Miraśka 02.10.2006 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 ło matko kochana jaka ładniutka kuchnia-ogladam ja dzisiaj po raz trzeci bo pokazywałam mezusiowi ,tymbardziej ,ze nie mozemy sie zdecydowac czy dać okno-parapet jako tez blat czy tak wyżej jak u ciebie-na dzien dzisiejszy tak mamy przygotowne ale mamy czas 4 tyg.dopóki nie przyjada okna.napisz na jakiej wysokosci macie parapet nad zlewem bo u nas jest zrobione 90cm Zycze zdrówka tobie i malenstwu ,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 03.10.2006 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 no, no, no motyczka, ale kuchnia. ZAJEFAJNA Jak Wam się udało idealnie zgrać kuchnię, szafę wnękową i drzwi wewnętrzne. Brawo. AGA wielkie dzięki za pochwały ...z tymi kolorami troszku musielimy sie namajstrować...zeby własnie byl taki efekt...szafa to jakby nie problem, bo fronty są te same co kuchnia....ale były dopasowywane własnie pod kolor drzwi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 03.10.2006 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 ło matko kochana jaka ładniutka kuchnia-ogladam ja dzisiaj po raz trzeci bo pokazywałam mezusiowi ,tymbardziej ,ze nie mozemy sie zdecydowac czy dać okno-parapet jako tez blat czy tak wyżej jak u ciebie-na dzien dzisiejszy tak mamy przygotowne ale mamy czas 4 tyg.dopóki nie przyjada okna.napisz na jakiej wysokosci macie parapet nad zlewem bo u nas jest zrobione 90cm Zycze zdrówka tobie i malenstwu ,pozdrawiam ło matko... jak mi miło, słodko...że moja kuchnia się Tobie (Wam) podoba ....wymiary kochaniutka podam Tobie jutro....moge tylko tyle dodać ze własnie chciałam taką róznicę między parapetem a blatem, parapety mamy z granitu jak schody i kominek, blatu nie chcialam w takim akurat kolorze, a i cena za granitowy blat by mnie juz dobiła.... ....wiec w zamyśle to okno jako jedyne jest wyżej zamonotwane....bardziej mi sie takie rozwiązanie podoba niz cały blato-parapet.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roszponka 03.10.2006 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Witaj Motyczko!! Kuchnia jest boska, u mnie też będzie parapet wyżej od blatu. Nam takie rozwiązanie też się bardziej podoba. Pozdrowienia dla http://as wszystkich!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AganieszkaK 03.10.2006 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Motyczko super masz domek Wszystko idealnie dobrane, przepięknie Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 04.10.2006 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Motyczko, przepiękna kuchnia !!!!! Ja też marzę o dokładnie takiej samej.... Mam do Ciebie pytanko: co to za płytki masz połozone w kuchni na scianach? Dokładnie takich poszukuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 04.10.2006 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 O mysle, ze to dla poczatkujacycj jest ok... Szarlotka 3 szklanki maki 1 szklanka cukru cukier waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 żółtek 1/4 do 1/2 kostki masła lub margaryny wrzucić wszystko do jednej miski i mieszać ręka przesypywać przez palce aż wyjdzie z tego taka granulowana kruszonka Ubić 5 białek i 1/2 szklanki cukru. 1-2 kg jabłek umyć, obrać i zetrzeć na grubej tarce. Dodać cukru i cynamonu do smaku. Dodać 3-4 garści kaszki mannej i to wszystko wymieszać. Na blachę wysmarowanej masłem/margaryna, wsypać kruszonkę (zostawić 2-3 garści). Na to wylać jabłko, żeby nie dotykało ścianek blachy. Na jabłka wylać masę z białek, pianę i na wierzch posypać kruszonka. Piec w tem 180C przez około 50 min. Trzeba zaglądać ale nie otwierać piekarnika. Masa białkowa musi być taka złocista... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 04.10.2006 15:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 WooooooW Zeljka...jesteś boska piec mam, blachy też...jeszcze muszę nabrać zapału do wypieków...przepis wydaje sie prosty i zachęcający...na pewno w smaku moj Robert juz sie nie może doczekąc kiedy zaczne mu placki piec ... gotowac lubie a do pieczenia musze sie w końcu przekonać ...zachęciłaś mnie swoim odzewm bankowo wielkie dzięki zdam relacje na 100% z mojego pierwszego zakalca ...tfu tfu tfu..oby nie.... pozdrawiam Ciebie serdecznie motyczka ps. jak masz jakieś uwagi, zalecenia dot. pierwszych kroków.... to wszystko mi mów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 04.10.2006 15:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 ło matko kochana jaka ładniutka kuchnia-ogladam ja dzisiaj po raz trzeci bo pokazywałam mezusiowi ,tymbardziej ,ze nie mozemy sie zdecydowac czy dać okno-parapet jako tez blat czy tak wyżej jak u ciebie-na dzien dzisiejszy tak mamy przygotowne ale mamy czas 4 tyg.dopóki nie przyjada okna.napisz na jakiej wysokosci macie parapet nad zlewem bo u nas jest zrobione 90cm Zycze zdrówka tobie i malenstwu ,pozdrawiam ło matko... jak mi miło, słodko...że moja kuchnia się Tobie (Wam) podoba ....wymiary kochaniutka podam Tobie jutro....moge tylko tyle dodać ze własnie chciałam taką róznicę między parapetem a blatem, parapety mamy z granitu jak schody i kominek, blatu nie chcialam w takim akurat kolorze, a i cena za granitowy blat by mnie juz dobiła.... ....wiec w zamyśle to okno jako jedyne jest wyżej zamonotwane....bardziej mi sie takie rozwiązanie podoba niz cały blato-parapet.... hey hey Miraska ...parapet w tym jedynym oknie mamy na wysokosci 105 cm. od podłogi...dla zobrazowania od blatu jest 15.5 cm do parapetu....mam nadzieje, ze tobie to pomoże podjąc dobrą decyzje ....reszte okien w całym domu mamy duzo niżej... pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 04.10.2006 15:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Roszponka, AgnieszkaK, Zuzza dziękuje pięknie za miłe słowa, to woda na mój młyn (jak mówi mój męzulek)...fajowo jest kiedy komuś podoba się to co nam utwierdzam sie wtedy tylko w słuszności działania Zuzza o płyteczkach pozwolisz ze napisze Tobie jutro ...musze poszukac co to była za firma...juz mi to kompletnie umknęło pozdrawiam Was Wszystkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 04.10.2006 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 to dla pewnosci zapytam jakie wymiary ma okno nad zlewem -zwłaszcza wysokość -moze jeszcze zdążę zmienic zamówienie wrazie co -mysle ,ze swiatła dziennego duzo mi wpadnie ale chodzi mi o estetyke czy nie bedzie za niskie-mam zamówione 136 wys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roszponka 04.10.2006 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Witaj Motyczko jeżeli chodzi o jakiś łatwy przepis to mam na ciasto ze śliwkami .Bardzo dobre ina czasie. CIASTO:1 kostka margaryny1 szkl.cukru1 cuk.wanil.5łyżek mlekato wszystko roztopić ,następnie dodać:3 jajka2 szkl. mąki1 łyżeczkę proszku do pieczeniawszystko razem zmiksować wylać na blaszkę.1KG. ŚLIWEK wypestkować iukładać jedna za drugą .piec 50 min w190 stopniach.SMACZNEGO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 04.10.2006 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Madziu, przychodzi mi do glowy tylko to, ze jak pieczesz ciasta proszkowe, to pamietaj aby smarowac maslem i posypac maka tylko spod blachy a nie brzegi. No i nie wolno otwierac piekarnika, najlepiej wcale, a na pewno nie przez 1/2 godniny, bo wtedy wlasnie opada ciasto...No i nie bac sie tego, traktowac to jako zabawe, to sie lepiej uda ciacho. Bialko trzeba zawsze mocno ubyc, aby bylo szybciej mozna dodac szczypte soli. Jak mi sie cos jeszcze przypomni to dam znac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 11.10.2006 09:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 ello ello Zeljka szczerze dziękuję za dobre rady, takie to zawsze w cenie tymbardziej dla takiego laika jak ja.... musze sie pochwalić.....w sobotę upiekłam placek.... wybrałam przepis (dla mnie) łatwiejszy do zrobienia Roszponki przede wszystkim iz nie wymagał sprzętu mechanicznego stwierdziałam ze tyle to ręcznie z nim pojadę w garnku ......DZIEWCZYNY udało się Zeljka Twoja szarlotka czeka 2 w kolejce...przełamałam strach, mąż był zadowolony, ciacho mu smakowało...więc myslę ze teraz to będzie mi szło tylko coraz lepiej dla uwiarygodnienia swojego wyczynu piekarskiego zamieszczam zdjęcia "śliwkowca" http://foto.m.onet.pl/_m/dfadf48ec6f8ee6a116f79c912426968,10,19,0.jpg http://foto.m.onet.pl/_m/3db289b3c5a2c28d9203433a9dd8cbed,10,19,0.jpg http://foto.m.onet.pl/_m/1168b9b942ab9951c4e38c5c616df0a7,10,19,0.jpg na koniec dodam tyle, że wyszedł pyszny, wielki buziak dla Ciebie Roszponka w domku rozchodziły się wysmienite zapachy....ach czulismy faktycznie ze dom żyje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 11.10.2006 10:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Motyczko, przepiękna kuchnia !!!!! Ja też marzę o dokładnie takiej samej.... Mam do Ciebie pytanko: co to za płytki masz połozone w kuchni na scianach? Dokładnie takich poszukuję... Witaj Zuzza serdecznie ...wybacz mi, ze odpisuje dopiero teraz...od momentu gdy wróciłam do pracy nie wiem gdzie ręce włożyć i praktycznie nie zaglądam na forum, poza tym fakturę mialam w Toruniu u rodziców i dopiero dzisiaj uzyskałam informację dotyczącą nazwy....na fakturze brzmi CALCIO 10x10 ale żadnej wzmianki na temat firmy...jedynie co znalazłam w necie .... http://max-fliz.com.pl/kuchenne.htm mam nadzieje, ze tyle Tobie wystarczy....pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 11.10.2006 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 to dla pewnosci zapytam jakie wymiary ma okno nad zlewem -zwłaszcza wysokość -moze jeszcze zdążę zmienic zamówienie wrazie co -mysle ,ze swiatła dziennego duzo mi wpadnie ale chodzi mi o estetyke czy nie bedzie za niskie-mam zamówione 136 wys hey hey Miraśka z góry przepraszam również Ciebie za brak odzewu z mojej strony...działam chyba juz na wolniejszych obrotach i czasu mi na wszystko brakuje ...okienko nasze nad zlewozmywakiem ma wymiar 140x90 cm ...mam nadzieje, ze rozwiąze on Twoj problem co robic ze swoim oknem ja dodam tylko, ze wydaje mi sie moje rozwiązanie praktyczniejsze i ładniejsze (oczywiście w moich oczach) pozdrawiam serdecznie motyczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 11.10.2006 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Ciasto pysznie wygląda a w tej ładnej kuchence to jeszcze lepiej. motyczka ty pamiętaj, zeby dbać o siebie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 11.10.2006 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Od pewnego czasu probuje troche kilogramow zrzucic a tu w Jozefinie takie przysmaki serwuja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roszponka 11.10.2006 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Cieszę się bardzo,że ciasto wyszło .A w tym piekarniku wyglądało pięknie. Motyczko dbaj osiebie! Zyczę Ci więcejudanych ciast! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 11.10.2006 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 hej!czyli wysokość okna podobna do mojej-136 cm ale piękne ciasto powinno znaleść się w forumowej tradycji ,,że pieczemy pierwsze ciasto w nowym domku(niekoniecznie nowym piekarniku)i częstujemy brac forumowa :lol:i oczywiście obowiazkowo fotka ciasta co bysmy wiedzieli co jemy- napewno smaczne-zgapie sobie przepis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts