Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom marzeń Magdy i Roberta - Józefina

Recommended Posts

• Odpowiedzi 783
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

hej motyczka, odpowiadam na Twoje pytanie-choc troche pozno: styl "wymusila" sytuacja rodzinna:), marzyl mi sie taki alpejski domek(tam skad pochodzi moj maz prawie co drugi dom tak wyglada), niestety z roznych wzgledow m.in. WZ musielismy zrezygnowac z niektorych rzeczy. Natomiast zdecydowanie nie chce rezygnowac z okiennic, drewnianych balkonow z pelargoniami i z malowidel wokol okien(kto byl chociaz raz w Alpach bedzie wiedzial o czym pisze).

A wracajac do Twojej Jozefiny, widze pewna konsekwencje w wykonczaniu(naturalne materialy:kamien, drewno,proste linie, naturalne kolory) tak trzymaj! Bo moda szybko przemija a klasyka zawsze pozostanie na czasie i o ile kolor scian szybko mozna zmienic o tyle kafelki z dziwnymi wstawkami, ktore teraz sa na topie nie tak latwo bedzie mozna wymienic za jakis czas kiedy nam sie znudza.

hej motyczka, odpowiadam na Twoje pytanie-choc troche pozno: styl "wymusila" sytuacja rodzinna:), marzyl mi sie taki alpejski domek(tam skad pochodzi moj maz prawie co drugi dom tak wyglada), niestety z roznych wzgledow m.in. WZ musielismy zrezygnowac z niektorych rzeczy. Natomiast zdecydowanie nie chce rezygnowac z okiennic, drewnianych balkonow z pelargoniami i z malowidel wokol okien(kto byl chociaz raz w Alpach bedzie wiedzial o czym pisze).

A wracajac do Twojej Jozefiny, widze pewna konsekwencje w wykonczaniu(naturalne materialy:kamien, drewno,proste linie, naturalne kolory) tak trzymaj! Bo moda szybko przemija a klasyka zawsze pozostanie na czasie i o ile kolor scian szybko mozna zmienic o tyle kafelki z dziwnymi wstawkami, ktore teraz sa na topie nie tak latwo bedzie mozna wymienic za jakis czas kiedy nam sie znudza.

hey hey kaloosa :) pewnie, że wiem o jakim stylu mówisz...mam przyjaciółkę w Szwajcarii..nie ukrywam, że zabudowa z tego regionu ma swój klimacik, potrafi zatrzymac oko i te kwiaty w przeogromnych ilościach...pomysł fajny, tylko nie róbcie tak niskich pomieszczeń w jakich gustują ... z tym większą ciekawością czekam na projekt i realizację :)

....W zupełności się z Tobą zgodzę w temacie prostoty i klasyki na lata...taka mała dewiza na spokój wykończeniowy domu i portfela :wink:

moze po twoich zdjęciach parkietu zdecyduje sie w przyszłosci jednak na parkiet,poczekam jeszcze na zdjecia z efektu koncowego :lol: -jestem ciekawa jak wykończycie podłoge w ,,wizyczce,,-podobaja mi sie sciany łukowe tylko boje sie tego wykończenia.

sama się już nie moge doczekać, w pon. wchodzą cyklinować, ... a wieza troszke w wykończeniówce przeraza, ale stolarz zapewnia nas, ze nie bedzie problemu z listwami...parkiet Miraśka szczerze doradzam :)

powiedz-napisz jak cenowo ma sie taki parkiet do paneli(robocizna napewno droższa bo wiecej układania ale materiał -czy jest porażająca różnica-i jeszcze pytanie czy parkiet to to samo co deska barlinecka czy cos całkiem innego?

Miraśka ...mamy juz wycyklinowany parkiet i całą górę oblistwowaną...sypialnia w wieży wyszła super, nawet sami sie nie spodziewaliśmy że tak ładnie te listwy wyjdą...stolarz przycinał je po ukosie...a taki jest efekt...

http://foto.onet.pl/upload/28/76/_602249_n.jpg

http://foto.onet.pl/upload/40/82/_602250_n.jpg

http://foto.onet.pl/upload/13/53/_602251_n.jpg

Tylko sie upelnilam, ze to jest TO! Pieknie wyglada jesion i ta jodelka...Jaki macie lakier? Czy moge Cie poprosic o wymiar Waszego kominka, chodzi mi o szerokosc w najszerszym miejscu. Chyba u nas bedzie cos podobnego, jednak. Zawsze wracamy do takiego modelu. A te piekne kratki u gory na kominie, gdzie kupowaliscie... Chetnie bym w Bydgoszczy sobie zerknela do jakiegos takiego sklepu...Nie dlugo sie moze wybierzemy tam do rodzinki na jakis weekend. :p

heyka Zeljka :) to że się podoba to woda na mój młyn :wink: ogromnie się cieszę... Parkiet z firmy Dąbex a lakier Domalux (lakieru bedą 3-4 warstwy i jedna warstwa kaponu)..

odnośnie kominka to wymiary podam Tobie później, teraz z głowy nie pamiętam..mam pytanie czy wymiar Tobie podac już z półką?? czy fizycznie samego w sobie kominka, jako muru?

a kratki kupilismy w Toruniu, zapraszamy do Bydzi na kawke :)

Z polka poprosze, chodzi mi o to aby wiedziec jak jest szerokie wszystko - od konca do konca

Dzieki za zaproszenie na kawke, kto wie, moze kiedys :wink:

Meza rodzina jest w Bydgoszczy (Fordon) i Koronowie :p

dobra to jutro podam dokładnie jakiej jest wielkości...

Fordon to odwrotna strona od Nas ale juz Koronowo ..to w naszą stronę :wink:

skoro tak już jesteśmy przy tych podłogach, to pochwale sie Wam jeszcze jakie kupiliśmy gresy do: kuchni-hollu-wiatrołapu ...firma Hiszpańska Halcon Ceramicas, seria Yecla Beige, zdjęcie nie oddaje koloru, w rzeczywistości duuzo jaśniejsze...u nas bedzie tylko kafla bazowa 31,6x31,6, bez dodatków...czekamy teraz znowu na pana kafelkarza :D

http://www.halconceramicas.com/halcon/modelos.nsf/20a744f082c8526cc1256d950030a813/486587D3689A365CC1256D9B0036CA8B/$file/YECLA.jpg

hej-szkoda ze nie widziałas mojej miny jak zobaczyłam polakierowana podłoge-zeby nie uszy to uśmiech naokoło głowy :lol: :lol: :lol: bomba!!! a z drugiej strony żal bo nie wiem czy porwiemy sie na taki wydatek :cry: aha i miałam zapytac czy taka podłoge sie bejcuje np aby uzyskac ciemniejszy kolor?

Z polka poprosze, chodzi mi o to aby wiedziec jak jest szerokie wszystko - od konca do konca

Dzieki za zaproszenie na kawke, kto wie, moze kiedys :wink:

Meza rodzina jest w Bydgoszczy (Fordon) i Koronowie :p

dobra to jutro podam dokładnie jakiej jest wielkości...

Fordon to odwrotna strona od Nas ale juz Koronowo ..to w naszą stronę :wink:

hey hey Zeljka :) w końcu mam te wymiary ..najłatwiej było mi wpisac je na fotce..mam nadzieje, ze bedzie wszystko czytelne... :D

http://foto.onet.pl/upload/43/17/_603677_n.jpg