Kacperski 25.05.2006 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Gagata - wracam do wątku dachówka Euronit - b.dobra jakość, dobra cena, do tego fantastyczne wykończenia - zwłaszcza dachów dwuspadowych - struktonit w kolorze dachówki. Jeśli chcesz więcej informacji - podaj namiary. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 25.05.2006 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Kacperski, potwierdzam. Mam już dach pokryty Euronitem i jestem bardzo zadwolony z efektu, szczególnie przy cenie poniżej 20 zł za metr kw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia28 25.05.2006 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 U mnie jest w sumie 200 mkw dachu. Blachodachówka Rautarukki ciemnozielona matowa + robocizna + łaty kontrałaty+orynnowanie + kominki wentylacyjne szt 5 w kolorze dachówki ( w tym dwa ocieplone) + drabinki przeciwśniegowe + instalacja odgromowa - koszt ok. 23 tys.Więźbę robiła firma budująca dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacperski 25.05.2006 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Anpi - bardzo ładny domek,nie wiem z jakiej jesteś okolicy i kto tak dziwnie sprzedawał Ci Euronit , na zdjęciach nie widać dysków kalenicy - to ozdoba , no i ten struktonit - szkoda ,że nikt Ci nie podpowiedział - deski szczytowe i czołowe - rewelacja! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jeremiasz 25.05.2006 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Interesujący wątek. Nie byłem zdecydowany na rodzaj pokrycia. Teraz już jestem. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 25.05.2006 12:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Kacperski - poproszę więcej informacji! Jeśli nie chcesz na FORUM to na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 26.05.2006 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Ale ten Struktonit (rzeczywiście - wygląda jak łupek) diabelnie drogi!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacperski 26.05.2006 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Ten struktonit to imitacja łupka, czasami nie do odróżnienia, we Wrocławiu b.dużo domów jest tym wykończonych,jest też trochę dachów- lewa strona ul.Strzegomskiej -Centrum Biznesu czy coś takiego - cały dach zrobiony z płytki. Na priv podałem wiadomość. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heimnar 26.05.2006 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Witam. Wiór osikowy - piekna rzecz ale cena dziwna, 1 mkw to kilka warstw wiórów - 1 warstwa za takie pieniadze to tak. To bardzo drogie pokrycie. Pozdrawiam To nie jest drogie pokrycie. Nie jedna, tylko 9. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 26.05.2006 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Anpi - bardzo ładny domek,nie wiem z jakiej jesteś okolicy i kto tak dziwnie sprzedawał Ci Euronit , na zdjęciach nie widać dysków kalenicy - to ozdoba , no i ten struktonit - szkoda ,że nikt Ci nie podpowiedział - deski szczytowe i czołowe - rewelacja! Pozdrawiam Zdjęcie było zrobione przed założeniem gąsiorów i dysków kalenicy. Właśnie z tymi dyskami był największy kłopot - czekałem na nie prawie miesiąc, bo okazuje się, że są produkowanie w Niemczech. Deski będą obrobione blachą, ale to już po zrobieniu podprzybitki i elewacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacperski 27.05.2006 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 Anpi a może się skusisz na obrobienie desek szczytowych płytką imitujacą łupek - jest w kolorze dachówki, kosztuje 1,77 zł /szt brutto,potrzebujesz 7 szt na mb.- 20x20, jeśli deska szersza to 30X30 w cenie 3,29 zł/szt i 4,5 szt na mb. Wygl ada rewelacyjnie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 27.05.2006 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 O które deski Ci chodzi? Przecież będą przykryte podprzybitką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacperski 27.05.2006 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 deski szczytowe - tam gdzie jest dachówka skrajna lewa i prawa, deski czołowe tam gdzie będą rynny - to nie ma nic wspólnego z podbitką- a tak na marginesie - podbitkę też robią z płyt struktonitowych 30X 60, zawsze to lepsze niż PCV.Pozdrawiam. P.S - dyski faktycznie robią w Niemczech,ale się nie zdarzylo od 7 lat,żeby ich nie było jesli nie w magazynie to w Olkuszu zawsze!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 27.05.2006 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 W takim razie już za późno - deski szczytowe mam obrobione blachą, tak samo deski czołowe, zresztą rynny też są już zamontowane. Muszę przyznać, że jestem bardzo zadowolony z efektu, blachę kupiłem w kolorze identycznym, jak dachówka. Co do dekli, czekałem na nie prawie miesiąc. Sprzedawca twierdził, że producent opóźnia wysyłkę, a nie miałem powodu, żeby mu nie wierzyć, bo "trułem" mu codzinnie. Na opakowaniu dekli była etykieta w języku niemieckim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 22.06.2006 16:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 Heimnar - Jak temat wiórów osikowych u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heimnar 23.06.2006 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 No jak na razie to mi dopiero strop na parterze robią. Wióry będą kładzione w przyszłym roku, po osadzeniu okien połaciowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 23.06.2006 08:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 A czy Twoi znajomi sa zadowleni ze swojego dachu? Czy cena się potwierdziła? I jeszcze - jak długo kryje się taki dach (powiedzmy ok.200 m.kw.)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 27.06.2006 16:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 OK- postanowione. Kryjemy wiórem. M.in. dlatego też, że ponieważ planujemy przyjmować u nas gości (agro-eko-turystyka) będzie to dodatkowy element przyciągający. No bo PRZEDE WRZYSTKIM takie dachy sa PIĘKNE! NO i cena takiego dachu będzie niższa od dachówki ceramicznej na pewno a z cementową może się zrówna (mówię o kosztach pokrycia z robocizną). Jak dach będzie gotów - pokażę fotki (jeśli kto ciekaw..)! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heimnar 09.01.2007 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Witam, ożywię temat (mam nadzieję).Czy ktoś wie o jakichś przeciwskazaniach co do kładzenia papy na deskach pod wiór osikowy?Bo do tej pory (po kilku rozmowach z ludźmi, którzy takie dachy robią) to mi się wydawało, że dach pod spodem to mam być: deski+papa.A teraz się dowiedziałem, że podobno papy być nie może, bo wiór będzie od dołu zamakał i zgnije.Trochę dla mnie to stwierdzenie jest kuriozalne, bo mi się wydawało, że prawidłowo położony wiór stanowi dla deszczu i śniegu dość trudną do przebycia barierę - a w związku z tym - jak ma zamakać.Może problem polega na tym, że producent, który wygłosił taką tezę nie potrafi go porządnie położyć? Jeśli ktoś z Was, drodzy forumowicze, ma w tym aspekcie coś do powiedzenia, to proszę o informację. Pomału zbliża się moment, kiedy dach trzeba będzie przykryć. W sumie cały czas jestem w 100% zdecydowany na wiór osikowy, ale zasiali we mnie ziarno niepewności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda25 09.01.2007 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 ot "ciekawostka": Sąsiad ma firmę budowlaną, robi dachy. Właśnie "obsługuje" budowę naszych miastowych biznesmenów , dach jest bardzo skomplikowany, o dużej powierzchni i oczywiście ma być zrobiony z najlepszych materiałów... koszt całkowity tego "cacka" to 70 000 zł tak powiedział, a "jest człowiekiem wierzącym i praktykującym"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts