veechu 19.07.2006 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 Ja w sprawie much w OBI sa takie moskitiery ktore sa przyklejane do rzepow (a te sa w komplecie z moskitierami) takie mozna przymocowac do kazdego rodzaju okien pozdrawiam veech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 20.07.2006 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 witam poczytałam Wasz dziennik Bardzo podoba mi sie projekt domku..i malwy...i maciejki... trzymam kciuki za wytrwałość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaworzyna 20.07.2006 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 veech'u słyszałam coś o tym patencie z ''rzepami'' ale myślałam, że to bardziej opcja ''własnej roboty''...w weekend pędzę do OBI!!! Dzięki za info!!! wielgachne dzięki!!! Muszę ten magiczny patent zakupić!! Bo do much dołączyły, o zgrozo, OSY!!!!!! Ivonesca literówek co nie miara w tym dzienniku..ale mam nadzieję, że czytający będą pobłażliwi !!! A kciuki trzymaj koniecznie!!! Wytrwałość sie przyda zresztą sama dobrze wiesz pozdrawiam cieplunio!!! ps. Jak okap? wymyśliłaś coś oryginalnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 20.07.2006 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 wiesz....nawet nie zauważyłam literówek co do okapu - musze najpierw popróbować na jakejś deseczce...bo na razie to zachwycam sie decoupage'm (o ludzie...jak to się odmienia?? ) a nie wzięłam się do czynów ....za dużo na raz - miałam skończyć na 30 wyszywankę krzyżykową, meble zabrane od gościa który miał je odnowić czekają na malowanie...i teraz okap jeszcze sobie wymyśliłam ale myślę że przyjdzie i na niego czas chcę go pomalowac na jakiś jasnokremowy kolor- a przy okazji może nakleję jakiś serwetkowy motyw ....tylko dalej nie wiem czy jak to wszystko pomaluje lakierem to on mi szybko się nie złuszczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaworzyna 20.07.2006 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 Nie złuszczy się..... spokojnie..tylko lakier musi być dobry, żeby wszystko było gładziutkie! No a w ostateczności zamalujesz i coś nowego sobie ''zdecupagujesz'' (też nie wiem jak sie to odmienia !!!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 20.07.2006 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 Nie złuszczy się..... spokojnie..tylko lakier musi być dobry, żeby wszystko było gładziutkie! No a w ostateczności zamalujesz i coś nowego sobie ''zdecupagujesz'' (też nie wiem jak sie to odmienia !!!) no w sumie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 27.07.2006 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Witaj że też zawsze psiaki znajdą jakieś miejsce do ucieczki niekończąca się praca z wyszukiwaniem dziur i umacnianiem malwy przepiękne i jabłuszka również pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaworzyna 27.07.2006 10:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Dziękuję... Malwy, wisienki, jabłuszka, porzeczki, agreścik, śliweczki...prawdziwy ogród mamy!!! W lecie jest przepięknie!!! Postaram się wrzucić jakieś zdjątka miejsca na którym ma stanąć dom to sama zobaczysz Co do psów...to już się przyzwyczaiłam... choć martwię się żeby gdzieś nie zginęły, jak sie oddalą w trakcie ucieczki!!! Głównie sunia szuka sposobu ucieczki -do kumpli kilka posesji dalej a nasze chłopisko za nią goni...!!!! młody jest i głupi jeszcze...nie świadom tego że ona przez małą dziurę wróci spowrotem na teren a on już nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 27.07.2006 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 jaworzynko nie znam sie na tym absloutnie ale dobra rada na pewno Cie poratuje Zygmor... powołaj sie na mnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 27.07.2006 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 pierwszy krzak jaki mi przyszedł do głowy to mahonia....ale jeszcze coś pomyślę i dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaworzyna 27.07.2006 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Fajna ta mahonia, mamy gdzieś taka..przycupniętą w jakimś kąciku. Ale jako ''wypełniacz ''pomiędzy choineczki to świetny pomysł...czekam na kolejne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 28.07.2006 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 no wymyśliłam jeszcze laurowiśnię...i chyba irga też nadaje się do cienia...tylko nie pamiętam jaka....w każdym razie nie chodzi mi o tę płożącą tylko taką wyższą do 1m. na razie tyle wymyśliłam....może mnie jeszczze natchnie to dam znak pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaworzyna 28.07.2006 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 Ivonesca dzięki jesteś boska....mam nadzieję że Cię natchnie..wogóle nie mam o tym pojęcia...krzaczki poznaję po listkach i kształtach..ale za cholerę nie znam nazw... pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 31.07.2006 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Ivonesca dzięki jesteś boska....mam nadzieję że Cię natchnie..wogóle nie mam o tym pojęcia...krzaczki poznaję po listkach i kształtach..ale za cholerę nie znam nazw... pozdrowionka czekam na natchnienie może coś w domu pogrzebię w katalogu roślin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 01.08.2006 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 a moze zapytac u innego architekta? skoro z tym wam sie źle wspólpracuje a czas was nie goni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaworzyna 02.08.2006 07:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Sylvia może i tak zrobimy...ale podejrzewam, że i tak się okarze, ze architekt ma jakąś wizję i bedzie chciał nas do niej przekonać. Na chwilę obecną projekt do SŁONECZKA jest już coraz mniej podobny!I zastanawiamy sie gdzie jest ten czas na powiedzenie STOP zmianom.Ja nie mówię, że proponowane zmiany są złe! Wręcz przeciwnie, kiedy się człowiek zastanowi to wiele z nich jest bardzo przydatnych i sensownych...to coś jak ''robienie, szycie domu na miarę'' tylko dla nas..i tylko zgodnie z naszymi potrzebami - I to jest fajne! ...dlatego na razie sie przyglądamy, analizujemy i ważymy ''wady i zalety'' tych zmian... Ale z drugiej strony chcemy już etap projektu zamknąć raz na zawsze...a na razie idzie to powoli...No ale...zobaczymy..Pozdrawiam[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 02.08.2006 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 jeśli zmiany w projekcie będą na plus to czemu nie....byleby koszty architekta dot. zmian nie przekroczyły nowego projektu... a dopasowanie wszystkiego pod standardowe wymiary chyba jest dobrym pomysłem pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaworzyna 02.08.2006 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 No właśnie Ivonesca koszta....to jest to!! Podejrzewam, że może się okazać że ostatecznie jest to po prostu całkowicie nowy projekt!! I tu przy kolejnej rozmowie z architektem zaplanowałam ''poważną rozmowę'' o kosztach! Nie wiem na ile domy, które są budowane mają rozmiary co do joty identyczne jak zaplanowane...ale słyszałm, że różnie bywa i kilku-centymertowe przesunięcia, rozszerzenia czy zmniejszenia są swego rodzaju ''standardem''!??? Ale jak to jest na prawdę nie wiem...może to tylko zależy od ekipy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 02.08.2006 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 u nas było 10 cm więcej na szerokości budynku (kupiliśmy działkę z fundamentem) GRATULKI Z OKAZJI 100 POSTU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaworzyna 02.08.2006 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 o rany...faktycznie...ale sie rozgadałam co!!? Ivonesca czujna jesteś....ja bym nie zauważyła..!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts