jariss 05.05.2006 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Witam Może już taki temat jest na forum, ja nie znalazłem. Chodzi mi o to jaka jest "marszruta" przy przekwalifikowaniu działki rolnej na budowlaną. Druga sprawa to czy z części działki rekreacyjnej można wydzielić obszar aby przekwalifikować go na działkę budowlaną i jakie wtedy musi być minimum m2. Z góry dzięki za wszelkie info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jariss 09.05.2006 04:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Może był już taki temat to pomóżcie.To dla mnie bardzo ważne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dopuser 09.05.2006 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Witam Cześć. Może już taki temat jest na forum, ja nie znalazłem. ... bo słabo szukałeś... np. http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=68790&highlight=rolna Chodzi mi o to jaka jest "marszruta" przy przekwalifikowaniu działki rolnej na budowlaną. O tym czy nieruchomość niezabudowaną (w twoim przypadku działkę rolną) można uznać za budowlaną decyduje kilka warunków... procedury przekwalifikującej po prostu nie ma... albo twoja działka spełnia warunki konieczne albo nie... jeżeli nie spełnia to masz po prostu kawał pola... Druga sprawa to czy z części działki rekreacyjnej można wydzielić obszar aby przekwalifikować go na działkę budowlaną i jakie wtedy musi być minimum m2. Ja mam działkę rolną, będącą jednocześnie rekreacyjno-turystyczną a także spełniającą wszystkie waunki by można ją uznać za budowlaną... takie trzy w jednym Wystąpiłem o warunki zabudowy i zgodnie z nimi mogę stawiać wielgachny dom... nic nie muszę wydzielać a jedynie odrolnić 500 m2 terenu jaki zajmie dom z dojazdem i chodnikiem... Wracając do twego pytania: zakładając że twoja działka rekreacyjna spełnia wymogi działki budowlanej to istnieje jeszcze coś takiego jak minimalne powierzchnia działki budowlanej, ustanawiana niezależnie przez gminę wg "widzimisię" wójta oraz warunki zabudowy, określające przeznaczenie terenu... musisz spełniać wszystkie gminne warunki inaczej domu nie postawisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jariss 10.05.2006 07:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Dzięki za info Dopuser Już jesteś moim kolegą Jestem świeżyzna w tych sprawach, więc powiedz mi jeszcze tylko do kogo pójść po określenie warunków zabudowy (jest to działka w mieście). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dopuser 11.05.2006 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 ... do kogo pójść po określenie warunków zabudowy (jest to działka w mieście). W mieście to nie za bardzo się orientuję... tak się złożyło że moim przypadku warunki zabudowy załatwiałem w urzędzie gminy na terenie której znajduje się działka... w mieście ni chybi udaj się do urzędu miejskiego... tam Cię odpowiednio skierują... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jariss 11.05.2006 07:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 Wielkie Dzięki A jednak są życzliwi ludzie na tym świecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts