Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Minister edukacji...

Beaty

Recommended Posts

• Odpowiedzi 399
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

aczkolwiek należy podkreślić, wreszcie w reformie szkół coś się dzieje....

nie ma żadnej reformy!!

Rozumiem... dziękuję za dyskusję. :D :D :D

no przecież widzisz powyżej o czym się toczy dyskusja:):):)

o tym że nie ma żadnej reformy :):):)

no dobra no ale coś obiecałeś :wink: :wink: :wink:

jestem ciekawy jak mtom uczyłby patriotyzmu :lol: :lol: :lol:

Jest sonaż. Notowania PiS - 26%, PO - 34%. Ciekawsze jest jednak to jak rozkłada się popracie dla PO partii w zależności od wykształcenia. I tak:

osoby z wykształceniem:

podstawowym - 16%

zawodowym - 25%

średnim - 41%

wyższym - 55%.

Teraz rozumiem, dlczego na ministra edukacji PiS oddelegował Romana. 8) :wink:

Majka, widać słaba patriotka jesteś. :D

A dlaczego nie trafiony? Wszak należy zadbać o patriotyzm Polaków. Skoro jedno pokolenie jest już stracone, może należy popracować nad następnym?

Co się dzieje w "reformie szkół"?

no i miało być o nauczaniu następnych pokoleń...

a tu figa, nawet okazało się że te kilka stron rozmów to rozmowa o reformach której nie ma..... :lol: :lol: :lol:

ups... sorryy, mtom w szkole są reformy, to takie gatki, popularne kiedyś, dziś spotykane.... :lol:

to może teraz opowiesz o tym co obiecałeś 8) 8) 8)

To ja myślałam ze tu poważna rozmowa się toczy a tu kolega, obecnie korolowo o gaciach gada....

Tym niemniej jednak wpełni popieram przedmówcę :D o jakże wdzięcznej obecnie nazwie korolowo. Z moich obserwacji doniesień prasowych wynika, że faktycznie zadnych reform nie ma. Wszytsko to huczne obiecanki cacanki, żadnych konkretów. I tyle. Gadać i obiecywać na konferencjach prasowych to kazdy minister potrafi. Nie tyko edukacji.

A co do tego jak takowe powinny wyglądac, to słusznie już ktoś napisał ,ze jak zostanie ministrem to przedstawi. Jak ktoś się pcha to powinien program miec.

A tu rzeczywistośc skrzeczy. Nie tylko w edukacji.

słuchaj, janie wiem jak uczyć patriotyzmu, wydaje mi się że to pomysł nietrafiony, a Ty masz zdanie odmienne i jestem ciekaw, jak ta edukacja, czy nauka patriotyzmu wg Ciebie miałaby polegać???

A dlaczego nie trafiony? Wszak należy zadbać o patriotyzm Polaków. Skoro jedno pokolenie jest już stracone, może należy popracować nad następnym?

Przeciez pisałem:

Wychowanie patriotyczne elity powinny zacząć wprowadzać same od siebie. Niech na początek politycy z tzw. opcji patriotycznej nauczą się hymnu tak w warstwie słownej, jak i melodycznej.

Poza tym patriotyzmu trzeba uczyć poprzez mądre rządzenie, tak aby to do Polski zjeżdżali ludzie do pracy z okolicznych państw. Wtedy też patriotyzm z ludzi wyjdzie przy okazji i mimochodem, niejako samoistnie.

Trzeba też zreformować edukację, nie?

I nie pisz do mnie "janie". :wink:

przecież pisałeś, obecne pokolenie jest stracone, nie dziw że nie umie hymnu...

jajestem ciekawy jak chcesz pracować nad następnym pokoleniem??

UZasadnij także dlaczego nauczanie patriotyzmu uważasz za trafiony pomysł (ja przeciwnie)...

Przeciez pisałem:

(...)

Poza tym patriotyzmu trzeba uczyć poprzez mądre rządzenie, tak aby to do Polski zjeżdżali ludzie do pracy z okolicznych państw. Wtedy też patriotyzm z ludzi wyjdzie przy okazji i mimochodem, niejako samoistnie.

Trzeba też zreformować edukację, nie?

(...)

zgadzam się z toba

hymnu mozna wyuczyc w szkole /lub na przyspieszonych kursach np. dla polityków/, historii tez

patriotyzmu można uczyć na co dzień jedynie poprzez poczucie dumy z tego że jest sie Polakiem, współczesnie faktycznie mozna tego dokonac jedynie poprzez sprawne, mądre rzadzenie, które sprawi, ze własne państwo będzie postrzegane przez młodych np. tak jak teraz Irlandia. Ze będą chcieli tu zyc i mieszkać. A tak? Bryndza.

Co za dziwna metamorfoza... korolowo zgadza się ze wszystkimi i nie broni jak lew Romana. :D

jajestem ciekawy jak chcesz pracować nad następnym pokoleniem??

Ja się do władzy nie pcham więc zostawiam tę domenę rządzącym.

UZasadnij także dlaczego nauczanie patriotyzmu uważasz za trafiony pomysł (ja przeciwnie)...

Pewnie chodzi Ci o ten komentarz?

To wspaniale!!!!

Czyżby sarkazm był za słabo wyczuwalny?

Mam natomiast pytanie, gdzie pisałem, że to pomysł trafiony? :o