motyczka 26.10.2006 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 hahahah... Kasialu..one same z natury takie wypolerowane ...a na poważnie, rodzice mają 100 kg kaukaza, kota i małą sunię ...duży ruch w domu i parkiet po 10 latach wygląda nadal pięknie...cały czas się świeci ...świetnie się utrzymuje w czystości i jestem spokojna nawet gdyby były takie z 3 Marcelinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roszponka 26.10.2006 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 Motysiu dzięki za szybką odpowiedż. Piękne imię Marcelinka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 26.10.2006 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 Motysiu dzięki za szybką odpowiedż. Piękne imię Marcelinka . dziękuje, dziekuje ...a wszystko zaczęło się od Marcela ..zresztą gdyby urodził sie chłopak to będzie Marcel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 26.10.2006 12:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 Kochanie jak sie urodzi synek, w co nie wątpię ;o) to bedzie miał na imie Borys ;p;p;p Przyszły tatuś ;o) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 27.10.2006 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 Oj widzę , że tatuś i mamusia muszą jeszcze przedyskutować kwestię imienia dla dzidzi hihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 27.10.2006 07:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 hahahahahaah no właśnie zobaczyłam co mi tutaj mój mężulek wypisuje Borys tez mi się bardzo podoba hihihhi...i bedzie 2 w kolejce Aga dobrze, że czuwasz pozdrofki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 27.10.2006 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 Borys, to trochę ryzykowne w naszych czasach, bo z racji samego imienia, zaraz mu teczkę założą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martynka1 29.10.2006 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2006 ... ale piec ciasta to musze sie nauczyć macie jakieś dobre i łatwe przepisy dla pierwszaka Motyczko podyłam Ci przepis na ciasto - Murzynek z jabłkami(lub gruszkami) 2 szklanki maki 25 dkg cukru 1 cukier waniliowy 20 dkg margaryny 3 łyżki oleju 3 łyżki kakao 1/3 szkl. wody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 jajek 3-4 jabłka, pokrojone w ósemki Do rondla włożyć margarynę, cukier, olej, kakao, wodę i podgrzewać na małym ogniu, ciągle mieszając, aż wytworzy sie jednolita masa. Zdjąć z ognia i odstawić do wystygnięcia. Żółtka oddzielić od białek i same żółtka ucierać z cuk. waniliowym (najlepiej mikserem) ok 2 minut. Do żółtek dodać ostudzoną masę. Wsypać przesianą mąkę, proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie wymieszać mikserem ok. 4 - 5 min. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z ciastem. Ciasto przełożyć do blaszki. Ósemki jabłek ułożyć na cieście. Piec ok. 50 min w piekarniku nagrzanym do 180 st. Upieczone i ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem. Smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 30.10.2006 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 No i prosze, watek kulinarny sie zrobil! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roszponka 30.10.2006 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 martynko super przepis muszę go wypróbować. Wątki kulinarne też są potrzebne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roszponka 31.10.2006 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 Właśnie teraz rozchodzą się zapachy z placka pieczonego w/g przepisu Zeljki. zobaczymy jak smakuje ,powiem póżniej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 31.10.2006 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 Właśnie teraz rozchodzą się zapachy z placka pieczonego w/g przepisu Zeljki. zobaczymy jak smakuje ,powiem póżniej.. Ha, a u mnie caly czas ten Twoj przepis. Znow mrozone wisnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 02.11.2006 08:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 Borys, to trochę ryzykowne w naszych czasach, bo z racji samego imienia, zaraz mu teczkę założą... Witaj Zeljka ...masz rację, ryzykowne posunięcie... musimy się dokładnie nad tym zastanowic ...chyba, ze damy na pokuszenie Borysa musze sie pochwalić, upiekłam Twoją szarlotkę wyszła i smakowała bosko...treściwy placek na niedziele szykuje się z drugim fotka na dowód http://foto.m.onet.pl/_m/5e1a91a2022e75e06fd6079f68edc950,10,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 02.11.2006 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 ... ale piec ciasta to musze sie nauczyć macie jakieś dobre i łatwe przepisy dla pierwszaka Motyczko podyłam Ci przepis na ciasto - Murzynek z jabłkami(lub gruszkami) 2 szklanki maki 25 dkg cukru 1 cukier waniliowy 20 dkg margaryny 3 łyżki oleju 3 łyżki kakao 1/3 szkl. wody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 jajek 3-4 jabłka, pokrojone w ósemki Do rondla włożyć margarynę, cukier, olej, kakao, wodę i podgrzewać na małym ogniu, ciągle mieszając, aż wytworzy sie jednolita masa. Zdjąć z ognia i odstawić do wystygnięcia. Żółtka oddzielić od białek i same żółtka ucierać z cuk. waniliowym (najlepiej mikserem) ok 2 minut. Do żółtek dodać ostudzoną masę. Wsypać przesianą mąkę, proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie wymieszać mikserem ok. 4 - 5 min. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z ciastem. Ciasto przełożyć do blaszki. Ósemki jabłek ułożyć na cieście. Piec ok. 50 min w piekarniku nagrzanym do 180 st. Upieczone i ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem. Smacznego Martynko i baaardzo dobrze....im więcej tym lepiej, w końcu muszę zapełniac mój segregator z przepisami, na razie wieje pustką ..oczywiście nie omieszkam spróbować i Twojego przepisu....mechanizacja zakupiona, to można miksować ....realizację też pokazę ślicznie dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 02.11.2006 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 aaa teraz .....chciałabym sie pochwalić kuuupilismy STÓŁ!!!! do jadalni średnica 120 cm. 6 osób swobodnie przy nim usiądzie http://foto.m.onet.pl/_m/7b4464d78988eb3205e22b3490a6ae96,10,19,0.jpg http://foto.m.onet.pl/_m/89c8ae03f029f88c8afc0b3ee576468c,10,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 02.11.2006 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 cudny komplecik-pierwszy raz taki widze-zwłaszcza krzesła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 02.11.2006 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 cudny komplecik-pierwszy raz taki widze-zwłaszcza krzesła heyka Miraśka dziękuję bardzo i ogromnie sie cieszę, że wpada w gust ....mysle ze tymbardziej iż stół okrągły ... ...dodam ze krzesła są przewygodne ps. widziałam jakie postępy z dachem....prezentuje się pięknie, tylko pozazdrościć takiej dachówki pozdrawiam słodko motyczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roszponka 02.11.2006 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 Witam mój placek też był pyszny!!! Stół i krzesełka baaardzoładne. Grayuluję dobrego gustu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 02.11.2006 10:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 dziękuję słoneczko ...jest to przemiłe uczucie ze nie tylko mi się ten stół podoba ps. sa juz kolejne przepisy...co weekend mozna piec przez całą zimę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martynka1 02.11.2006 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 hey hey Martynko zaśmiecaj, zaśmiecaj....koniecznie myśle ze to z pozytkiem dla innych, bynajmniej bedę miała pomysły na to co robic na weekend słodkiego Sernik 2 kg sera białego - mielonego 50 dkg cukru 12 jaj 3-4 krople zapachu pomarańczowego budyń waniliowy 1 1/2 margaryny Cukier, żółtka utrzeć do białosci. Do tej masy gdy dobrze utarte dodać budyń waniliowy, następnie dodawać po kawałku sera białego. Na końcu dodać zapach waniliowy, roztopioną margarynę - wymieszać razem ok 3 minut. W ostobnym naczyniu białka ubić na sztywna pianę. Dodać do sera - ALE wymieszać już łyżką delikatnie. Ten przepis jest na dużą blaszkę. I Wersja - Można dodać do masy serowej - skórkę pomarańczową, rodzynki lub II wersja - dodać pokrojone na połówki pierniczki (trzeba "wcisnać"w ser żeby nie było widac ich na powierzchni. P Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 50 minut w temperaturze 180 st. C. Smacznego Acha, Gratuluję świetnego zakupu . Stół z krzesełkami bardzo fajnie komponuje się z mebelkami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts