Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do PLASTUSIOWEGO PAMIĘTNIKA

Recommended Posts

• Odpowiedzi 79
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...

Pontypendy i Andrzejka dziękuję za słowa otuchy.

Malwy..koniecznie i na dodatek Maciejka..ona tak cudownie pachnie....

Niestety takie dworki od A do Z nie są w zakresie naszych możliwości finansowych ale jest przemiły projekt, który po dodaniu kolumienek przy wejściu, okiennicach ....będzie idealny w połączeniu z Malwami!!!

To Słoneczko z pracowni Horyzont. Zrobiliśmy trochę przeróbek pod kątem naszych potrzeb..... i mam nadzieję, że się uda.

:D

Andrzejka...spójrz tutaj...nasze projekty mają COŚ wspólnego :wink:

http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=71&a=156&sid=3

Ja tez ''wałkowałam rozkład'' :lol:

i przewałkowałam go ostro...jak tylko znajomy architekt odda nam planiki z naszymi propozycjami zmian to wkleję do pooglądania.

Trochę tych zmian jest....ale w sumie ŚŁoneczko zostaje sobą ! :wink:

No a dla nas jest po tych zmianach- jak ''uszyte na miarę'' :D

pozdrawiam

• 2 weeks później...

Jaworzyna, popadanie w skrajności to chyba najnormalniejsze objawy u inwestorów. Albo nienormalne, ale wtedy to chyba wszyscy bylibyśmy nienormalni, nie?

Póki co, też tak miałam. A to wydawało się, że chałupa za duża, bo sprzątania dużo, a to za mała, więc przydałoby się trochę więcej metrów. I stanęło na tym więcej, żeby później nie żałować, że chałupa za mała. Tym sposobem zaczęliśmy od piwnicy a skończyliśmy na strychu :D :wink: .

Aniu..pocieszyłaś mnie...fajnie, że nie tylko ja mam taki mętlik w głowie...że innym też to się zdarza...no a właściwie bądźmy szczerzy...

:-?

To wszystko przez te PIENIĄDZE :x

Jak jest ich mało to człowiek się musi ograniczać,

a jak się ogranicza to za chwilę myśli...no przecież będę w tym mieszkać większość swojego żywota...

może w obliczu tej perspektywy 200zł nie gra różnicy....i tak z decyzji o kupnie czegoś za 200zł robi się 400zł ... bo może lepsze będzie wytrzymalsze, pożądniejsze i na dłużej starczy....

No i z tego co miało być tanie wychodzi coś drogiego.... :cry:

Jak tu sie w tym nie pogubić :( i zachowac silny charakter...no jak ? :-?

Toteż u nas prawie wszystko robi mąż we własnej osobie. Budowlańców przez naszą chałupkę przewinęło się niewielu. Widzę, że na robociźnie można zaoszczędzić kupę kasy, a dzięki tym oszczędnościom powiększyć trochę metraż, żeby było wygodniej.

No tak Aniu na robociźnie na pewno mozna dużo zaoszczędzić, ale niestety (a może ''stety'' :wink: ) mój mąż to humanista pełną gębą i kiedy go widzę z wiertarką w ręku, piłą elektryczną czy szpadelkiem....to jakoś tak... dziwnie mi to wygląda :)

Myślę, że u nas trochę jednaj będzie trzeba tych ''budowlańców'' znających się na rzeczy...żeby ten dom miał ręce i nogi a nie jedną- jak domek Baby Jagi :D

Choć powien Ci, że jestem bardzo mile zaskoczona konsekwencją i planem jakimi wykazuje się moja druga połowa przy robieniu ogrodzenia.

Naprawdę mogę go pochwalić 8)

Tak wiem Sylwuś..że czas nauczyć się wklejać zdjecia itd...ale wieczorami jest tak cudnie na dworzu...że mnie lenistwo cholerne ogarnia i jakoś tak...się ociągam... :wink:

A...sterta zdjątek rośnie.... 8) No ale może to i dobrze, będzie więcej na potem... :-?

Sylwuś strasznie się cieszę że już zaczynacie....bo chyba tylko TY mi pozostałaś jako SŁONECZNE NATCHNIENIE :D

Mam nadzieję, ze chociaż u Ciebie będę mogła pooglądać realne Słonko!!!

Dlatego kibicuję wiernie budowie...a Twój dziennik czytam na dobranoc :lol: jako przykład dla siebie -konsekwencji w działaniu i nieprzezwyciężonej upartości w dążeniu do celu, którą podziwiam !!!

Budujcie więc bez przeszkód, szybko i skutecznie..... Ja kibicuję, jako wierna fanka!!! :D

• 3 weeks później...

super że ogrodzenie ma sie ku końcowi nei zazdroszcze remontu starego domu... ale jak mus to mus...

u nas niedługo kończymy stan zero...a potem tylko czekamy kiedy dojada pustaki na ściany no i kiedy wykonawca zejdize z drugiej budowy i zaczynamy sciany... ( u nas w tym czasie bedzie schła wylewka na gruncie)