Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom marzeń Magdy i Roberta - Józefina

Recommended Posts

• Odpowiedzi 783
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

z tego co wiem, to nie ma (zamysł firmy sanplast byl chyba taki, aby cały został wpuszczony)...my wpuścilismy go troszkę w posadzkę i obłozylismy kafelkami...skonatkuj się z firmą i dopytaj czy mozna u nich kupić na zamówienie.....

ps. w momencie gdy już zdecydujesz sie na zakup tej kabiny to udzielę wskazówek dot. przezorności przy montażu kabiny :)

ps. w momencie gdy już zdecydujesz sie na zakup tej kabiny to udzielę wskazówek dot. przezorności przy montażu kabiny :)

Taaaa, moi znajomi nie tak dawno wykańczali łazienkę i na sam koniec majster przyszedł zamontować szklaną kabinę. Pytaja go czy nie pomóc i nie przytrzymac, a on że sobie da radę. No i oni siedzą sobie na dole, a on na górze w łazience. I nagle..... Brzdęk !!!!!!!!!!!!!!!!!! Facetowi kabina wyślizgnęła się z rąk i spadając rozbiła się na tysiące odłamków. Te odłamki rozprysnęły się na kilka metrów i powbijały we wszystko co było na ich drodze. W ramę lustra, w obudowę wanny, w panel prysznicowy, w baterie.... A na koniec majster chciał posprzątac i zgarnął drobiny z dna wanny całą ja rysując przy okazji...

Trzeba uważać ;-)

Ale może Motyczko miałaś inną przezorność na uwadze...

Taaaa, moi znajomi nie tak dawno wykańczali łazienkę i na sam koniec majster przyszedł zamontować szklaną kabinę. Pytaja go czy nie pomóc i nie przytrzymac, a on że sobie da radę. No i oni siedzą sobie na dole, a on na górze w łazience. I nagle..... Brzdęk !!!!!!!!!!!!!!!!!! Facetowi kabina wyślizgnęła się z rąk i spadając rozbiła się na tysiące odłamków. Te odłamki rozprysnęły się na kilka metrów i powbijały we wszystko co było na ich drodze. W ramę lustra, w obudowę wanny, w panel prysznicowy, w baterie.... A na koniec majster chciał posprzątac i zgarnął drobiny z dna wanny całą ja rysując przy okazji...

Trzeba uważać ;-)

Ale może Motyczko miałaś inną przezorność na uwadze...

dokładnie taką :D

z tym że u nas nie doszło aż do takiej tragedii....nam pękła tylko jedna mała-boczna szybka....tzn. wysunęła sie z zawiasów....które nie wskazywały że są tylko na wcisk, a ze trzymają szyby na stałe....

w takiej formie została ta kabina do nas przywieziona, już jakby zmontowana...w przeogromnym kartonie na palecie i do tego praktycznie zadnej instrukcji montażu...w samej firmie Sanplast mówili ze to czesto przypadek i mielismy szczęscie, ze pekła mała-boczna :wink:....

trzeba więc zlecić taki montaz dobremu fachmanowi lub specjaliscie z sanplastu, wtedy spokojna głowa :wink:

qurcze, przed nami montowanie drzwi do kabiny, jednej a potem drugiej...

Na pewno z 10 razy przypomne im aby sie pilnowali... :roll:

Zuzza, starzna ta opowiesc... :o a wlasciciele jeszcze zyja, po tym?! :wink:

Oj nerwów to mozna stracić trochę... Majster wiedział, ze musi szybko uciekać z domu - aż im przejdzie ;-) Ja bym chyba się załamała...

Najgorsze jest to, że ta kabina wcale nie upadła z wysokosci na ziemię, tak naprawdę on tylko lekko to stuknął... A kawałki powbijały się nawet w prakiet 5 metrów dalej...

Po tych opowieściach, to ja poproszę o wskazówki montażu, bo właśnie dzisiaj zamówiłam :)

to świetnie :D

Kolia przede wszystkim to co napisałam wyżej...kabina przychodzi zmontowana (jeden bok i drugi razem ze sobą) i jak patrzysz na nią (gdy leży w kartonie) :wink: to masz wrażenie, ze mała ścianka i duża gięta jest ze sobą połączona na stałe...a okazuje się, ze nie.....mała boczna ścianka jest zwyczajnie przymocowana na zawiasy jak drzwi pokojowe :) ....wiec najlepiej do ściany montowac małe scianki i potem dopiero te drzwi gięte duże!! ...troszke kogiel mogiel z tej mojej opowieści wyszedł ale mam nadzieje, ze mnie rozumiesz :wink:

na stronie masz instrukcje obsługi, taką samą otrzymasz wraz z kabiną,

w pon. wkleje zdjęcie kabiny jak sobie lezała w kartonie :wink:...

proponuję też zadzwonić przed samym montażem do Serwisu Sanplastu tam fachowieć udzieli Wam wskazówek....my po zamontowaniu dopiero skorzystalismy z ich usługi poziomowania kabiny....ale okazało się, ze zamonotwana jest dobrze....z tego co pamiętam mówil, że uchwyty łukowate montuje sie do ściany na końcu...

http://www.sanplast.pl/SAN_PKI/prod_imgs/PRODTYP_413/imagpt/KPP-AVIIa_EX-rzuty_z_boku_z_gory.BIG.jpg

może dużo nie pomogłam, ale moim zamysłem było ustrzec przed zbiciem szyb, dobrze zeby do montazu były min. 2 os. kabina jest bardzo cięzka :)

pozdrawiam serdecznie

motyczka :)

hey hey Roszponko :)

w sumie po staremu, po malutku wszystko w jak najlepszej formie :wink: .delektujemy sie mieszkaniem w domku :wink: ..dziękuję za zainteresowanie....a co u Ciebie?? :)

do sernika jakoś nie moge się zabrać....moze mam lenia albo stracha :wink: ...na razie jestem specjalistką od Szarlotki Zeljki :lol:

buziaczki :D

Pozdrowienia dla mieszkańców domu z wieżyczką :lol:

Dopiero teraz pooglądałam porządniej album z wnętrzami i muszę przyznać się, że zauroczyła mnie wasza łazienka.

Dużo zdrowia dla mamy i dzidzi (i Borys i Marcel ładnie)

domownicy pięknie dziękują :lol: :lol: ...ach ta wieżyczka :wink:

mamusia z córcią (mam nadzieje :wink: ) serdecznie pozdrawiają...tatuś też :D

ach właśnie...czasochłonny i nie zawsze wychodzi i to mnie odstrasza :) ...teraz przymierzam się do pierniczków świątecznych ...przepis spisałam sobie z wątku wnętrzarskiego...od 2 lat tam popularny i odswiezany temat wypieków przedświątecznych :D ...mój segeregator zaczyna przypominac prawdziwy z przepisami :wink:

pozdrawiam cieplutko

motyczka :)

http://foto.onet.pl/2eg1t,4ucr0www02cw,5k92r,u.html

mam pytanko czy macie tez problemy z wklejaniem zdjęć z albumu w Onecie??

chciałam się pochwalic nowa komódka w sypialni i innymi drobiazgami, ale za chiny zdjęcia mi sie nie wczytują :-? :-? :-?

czy może to u nas się coś zmieniło??

no nic kombinuje dalej :o