Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom marzeń Magdy i Roberta - Józefina

Recommended Posts

• Odpowiedzi 783
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

a mmnie się nawet podoba...jest inny i to jest w nim fajne!A Ty drogi Grzesou z Krakowa moze wkej fotki8 swojego domu ,chętnie bym oceniła czy jest bardzo gustowny :wink:

aha26 - wielkie dzięki za siły wsparcia ...nie daję sobie już rady ;)...nasza wieża okazuje się przeklęta dla oglądających..hihihhi

a mmnie się nawet podoba...jest inny i to jest w nim fajne!A Ty drogi Grzesou z Krakowa moze wkej fotki8 swojego domu ,chętnie bym oceniła czy jest bardzo gustowny :wink:

Mi wnętrza się bardzo podobaja natomist wierzyczka nie koniecznie. Jednak rzeczywiście domek jest nietuzinkowy.

W każdym razie Grzesiu z Krakowa brawo za szczerość. A juz myslałam ze na forum to wszyscy tylko chwalą. Nie znoszę nieszczerości :)

Chociaż nie jestem zwolennikiem wieżyczek, musze przyznac, że motyczka poradzila sobie nader wdziecznie z tematem. Cala pozostala czesc domku jest zrobiona z umiarem dlatego wszystko do siebie pasuje,...a przeciez mogł powstać z tego kolejny architektoniczny koszmarek. Wnetrza zapowiadaja sie takze bardzo ineresująco. Jestem ciekawa jak koszt takiej wiezyczki podraza calosc inwestycji. A poza tym czekam na dalsze zdjecia z wnętrz!!!

Mi wnętrza się bardzo podobaja natomist wierzyczka nie koniecznie. Jednak rzeczywiście domek jest nietuzinkowy.

W każdym razie Grzesiu z Krakowa brawo za szczerość. A juz myslałam ze na forum to wszyscy tylko chwalą. Nie znoszę nieszczerości :)

pewnie, ze chwali się szczerość...nikt nie lubi ludzi fałszywych i obłudnych, ale nie mozna do znudzenia ciągnąć jednego wątku ..tak mi sie wydaje, no chyba ze faktycznie nikt nie ma nic wiecej do powiedzenia... :cry:

Chociaż nie jestem zwolennikiem wieżyczek, musze przyznac, że motyczka poradzila sobie nader wdziecznie z tematem. Cala pozostala czesc domku jest zrobiona z umiarem dlatego wszystko do siebie pasuje,...a przeciez mogł powstać z tego kolejny architektoniczny koszmarek. Wnetrza zapowiadaja sie takze bardzo ineresująco. Jestem ciekawa jak koszt takiej wiezyczki podraza calosc inwestycji. A poza tym czekam na dalsze zdjecia z wnętrz!!!

WoW :lol: przestaje powątpiewać w serdeczność ludzką :wink: i mam nadzieje, ze po burzy wychodzi słonce...

cieżko okreslić koszt w jednej kwocie, ponieważ na to składało się kilka czynników - kazdy etap budowy, począwszy od ław, cięcia suporeksu, potem strop, dach ocieplenie, rynny.... kazdy doliczał sobie extra kase za to ze trzeba było zrobić cos ponad norme...w środku potem tynki, gips musiały byc pięnie wyprowadzone na półokrągło, parapety itp. bajery..

nie bede urkywała ze "nasz wykusz" :wink: spędzał nam sen z powiek przez całą budowę...ale za to stół w jadalni bedzie wyglądał pięnie i to światło w domu rekompensuje wszystko...

Motyczko dom faktycznie się wyróżnia ...i dobrze.Jak to byłoby nudno,gdyby wszystkie były takie same...Bardzo podobają mi się schody,kominek,łazienki no i jadalnia (no i tu bez tej kontrowersyjnej wieży ani rusz :wink: )Mysle,że jak domek będzie wykończony,dopasujesz wszelkie detale typu zasłony,lampy itp. to uzyskasz niesamowity klimacik.I tego Ci życzę. :D Pozdrawiam.

Motyczko dom faktycznie się wyróżnia ...i dobrze.Jak to byłoby nudno,gdyby wszystkie były takie same...Bardzo podobają mi się schody,kominek,łazienki no i jadalnia (no i tu bez tej kontrowersyjnej wieży ani rusz :wink: )Mysle,że jak domek będzie wykończony,dopasujesz wszelkie detale typu zasłony,lampy itp. to uzyskasz niesamowity klimacik.I tego Ci życzę. :D Pozdrawiam.

bardzo dziękuję, niezmiernie mi miło (jak to kobiecie)..tymbardziej, ze Wasz dom bardzo mi się podoba, wstrzelony w moj gust - tutaj się juz chyba powtarzam...

prawda, ze brakuje nam życia w domu, juz nie moge sie doczekac kiedy tchnę w nim ciepły nastroj i subtelne wnętrza nabiorą domowego ogniska... :oops: rozmarzyłam sie

Bardzo orginalny projekt, wiezyczka niesamowita i strasznie podobaja mi sie twoje schody(cala "klatka schodowa" zreszta tez) sama bym takie chciala jednak musze sie zadowolic z braku miejsca kreconymi.

Jestem bardzo ciekawa jak wykonczysz reszte pomieszczen, czekam na kolejne fotki

dzieki kaloosa :) pochwal się swoim projektem..z chęcią obejrze...(schody zrobilismy z granitu-Vanga, polecam ten kamień..trwały, estetyczny i bardzo przyjazny dla oka)...

hej,

my bedziemy miec projekt indywidualny,zostal juz osatecznie zatwierdzony(wreszczcie!!!!),mamy dostac go w polowie czerwca wraz z pozwoleniem na budowe. Domek bedzie maly ok 120 metry po podlodze, za to z wykuszem(13 m) pod sam dach :) i z atresola

Jak bede cos miala to sie oddezwe. Sama czekam z niecierpliwoscia.

pozdrawiam

Bardzo orginalny projekt, wiezyczka niesamowita i strasznie podobaja mi sie twoje schody(cala "klatka schodowa" zreszta tez) sama bym takie chciala jednak musze sie zadowolic z braku miejsca kreconymi.

Jestem bardzo ciekawa jak wykonczysz reszte pomieszczen, czekam na kolejne fotki

w zupełności popieram i zeby nie powtarzać sie za kaloosa zapetam tylko jeśli mozna ile takie schodki kosztuje -czy juz w tym momencie moge przestac marzyc o takich piekniastyh schodkach-wiezyczka jest extra szczerze :lol: z wrazenia musiałam przywołac mezusia do kompa ,troche pokrecił nosem ale na koniec dodał-napewno niewiele jest takich domków-innych od tych jednakowo wygladajacych parterówek,czy typu-obora jak mówia-rzecz gustu...i pieniędzy :lol:

w zupełności popieram i zeby nie powtarzać sie za kaloosa zapetam tylko jeśli mozna ile takie schodki kosztuje -czy juz w tym momencie moge przestac marzyc o takich piekniastyh schodkach-wiezyczka jest extra szczerze :lol: z wrazenia musiałam przywołac mezusia do kompa ,troche pokrecił nosem ale na koniec dodał-napewno niewiele jest takich domków-innych od tych jednakowo wygladajacych parterówek,czy typu-obora jak mówia-rzecz gustu...i pieniędzy :lol:

hey hey...wielkie dzieki Miraśka...schody wraz z kominkiem wyniosły nas 8 tys (kompleksowo, projekt wraz z robocizną)..mysle, ze nie jedne schody z drewna są drozsze, a o ile mniej praktyczne...my postwilismy na funkcjonalnośc i trwałosc kamienia... dom sie rozsypie a schody przetrwają :wink:

Podoba mi sie - taki "inny" ale w dobrym stylu :wink:

podoba mi sie tez ze utrzymaliscie dobry styl we wnetrzu - schody piekne i idealnie pasujace do stylu domu :D

czy elewacjja bedzie biala? ja bym jej dodala troche kolorów ;)

witam zielonooka...elewacja bedzie w ciepłym kolorze, nie moge zdecydować sie jeszcze na kolor...plus białe opaski w koło okien... :)

Podoba mi sie - taki "inny" ale w dobrym stylu :wink:

podoba mi sie tez ze utrzymaliscie dobry styl we wnetrzu - schody piekne i idealnie pasujace do stylu domu :D

czy elewacjja bedzie biala? ja bym jej dodala troche kolorów ;)

witam zielonooka...elewacja bedzie w ciepłym kolorze, nie moge zdecydować sie jeszcze na kolor...plus białe opaski w koło okien... :)

zielonooka czy możesz mi podsunąc pomysł na lampę+kinkiet do łazienki...mam z tym ogromny problem, dodam iż lustra bedą w drewnianych ramach, komoda, słupek w komplecie, jakis obraz..chce nadac temu wnętrzu ciepłego klimatu...a lampy są albo typowo pokojowe lub nowoczesne (jak wspominałam wczesniej nie gustuje w nowoczesnosci i halogenach w suficie) :cry:

...liczę na wsparcie z Waszej strony....plizzzz

hej,

my bedziemy miec projekt indywidualny,zostal juz osatecznie zatwierdzony(wreszczcie!!!!),mamy dostac go w polowie czerwca wraz z pozwoleniem na budowe. Domek bedzie maly ok 120 metry po podlodze, za to z wykuszem(13 m) pod sam dach :) i z atresola

Jak bede cos miala to sie oddezwe. Sama czekam z niecierpliwoscia.

pozdrawiam

kaloosa z czystą ciekawością obejrzę projekt, grunt to dobry pomysł na funkcjonalnosc w domu....polecam też duże okna, niekoniecznie białe.... :) a w jakim stylu będziecie budować?

hey hey...wielkie dzieki Miraśka...schody wraz z kominkiem wyniosły nas 8 tys (kompleksowo, projekt wraz z robocizną)..mysle, ze nie jedne schody z drewna są drozsze, a o ile mniej praktyczne...my postwilismy na funkcjonalnośc i trwałosc kamienia... dom sie rozsypie a schody przetrwają :wink:

faktycznie niedrogo-a schody to najpierw betonowe były? apotem tylko te stopnie tak?napisz jeszcze jak fachowo nazywa sie ten kamień i kolor :lol: