Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom marzeń Magdy i Roberta - Józefina

Recommended Posts

• Odpowiedzi 783
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cześć DZiewczyny!! :D

ślicznie Wam dziękuję za takie uznanie w materii piekarskiej :wink: mam nadzieje, ze się dopiero zaczynam rozkręcać :p

Miraśka masz bardzo dobry pomysł z tymi wypiekami w nowej kuchni i zamieszczaniem zdjęc z realizacji :wink:

Aga, Zeljka, Roszponka i cała reszta dbam o siebie bardzo, oszczędzam się, duzo wypoczywam a w pracy jak to w pracy pracuję ale na mniejszych obrotach dlatego sie nie wyrabiam :wink:

Agiis, Zuzza szczerze Wam wszystkim moge polecic ten przepis Roszponki...dodam tylko tyle, ze zamiast 1 kostki margaryny wzięłam 1 szklankę oleju :lol: poszłam na łatwizne z tym roztapianiem :wink:

Mufka fajowo, ze udało się Tobie mnie zlokalizować i miło mi ogromnie, ze się Tobie ta nasza "chata" :wink: podoba...kwiaty planuję ale nie lubię w duzych ilościach...na razie nie kupuję, bo wiem, ze do nowego domu to goście też przynoszą w prezencie....hihihih :oops: :p :lol:

dobra :) a teraz najważniejsza dla nas wiadomość, którą chcę się z Wami podzielić.............wczoraj 12.10 robilismy pierwsze badania specjalistyczne-genetyczne .....iiiii.... dzidzka jest zdrowa, ruchliwa, prawidłowo się rozwija na 90% to będzie Marcelinka - mimo tak wczesnego terminu 14t.6d. ciąży udało sie lekarzowi podejrzeć "pipkę" :wink: :lol: :lol: :lol:

buziaczki dla Was dziewczynki 8)

Dziękuję, dziękuję kochane :D :D :D

w czwartek byłam na wizycie kontrolnej u gina, słyszałam po raz pierwszy bicie serduszka....co za moment, co za emocje :lol: ...

Zeljko i jak wyszło ciacho z wiśniami?? :)

ja teraz planuje wrzucić jabłka, takie większe talarki, ciekawa jestem jak sie jabłko zachowa... :wink:

Zuzza :) u mnie też ciasto idzie w pół dnia...ale czy wychodzi mi/lub nie zakalec to ja w sumie nie wiem :wink: ...ani mama, ani babcia nic nie mowiły, zeby im cos nie pasowało...więc zakładam, iż mi się udaje....moze Twój piekarnik wolałby wyższą temperaturę, albo niższą (nie znam się)...bo ja np. na poczatku pieke na 190 ale pod koniec schodze do 170...bo widze ze bym go przypiekła...i raczej pieke w 40-45 minutek...bez termoobiegu.... :)

teraz na weekend planuje upiec, w końcu, szarlotkę z przepisu Zeljki :lol:

Motyczko pięke masz podłogi. Czy podłogi górne idolne różnią się gatunkiem. Jaka jest długość klepek? Czy możesz podać cenę 1mkw. drewna i robocizny . też będziemy kupować jesion.Jest piękny już mi się opatrzyły dębowe podłogi. Z jakieg drzewa są Twoje drzwi? Czym je malowałaś? Lakier,impregnat czy lakierobejca? I jakiej firmy ?

Motyczka kto Ci będzie te podłogi polerował zeby byly takie piękne zawsze? :D Jak Marcelinka zacznie raczkować i pozerać ciasteczka, chrupeczki, jabłka to juz nie bęęęędzie tak pieknie hihihi Wiem co mówię!

Ciaża to cudowny stan, a później taka maleńka dzidzia, i karmienie ... ale się rozmarzyłam :D