Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do PLASTUSIOWEGO PAMIĘTNIKA

Recommended Posts

• Odpowiedzi 79
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

veech'u słyszałam coś o tym patencie z ''rzepami'' ale myślałam, że to bardziej opcja ''własnej roboty''...w weekend pędzę do OBI!!! :lol: Dzięki za info!!! wielgachne dzięki!!!

Muszę ten magiczny patent zakupić!!

Bo do much dołączyły, o zgrozo, OSY!!!!!! :o

Ivonesca literówek co nie miara w tym dzienniku..ale mam nadzieję, że czytający będą pobłażliwi :wink: !!!

A kciuki trzymaj koniecznie!!! :lol: Wytrwałość sie przyda :) zresztą sama dobrze wiesz :wink:

pozdrawiam cieplunio!!!

ps. Jak okap? wymyśliłaś coś oryginalnego? 8)

wiesz....nawet nie zauważyłam literówek :lol: :lol: :lol:

co do okapu - musze najpierw popróbować na jakejś deseczce...bo na razie to zachwycam sie decoupage'm (o ludzie...jak to się odmienia?? :-? ) a nie wzięłam się do czynów 8) ....za dużo na raz - miałam skończyć na 30 wyszywankę krzyżykową, meble zabrane od gościa który miał je odnowić czekają na malowanie...i teraz okap jeszcze sobie wymyśliłam :roll: :lol:

ale myślę że przyjdzie i na niego czas 8) chcę go pomalowac na jakiś jasnokremowy kolor- a przy okazji może nakleję jakiś serwetkowy motyw :wink: ....tylko dalej nie wiem czy jak to wszystko pomaluje lakierem to on mi szybko się nie złuszczy? :(

Dziękuję... 8)

Malwy, wisienki, jabłuszka, porzeczki, agreścik, śliweczki...prawdziwy ogród mamy!!! W lecie jest przepięknie!!!

Postaram się wrzucić jakieś zdjątka miejsca na którym ma stanąć dom to sama zobaczysz :wink:

Co do psów...to już się przyzwyczaiłam... choć martwię się żeby gdzieś nie zginęły, jak sie oddalą w trakcie ucieczki!!!

Głównie sunia szuka sposobu ucieczki -do kumpli kilka posesji dalej a nasze chłopisko za nią goni...!!!! młody jest i głupi jeszcze...nie świadom tego że ona przez małą dziurę wróci spowrotem na teren a on już nie :-?

Sylvia może i tak zrobimy...ale podejrzewam, że i tak się okarze, ze architekt ma jakąś wizję i bedzie chciał nas do niej przekonać.

Na chwilę obecną projekt do SŁONECZKA jest już coraz mniej podobny!

I zastanawiamy sie gdzie jest ten czas na powiedzenie STOP zmianom.

Ja nie mówię, że proponowane zmiany są złe! Wręcz przeciwnie, kiedy się człowiek zastanowi to wiele z nich jest bardzo przydatnych i sensownych...to coś jak ''robienie, szycie domu na miarę'' tylko dla nas..i tylko zgodnie z naszymi potrzebami - I to jest fajne! ...dlatego na razie sie przyglądamy, analizujemy i ważymy ''wady i zalety'' tych zmian... Ale z drugiej strony chcemy już etap projektu zamknąć raz na zawsze...a na razie idzie to powoli...No ale...

zobaczymy..

Pozdrawiam[/b]

No właśnie Ivonesca koszta....to jest to!!

Podejrzewam, że może się okazać że ostatecznie jest to po prostu całkowicie nowy projekt!! :-? I tu przy kolejnej rozmowie z architektem zaplanowałam ''poważną rozmowę'' o kosztach!

Nie wiem na ile domy, które są budowane mają rozmiary co do joty identyczne jak zaplanowane...ale słyszałm, że różnie bywa i kilku-centymertowe przesunięcia, rozszerzenia czy zmniejszenia są swego rodzaju ''standardem''!??? :-? Ale jak to jest na prawdę nie wiem...może to tylko zależy od ekipy...