Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

Czy ktoś z Was buduje domek DAMAZY z firmy Archeton?

http://www.archeton.pl/index.aspx?ProjektID=105

Co o nim sądzicie? Czy faktycznie jest szansa wybudować go za ok. 300 tys. jak podaje kosztorys na stronie Archetonu?

Cały czas szukam projektu i mam już kompletny mętlik w głowie :(

Z góry dziękuję

Gość krab

Ta 300.000 to naprawdę trudno powiedzieć jakby nie było piwnicy to spoko

a może ja trochę zminiejszyć do połowy, góra jest ok. To jest chyba nowy ich projekt dlatego mało jest inwestorów podobna jest BORÓWKA ale bez piwnicy. Powinno strarczyć bez szaleństw w wykonczeniu domu stan surowy

150.000 może ? z dachem i oknami

powodzenia

• 2 weeks później...
  • 5 months później...

no wiec zmian jest niewiele: zamurowana sciana pomiedzy kuchnią a salonem (nie ma przejscia), przesunieta scianka dzialowa w lazience na gorze (wygospodarowana wneka na malutka szafe :D ), troszke podnioslem lukarne , nie jest na tej samej wysokosci co dach nad garazem i sypialnią.Jest wyżej jakieś 0.5m.Pozatym kotłownia jest przy drugim kominie (tym wyższym).

Z fotkami to trzeba trochę poczekać mam tylko styropian z zatopioną siatką, jak zrobie strukture to wtedy bedzie slicznie wygladalo :D .

• 3 weeks później...

z kominka zrezygnowałem, do piwnicy wstawiłem piec na miał i groszek, tak naprawdę to chyba nie chcę mieć zakurzonego salonu....

ale może się mylę

aha chciałem jeszcze powiedziec ze okno na krótszej scianie w salonie zamurowałem, i zrobiłem takie duże przeszklenie (3,5m x 2,2m) z wyjsciem na taras.

bardzo się cieszę, że w końcu znalazłem kogoś kto może podzielić się doświadzceniami na temat Damazego :)

Z tym oknem w salonie też planuję coś zmienić

Z jakiego materiału stawiałeś ściany ?

Ja planuję Thermopor 38, a ściany piwnic: od wewnatrz cegła K3, a z zewnątrz beton z gruchy

• 2 weeks później...
  • 5 months później...