Frantz 05.05.2006 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Witam, Czy ktoś z Was buduje domek DAMAZY z firmy Archeton? http://www.archeton.pl/index.aspx?ProjektID=105 Co o nim sądzicie? Czy faktycznie jest szansa wybudować go za ok. 300 tys. jak podaje kosztorys na stronie Archetonu? Cały czas szukam projektu i mam już kompletny mętlik w głowie Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 05.05.2006 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 http://forum.archeton.pl/viewtopic.php?t=137 Spróbuj tu popytać! Na razie tam puchy , ale może ktoś się odezwie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość krab 12.05.2006 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 Ta 300.000 to naprawdę trudno powiedzieć jakby nie było piwnicy to spoko a może ja trochę zminiejszyć do połowy, góra jest ok. To jest chyba nowy ich projekt dlatego mało jest inwestorów podobna jest BORÓWKA ale bez piwnicy. Powinno strarczyć bez szaleństw w wykonczeniu domu stan surowy 150.000 może ? z dachem i oknami powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frantz 19.05.2006 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 Naprawdę nikt nie buduje wg tego projektu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość krab 30.05.2006 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Ktoś buduje a na forum.archeton.pl też cisza? to trzeba czekać albo przecierać slad powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robson1 23.11.2006 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 Witam Postawilem Damazego i spokojnie sie zmiescilem w tej sumie ktora byla w kalkulacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pan Roman 27.11.2006 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 ->robson1: Może się pochwalisz jakimiś zdjęciami? Wprowadziłeś jakieś zmiany? http://www.archeton.net/RESOURCES/RYSUNKI/damazy/damazy.jpgPozdrawiamPR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robson1 28.11.2006 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 no wiec zmian jest niewiele: zamurowana sciana pomiedzy kuchnią a salonem (nie ma przejscia), przesunieta scianka dzialowa w lazience na gorze (wygospodarowana wneka na malutka szafe ), troszke podnioslem lukarne , nie jest na tej samej wysokosci co dach nad garazem i sypialnią.Jest wyżej jakieś 0.5m.Pozatym kotłownia jest przy drugim kominie (tym wyższym). Z fotkami to trzeba trochę poczekać mam tylko styropian z zatopioną siatką, jak zrobie strukture to wtedy bedzie slicznie wygladalo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frantz 18.12.2006 12:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 Witaj,A czy montowałeś ogrzewanie kominkowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robson1 21.12.2006 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 z kominka zrezygnowałem, do piwnicy wstawiłem piec na miał i groszek, tak naprawdę to chyba nie chcę mieć zakurzonego salonu....ale może się mylęaha chciałem jeszcze powiedziec ze okno na krótszej scianie w salonie zamurowałem, i zrobiłem takie duże przeszklenie (3,5m x 2,2m) z wyjsciem na taras. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frantz 21.12.2006 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 bardzo się cieszę, że w końcu znalazłem kogoś kto może podzielić się doświadzceniami na temat Damazego Z tym oknem w salonie też planuję coś zmienić Z jakiego materiału stawiałeś ściany ? Ja planuję Thermopor 38, a ściany piwnic: od wewnatrz cegła K3, a z zewnątrz beton z gruchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robson1 22.12.2006 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 ściany piwnicy z bloczków betonowych (14x24x38), ściany nośne budynku z betonu komórkowego szer.24 cm, do tego styropian 12 cm, (bodajże tak jest w projekcie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robson1 22.12.2006 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 aha, no i na daszku mam dachówke z euronitu (antracyt).pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frantz 02.01.2007 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 A okien (na większe) nie zmieniałeś?Przeslij jakieś fotki, jeżeli możeszPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robson1 04.01.2007 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 owszem, okna zmieniałem, praktycznie wszystkiejak wkleje zdjecia bedzie widac wszystkie zmiany,a na jakim etapie jestes Franz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frantz 04.01.2007 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 W maju zaczynam. Ja planuję powiększyć trochę okna w kuchni, pojedyncze w salonie i małym pokoju na górze., Poza tym planuję okno dachowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robson1 06.06.2007 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 no jak tam franz idzie budowa damazego?? jaki etap na dzien dzisiejszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts