Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom marzeń Magdy i Roberta - Józefina

Recommended Posts

Motyczko,

My teraz przypadkiem mamy miesięczną przerwę w jakichkolwiek pracach...

Niestety :evil: wykonawca od poddasza uciekł, a na nastepnych tyle musimy czekać. Czyli jak się pojawią to zrobi poddasze, a potem już terakota, glazura, itd ;-)

U mnie tydzień 12-sty :-) Jeszcze mieszczę się w normalne ciuchy ;-)

A u Was co jeszcze pozostało do zrobienia?

Pozdrawiam !!

• Odpowiedzi 783
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

też w 12 jeszcze mieściłam się we własne ciuszki...to było fajne :wink: ...teraz góra pozostaje nadal bez większych zmian ale już dół tylko ciązowe :wink:

a w domku..... w końcu kolor na klatce schodowej....zdecydowałam się też po długich namysłach, na kawe z mlekiem (monsz musi pomalowac przed narodzinami)...... balustrada przy schodach najwazniejsza do zrobienia....no i meble..ale to już dalsza dalszość :wink: ....parapety zew. na wiosne, elewacja ale to też nie wiem kiedy...

więc niby nie wiele...a jednak bardzo duzo....ale da się bez tego życ 8)

od stycznia zaczynamy żyć pomału wyprawką....więc inne prace beda musiały poczekac :)

a u Was jak już zrobią poddasze to pojdzie wykończeniówka migiem do przodu.....czasu macie jeszcze sporo :) ....zdecydowałaś sie już na kuchnie?? plan w głowie zrobiony?? :)

....byle do przodu.... :D

uściski :lol:

dziękuję ...

...musze się z Wami podzielić nasza małą rodzinną tragedią...zdechł nam BORYSEK (mieszkał z rodzicami, ale dostałam go na urodziny)...owczarek kaukaski...przyszła na niego pora...mial 10 lat i nagle w ciągu 3 tygodni dopadły go wszystkie choroby..... człowiek cierpli jakby stracil członka rodziny...cos okropnego.... :cry: :cry: :cry:...nie możemy się pozbierać........................................................................................

http://foto.m.onet.pl/_m/ace7956fd596c93acb16e0d381a76567,5,19,0.jpg

....to byl fantastyczny pies, bardzo mądry, ułożony, kochany ....dla obcych groźny - obronny a dla nas łagodny jak baranek...miał nawet swój funclub...kochały go dzieci sąsiadów, pisały do niego listy, dostawał maskotki..........................................................................................

....Borysku moj...KOCHAMY CIEBIE

jejku :cry: wspólczuje tobie i reszcie rodzinki -to smutne

Zyczę ci aby reszta roku była bez przykrych niespodzianek,świeciło słoneczko na niebie i w serduchu.Głowa do góry -niestety takie są koleje losu.Dziekuję za zyczenia swiąteczne-czytałam ale przyznam się ,że dorwała mnie jakas deprecha i prawie wogóle nie udzielam sie forumowo :cry: .trzymaj sie :p

...a życie toczy się dalej....

z serii co nowego mamy, mozemy sie pochwalić tym razem firankami w kuchni, niby nic wielkiego a jak potrafi serce człowiekowi uradować :)

http://foto.m.onet.pl/_m/5d03bc243fb84264bd0749537d6eeb86,5,19,0.jpg

http://foto.m.onet.pl/_m/1852b98c381d360921d267a826c681ff,5,19,0.jpg

http://foto.m.onet.pl/_m/38bdd9f7fe7c047072ecae65da7d2fff,5,19,0.jpg

http://foto.m.onet.pl/_m/f1b905ccc48e9a357ec7204635b5aa93,5,19,0.jpg

http://foto.m.onet.pl/_m/2da6e81a4fa272a407af1488564bae39,5,19,0.jpg

musze moją mamusię pochwalić, ze jest mistrzynią w szyciu i nam tak cudeńka tworzy, my jej tylko material dostarczamy :) ..dobrze że chętna w dodatku do pracy i ma radochę jakby sobie samej szyła 8) ...kochana pipka :p ...i mówi, ze na forum będzie :wink:

Motyczko - współczuję psiska.... U nas pies jest członkiem rodziny nie wyobrażam sobie, by mogło coś się mu stać...

Ja teraz też tak jakoś z doskoku na forum - jestem już na zwolnieniu i przez to wcale nie mam czasu na internet ;-)

Słodkie firanki - rzeczywiscie masz zdolną Mamę !

Moja kuchnia jako tako wymylsona - już się nawet umówiłam z wykonawcą - bo on rzadko w Stolycy bywa.. Zobaczymy czy zrobi to co mamy w głowie...

Pozdrowienia !!!!!

Motyczko - współczuję psiska.... U nas pies jest członkiem rodziny nie wyobrażam sobie, by mogło coś się mu stać...

U nas dokładnie było tak samo...pies to był synuś, brat i szwagier :) ...pomału już przyswoiłam tą mysl do siebie, ze go nie ma, gorzej bedzie jak pojade do Torunia do rodziców....ale nie mysle na razie o tym ...

Ja teraz też tak jakoś z doskoku na forum - jestem już na zwolnieniu i przez to wcale nie mam czasu na internet ;-)

u mnie będzie tak od lutego...jak ja bede tęskniła z forum :cry:

Słodkie firanki - rzeczywiscie masz zdolną Mamę ! Dzieki, Dzieki, ...Wszystko jej przekazuje :)

Moja kuchnia jako tako wymylsona - już się nawet umówiłam z wykonawcą - bo on rzadko w Stolycy bywa.. Zobaczymy czy zrobi to co mamy w głowie...

Życze aby wszystkie pomysły i plany się pomyślnie zrealizowały!!

Pozdrowienia !!!!!

Pozdrawiam

motyczka :)

• 2 weeks później...

Witaj Motyczko - ziomalu :lol:

Przepiekny domek, obserwuje postepy już od dawna! Ja od kilku dni dopiero się "ujawniłam" :wink: Wczoraj nawet upiekłam z moimi chłopakami szarlotkę, tak w ramach zajecia w czasie ferii.

Domek macie cudny, taki ciepły i fajowy. Firanki w kuchni rzeczywiście dodały charakteru. Ten dom ma dusze! Wiesz, co najbardziej mnie urzekło? Te "drobiagi" czjniczek, komódka, zegar itp. To one nadają charakter temu domowi! Będę tutaj zaglądała.

Gratuluje dzidzi, świat się zmienia, gdy urodzi sie dziecko :D

Witam Witam w moich skromnych progach :D :D

tak jak przed nami dziecię, tak przed Wami wyzwanie budownicze - wykończeniowe 8) ..... fajowo miec juz odchowanych 2 chłopaków...nielada zadanie bojowe :lol:

koniecznie zaglądaj i podglądaj... ja za to bede wspierała sie o rady rodzicielskie :wink:

to na jakim etapie teraz już jestescie?? :)

pozdrawiam cieplusio :)