie polubic te baszte . Na pocieszenie dodam - tez sie dalem w wieze wpuscic .. (Y) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 22.07.2006 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2006 Yoric my z pełną świadomością (jak to ująłes) wpuściliśmy się w ten projekt ...zerknij na wizualizacje na stronce Archipelagu...to dom-kamieniczka (powtarzam się już) nie chce sie też bronić, bo nie Tobie pierwszemu wieża się nie podoba...ale taki był własnie zamysł kontrowersyjnego projektu, innego niż wszystkie ja natomiast widzę, ze ta wieża komponuje sie idealnie z resztą domu i tworzą ze sobą integralną całosc ...słowo przeciwko słowu a gust gustem ...myslę ze jak bedzie elewacja, parapety, opaski wokół okien to dopiero ten dom nabierze właściwego charakteru ..ale na to niestety przyjdzie jeszcze nam poczekac.... nie mam nic wiecej na swoją obrone pozdrawiam motyczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.07.2006 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2006 hey hey "dziewczynki" wczoraj podpisalismy umowę na realizacje kuchni....czekac będziemy na meble az 9 tygodni... mam nadzieje, ze okaze sie to 9 pieknych tygodni i czas szybciutko uplynie ............wizualizacja niebawem Witam Motyczko No i zaraz z grubej rury ile cię uczyni taka kuchnia bo jak juz kiedyś pisałam też bym chciała drewnianne drzwiczki , no i może gdzie ją zamówiłaś .- oczywiście jeśli możesz !!!! z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.07.2006 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2006 I jeszcze jedno pytanko -jak się robi taką wizualizacje - bo ja to ciemna w tych sprawach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bea7 22.07.2006 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2006 W pełni popieram Grzesia ze str nr 1 , domek jest koszmarny, ta bombastyczna wieżyczka, wcisinięta w taką tycią działeczkę, brrr.... Domek jest typowym przykładem tego, że w Polce w ogóle nie dba się o estetykę otoczenia. Nie ważne, że dom nie pasuje do okolicy (ten mógłby co najwyżej pasować do trasy o której pisał Grześ -cygańskie domy ), nie ważne że trwale szpeci polski krajobraz, grunt, że zaspokaja tandentne marzenia. Dziwi mnie to tym bardziej, że wnętrza domu wskazują, ze właściciele posiadają jednak gust i smak, swnętrza są zna prawdę skakująco ładne. Wydaje mi się, ze dziewczęce marzenia o wieży i rycerzu na rumaku, zaćmiły smak właścicieli jeśli chodzi o architekturę domu. Ale de gustibus et coloribus non diputandum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 24.07.2006 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 Oj, ja tez tęsknię za tym co już było. Nie ma to jak te osiedla domków jednorodzinnych z czasów socjalistycznych! Jedziesz i wszędzie to samo. Ze, tez komuś zechciało się robić cos innego! A to, ze ludzie ośmielają się spełniać swoje marzenia na swojej ziemi nie zbierając przy tym podpisów jako zgodę wszystkich sąsiadów, to już wcale nie rozumiem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.07.2006 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 Brawo , brawo Zelijka - jak pięknie napisane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 24.07.2006 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 25.07.2006 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 Zeljka, Jadac przez wsie niemieckie czy austriackie doliny tez ciagle to samo - te same dachy, podobne domy ..ba...nawet te same katy dachow. Jedni nazwa to nuda, monotonnia ..inni zas ladem, harmonia w architekturze.A u nas co ...pelna dowolnosc ...kazdy dom inny, kazdy dach inny ... pstrokacizna .... kolorow, ksztaltow, rodzaju pokrycia ....Nie pije teraz do domu motyczki, tylko ogolnie do "radosnej tworczosci ludu polskiego" w architekturze. (Y) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 25.07.2006 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 Ja to nawet rozumiem i nie powiem, nie wszystko mi sie tez podoba...Czsami tez komentuje to czy owo, ale nie mowie do tych ludzi, ze ich dom jest koszmarny a ich marzenia tandetne, tylko dlatego, ze mi sie nie podoba... Uwazam, ze to nie grzecznie i jestem pewna, ze takie cos zaboli, bo wiem ile energii taki dom pochlania i z jaka miloscia i nadzieja ludzie buduja to swoje ukochane gniazdo... Mozna bylo napisc, ze sie nie podoba, ze taki styl mi nie podchodzi lub cos podobnego.., bo kazdy ma prawo miec wlasne zdanie i tego bym nie skomentowala... Nie moglam jednak nie skomentowac slow "koszmarny' i "tandetne marzenia", choc jestem pewna, ze nie miale te slowa byc obrazliwe a raczej miale tylko wyrazyc czyjes zdanie, ze sie po prostu nie podoba... Czasami jednak lepiej ostrozniej dobierac slowa, bo moga trafic gleboko w czyjes serce i tam zranic, a po co... Stad moj post... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 25.07.2006 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 Zeljka, zgadzam sie z Toba co do formy ....ale to o czym mowimy bardziej nadaje sie do dzialu "psycholog dyzurny" niz do komentazy (Y) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 25.07.2006 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 ale ruch się zrobil na moim poście.... 2 dni mnie nie było....atmosfera gorąca przede wszystkim dzięki wielkie Zeljka za takie wsparcie duchowe i słowne....sama od siebie moge tylko tyle dodać, ze........ "tandetne marzenia" tu mogłabym sie poczuć urażona, no ale cóż mamy wolnośc słowa - nie mi zatem oceniać styl w jakim są wypowiedziane, nie będę też bronić sie po raz kolejny ze swoich wyborów, ale musze tez uszanować gust i zdanie bea7 bez względu na to jakie jest... nie chcę toczyc sporów o to czy coś jest piekne lub koszmarne, kwestia wyobraźni oraz otwartości na innowacje i nie ograniczanie się do jednakowej (nie chciałabym powiedzieć nudnej) formy ....od tyle mam do dodania do wypowiedzi Zeljki z którą się w pełni utożsamiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 25.07.2006 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 Zeljka, zgadzam sie z Toba co do formy ....ale to o czym mowimy bardziej nadaje sie do dzialu "psycholog dyzurny" niz do komentazy (Y) hey hey Yoric nikt tu nie płacze ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 25.07.2006 11:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 hey hey "dziewczynki" wczoraj podpisalismy umowę na realizacje kuchni....czekac będziemy na meble az 9 tygodni... mam nadzieje, ze okaze sie to 9 pieknych tygodni i czas szybciutko uplynie ............wizualizacja niebawem Witam Motyczko No i zaraz z grubej rury ile cię uczyni taka kuchnia bo jak juz kiedyś pisałam też bym chciała drewnianne drzwiczki , no i może gdzie ją zamówiłaś .- oczywiście jeśli możesz !!!! z góry dziękuję ello ello Barczyki mam już wizualizację kuchni... http://preview.jozefina.photosite.com/~photos/tn/2940865_200.ts1153823175233.jpg http://preview.jozefina.photosite.com/~photos/tn/2940869_200.ts1153823188536.jpg http://preview.jozefina.photosite.com/~photos/tn/2940867_200.ts1153823183390.jpg kuchnię robimy w Studio Mebli Kuchennych "FUTURA" na Gdańskiej 135, jestem bardzo zadowolona ze współpracy...odbiór bedziemy mieli ok. 17 września br.....do efektu końcowego będą dodane jeszcze 4 małe (15cm) szufladki pod szafką narożną...ale to już pokaze na zdjęciach gotowej kuchni.........i jak?? ps. koszty przesylam na priva pozdrawiam serdecznie motyczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 25.07.2006 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 Czy ja tez moge poprosic o koszty? Z czego jest zrobiona kuchnia i jaki to material? Dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 25.07.2006 12:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 pewnie słoneczko ...pozwolisz ze skopiuje @ którego wysłałam do Barczyków kuchnia drewniana...Olcha barwiona na orzech...wiadomo, ze ta wizualizacja odbiega od efektu końcowego....ale zarys juz jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 25.07.2006 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 może większe zdjęcie będzie bardziej widoczne.... http://preview.jozefina.photosite.com/~photos/tn/2940870_1024.ts1153823194800.jpg jakość nie najlepsza fotki - słaba rozdzielczośc... chyba jestem podekscytowana maksymalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts