Żelka 22.05.2006 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 co do tego namawiania chlopa, to ja sie nie nadaje...co do parkietu, to dalej mamy taki plan, tylko ja zawsze mowie, byl.., bo nie wiem co nam po drodze wyskoczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 22.05.2006 11:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 co do tego namawiania chlopa, to ja sie nie nadaje...co do parkietu, to dalej mamy taki plan, tylko ja zawsze mowie, byl.., bo nie wiem co nam po drodze wyskoczy... oj te chłopy ..najważniejsze, ze jest plan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaloosa 22.05.2006 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 hej motyczka, odpowiadam na Twoje pytanie-choc troche pozno: styl "wymusila" sytuacja rodzinna:), marzyl mi sie taki alpejski domek(tam skad pochodzi moj maz prawie co drugi dom tak wyglada), niestety z roznych wzgledow m.in. WZ musielismy zrezygnowac z niektorych rzeczy. Natomiast zdecydowanie nie chce rezygnowac z okiennic, drewnianych balkonow z pelargoniami i z malowidel wokol okien(kto byl chociaz raz w Alpach bedzie wiedzial o czym pisze).A wracajac do Twojej Jozefiny, widze pewna konsekwencje w wykonczaniu(naturalne materialy:kamien, drewno,proste linie, naturalne kolory) tak trzymaj! Bo moda szybko przemija a klasyka zawsze pozostanie na czasie i o ile kolor scian szybko mozna zmienic o tyle kafelki z dziwnymi wstawkami, ktore teraz sa na topie nie tak latwo bedzie mozna wymienic za jakis czas kiedy nam sie znudza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 23.05.2006 06:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 hej motyczka, odpowiadam na Twoje pytanie-choc troche pozno: styl "wymusila" sytuacja rodzinna:), marzyl mi sie taki alpejski domek(tam skad pochodzi moj maz prawie co drugi dom tak wyglada), niestety z roznych wzgledow m.in. WZ musielismy zrezygnowac z niektorych rzeczy. Natomiast zdecydowanie nie chce rezygnowac z okiennic, drewnianych balkonow z pelargoniami i z malowidel wokol okien(kto byl chociaz raz w Alpach bedzie wiedzial o czym pisze). A wracajac do Twojej Jozefiny, widze pewna konsekwencje w wykonczaniu(naturalne materialy:kamien, drewno,proste linie, naturalne kolory) tak trzymaj! Bo moda szybko przemija a klasyka zawsze pozostanie na czasie i o ile kolor scian szybko mozna zmienic o tyle kafelki z dziwnymi wstawkami, ktore teraz sa na topie nie tak latwo bedzie mozna wymienic za jakis czas kiedy nam sie znudza. hey hey kaloosa pewnie, że wiem o jakim stylu mówisz...mam przyjaciółkę w Szwajcarii..nie ukrywam, że zabudowa z tego regionu ma swój klimacik, potrafi zatrzymac oko i te kwiaty w przeogromnych ilościach...pomysł fajny, tylko nie róbcie tak niskich pomieszczeń w jakich gustują ... z tym większą ciekawością czekam na projekt i realizację ....W zupełności się z Tobą zgodzę w temacie prostoty i klasyki na lata...taka mała dewiza na spokój wykończeniowy domu i portfela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 23.05.2006 06:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 moze po twoich zdjęciach parkietu zdecyduje sie w przyszłosci jednak na parkiet,poczekam jeszcze na zdjecia z efektu koncowego -jestem ciekawa jak wykończycie podłoge w ,,wizyczce,,-podobaja mi sie sciany łukowe tylko boje sie tego wykończenia. sama się już nie moge doczekać, w pon. wchodzą cyklinować, ... a wieza troszke w wykończeniówce przeraza, ale stolarz zapewnia nas, ze nie bedzie problemu z listwami...parkiet Miraśka szczerze doradzam powiedz-napisz jak cenowo ma sie taki parkiet do paneli(robocizna napewno droższa bo wiecej układania ale materiał -czy jest porażająca różnica-i jeszcze pytanie czy parkiet to to samo co deska barlinecka czy cos całkiem innego? Miraśka ...mamy juz wycyklinowany parkiet i całą górę oblistwowaną...sypialnia w wieży wyszła super, nawet sami sie nie spodziewaliśmy że tak ładnie te listwy wyjdą...stolarz przycinał je po ukosie...a taki jest efekt... http://foto.onet.pl/upload/28/76/_602249_n.jpg http://foto.onet.pl/upload/40/82/_602250_n.jpg http://foto.onet.pl/upload/13/53/_602251_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaloosa 23.05.2006 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 hej, ja juz choruje na taka drewniana podloge, dolanczam sie do pytania Miraski: skad ten parkiet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 23.05.2006 12:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 hej, ja juz choruje na taka drewniana podloge, dolanczam sie do pytania Miraski: skad ten parkiet? gdzie kupiony?? na rynku lokalnym w Toruniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 23.05.2006 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 no jestem pod wrazeniem -naprawde swietnie to wyszło,marzy mi sie choć jedna scianka zaokraglona dletego tak mnie intrygowało to wykończenie-będę pamietac-przycinac po ukosie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 24.05.2006 06:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Miraśka sprawiłas mi radość tym, że się Tobie podoba ... dzisiaj moge się Tobie pochwalić pierwszą warstwą lakieru ...panowie idą jak burza przy tym dokładnie..jesteśmy z nich zadowoleni http://foto.onet.pl/upload/7/87/_602466_n.jpg http://foto.onet.pl/upload/24/95/_602467_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 24.05.2006 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Tylko sie upelnilam, ze to jest TO! Pieknie wyglada jesion i ta jodelka...Jaki macie lakier? Czy moge Cie poprosic o wymiar Waszego kominka, chodzi mi o szerokosc w najszerszym miejscu. Chyba u nas bedzie cos podobnego, jednak. Zawsze wracamy do takiego modelu. A te piekne kratki u gory na kominie, gdzie kupowaliscie... Chetnie bym w Bydgoszczy sobie zerknela do jakiegos takiego sklepu...Nie dlugo sie moze wybierzemy tam do rodzinki na jakis weekend. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 24.05.2006 08:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 heyka Zeljka to że się podoba to woda na mój młyn ogromnie się cieszę... Parkiet z firmy Dąbex a lakier Domalux (lakieru bedą 3-4 warstwy i jedna warstwa kaponu).. odnośnie kominka to wymiary podam Tobie później, teraz z głowy nie pamiętam..mam pytanie czy wymiar Tobie podac już z półką?? czy fizycznie samego w sobie kominka, jako muru? a kratki kupilismy w Toruniu, zapraszamy do Bydzi na kawke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 24.05.2006 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Z polka poprosze, chodzi mi o to aby wiedziec jak jest szerokie wszystko - od konca do konca Dzieki za zaproszenie na kawke, kto wie, moze kiedys Meza rodzina jest w Bydgoszczy (Fordon) i Koronowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 24.05.2006 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Z polka poprosze, chodzi mi o to aby wiedziec jak jest szerokie wszystko - od konca do konca Dzieki za zaproszenie na kawke, kto wie, moze kiedys Meza rodzina jest w Bydgoszczy (Fordon) i Koronowie dobra to jutro podam dokładnie jakiej jest wielkości... Fordon to odwrotna strona od Nas ale juz Koronowo ..to w naszą stronę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 25.05.2006 06:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Zeljka przykro mi ale dzisiaj wymiarów kominka jeszcze nie mam, nie mogłam wejśc na podłoge...więc musisz poczekać ..myślę ze już jutro na skarpetkach uda mi sie je dla Ciebie zdobyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 25.05.2006 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Spokojnie, jest czas, zrobisz jak juz bedzies mogla wejsc na parkiet normalnie, mi sie nie spieszy...Dzieki, pozdrawiam duzo, duzo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 25.05.2006 11:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 skoro tak już jesteśmy przy tych podłogach, to pochwale sie Wam jeszcze jakie kupiliśmy gresy do: kuchni-hollu-wiatrołapu ...firma Hiszpańska Halcon Ceramicas, seria Yecla Beige, zdjęcie nie oddaje koloru, w rzeczywistości duuzo jaśniejsze...u nas bedzie tylko kafla bazowa 31,6x31,6, bez dodatków...czekamy teraz znowu na pana kafelkarza http://www.halconceramicas.com/halcon/modelos.nsf/20a744f082c8526cc1256d950030a813/486587D3689A365CC1256D9B0036CA8B/$file/YECLA.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 25.05.2006 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 hej-szkoda ze nie widziałas mojej miny jak zobaczyłam polakierowana podłoge-zeby nie uszy to uśmiech naokoło głowy bomba!!! a z drugiej strony żal bo nie wiem czy porwiemy sie na taki wydatek aha i miałam zapytac czy taka podłoge sie bejcuje np aby uzyskac ciemniejszy kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 25.05.2006 14:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 hey hey - dobrze że te uszy jednak są, bo jakbys wyglądała myśle, ze dla takiego efektu warto nawet poczekać za taką podłogą...odnośnie bejcowania nie wypowim się, nie mam zielonego pojęcia, ..ale czy nie zal byłoby takiego drewna?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 30.05.2006 07:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Z polka poprosze, chodzi mi o to aby wiedziec jak jest szerokie wszystko - od konca do konca Dzieki za zaproszenie na kawke, kto wie, moze kiedys Meza rodzina jest w Bydgoszczy (Fordon) i Koronowie dobra to jutro podam dokładnie jakiej jest wielkości... Fordon to odwrotna strona od Nas ale juz Koronowo ..to w naszą stronę hey hey Zeljka w końcu mam te wymiary ..najłatwiej było mi wpisac je na fotce..mam nadzieje, ze bedzie wszystko czytelne... http://foto.onet.pl/upload/43/17/_603677_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 30.05.2006 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Serdecznie Ci dziekuje, jestes kochana. Buziak! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts