Beaty 10.05.2006 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Witam serdecznie piszących obiektywne posty w tym temacie. Chcę także uspokoić - czarownicą jeszcze nie jestem Po wtorkowej godzinie wychowawczej musiałam wziąć głęboki oddech i dopiero dzisiaj mi odpuściło Poprzez użycie przeze mnie skrótu myślowego- jak przystało na ścisłowca , niektórzy mieli koronny argument co do powątpiewania w moje powołanie do pracy w szkole. Otóż kochani moje lekcje wychowawcze przyciągają więcej uczniów niż lekcja przedmiotowa. Dzieci te, z racji zawirowań życiowych , bardzo lubią dyskutować i słuchać o przyjażni, dobru, miłości, rodzinie, prawie itd. , a że mam męża socjologa to pomaga mi przygotować się do tych lekcji, właśnie dobra pora to późny wieczór. Konspekt musi być przygotowany szczegółowo, bo tego wymaga właśnie ta praca z tak trudną młodzieżą. Dlatego pisząc to martwiłam się: czy to o czym rozmawiałam z nimi przez 2 lata , jakoś się obroni po nominacji tych dwóch. A na polityce to oni znają się świetnie...Pracuję w tego typie szkoły już 7 rok i nikomu nie życzę znaleźć się tam choć na 5 minut. Dyrektor powołał do pracy tam samych zaprawionych w boju nauczycieli, a szczególnie cieszących się dużym AUTORYTETEM wśród młodzieży. Powiem nieskromnie- mnie też O słownictwie , jakie ci uczniowie używają nie wspomnę, miażdzy uszy- moje przy tym to pieśń dla ucha. Gdzieś to trzeba odreagować i gdy pisałam wcześniejsze posty , to chyba wtedy była ta pora.. Ale czy ja przeklinałam? Co do drinków - bardzo lubię czerwone wino i tyle. Po kilku operacjach jamy brzusznej pomaga mi w trawieniu. Ciekawe czy tę informację też ktoś jakoś wykorzysta? No i trochę o tej wtorkowej lekcji. Zaprosiłam księdza , co by im powiedział o tym, że jest coś takiego jak bierzmowanie, co mają zrobić żeby je otrzymać, po co ono jest itd. Dobrze wypadł Duch Święty, bo to on rozdaje tę mądrość życiową i komuś jej zabrakło i pooosszło sprawnie i już można było dyskutować o zastanej sytaucji w Polsce . I po co było to piekło? Mąż ma ciekawy materiał badawczy... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 10.05.2006 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 No i trochę o tej wtorkowej lekcji. Zaprosiłam księdza , co by im powiedział o tym, że jest coś takiego jak bierzmowanie, co mają zrobić żeby je otrzymać, po co ono jest itd. Dobrze wypadł Duch Święty, bo to on rozdaje tę mądrość życiową i komuś jej zabrakło i pooosszło sprawnie i już można było dyskutować o zastanej sytaucji w Polsce . I po co było to piekło? a to jakas katolicka szkola jest , ze ksiedza bylo trzeba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 10.05.2006 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Z nominacji ucieszą się księża... Podejrzewam, że liczba westchnień w stylu "O, Boże" wzrosła o 6000% po usłyszeniu tej informacji... Na wiadomości polityczne z Polski przestałam nawet patrzeć - skoki ciśnienia w ciąży są niewskazane. Patrzę na gospodarcze - na razie ten cyrk o dziwo wszyscy pozostawiają bez reakcji. Może realnie oceniają, że są to figury bez realnego znaczenia? Takie co potrafią jedynie budzić... awersję (powiedzmy oględnie), ale żeby tak coś zrobić to już nie bardzo. Nie zrobią nic dobrego, ale złego może też niekoniecznie, bo wogóle nie będą wiedzieli od czego zacząć. To trochę wishful thinking. Ale jak się panowie skoncentrują na tym co lubią najbardziej, czyli występach przed kamerami, to przez całą kadencję resort może działać na zasadzie, że "80% problemów rozwiązuje się samo". A w tych resortach to pewnie nawet więcej. Bo i nauczyciel i rolnik - to zawody ogromnie samodzielne i będę działać niezależnie od tego czy ktoś nimi "zarządza" czy tylko udaje. szkoda tylko zmarnowanych szans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beaty 10.05.2006 22:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Na początku pracy z taką młodzieżą w klasie jest nauczyciel, a pod drzwiami ochroniarz, w sąsiednim gabinecie pedagog i psycholog, u siebie dyżurująca pielęgniarka, dyrektor szkoły, a wsparcie duchowe daje ksiądz. To nie jest szkoła katolicka, młodzież korzysta z ochronki prowadzonej przez środowisko duchowne. To działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matth 11.05.2006 00:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 Zeby juz Was nie meczyc dluzej moja osoba , a szczegolnie ciebie dziecinopowiem tylko, ze internet to wspanialy wynalazekglupek moze podszywac sie za medrcatchorz za bohaterazlodziej za filantropakopciuszek za krolewne sniezke a Ty dziecino za....nauczyciela, niestety z zalosnym rezultatem.Proponuje Ci sprobowac udawac p.L.Walese z tym nie powinnas miec problemow.I na tym definitywnie koncze moja obecnosc tutaj.Pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja14 11.05.2006 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 Zeby juz Was nie meczyc dluzej moja osoba , a szczegolnie ciebie dziecino powiem tylko, ze internet to wspanialy wynalazek glupek moze podszywac sie za medrca tchorz za bohatera A to dobre! P.S. Wiem - mieliśmy nie karmić trolla ale strasznie mnie rozbawiła ta samokrytyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geguś 11.05.2006 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 I na tym definitywnie koncze moja obecnosc tutaj.Pa No to pa, dziecinko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beaty 11.05.2006 06:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 Powiedział co wiedział, wiedział co powiedział...Pa,pa trollu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 11.05.2006 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 nie będziemy tęsknić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcychna 11.05.2006 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 nie będziemy tęsknić Myślisz?....moim zdaniem nawet nie zdążysz...nie zdążymy zatęsknić Może pojawi się kolejny troll...a może nawet Shrek ...kto ma to we krwi....to prawie jak wampir...im wiecej ssie krwi....tym bardziej mu smakuje Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 11.05.2006 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 a co wogóle się dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 11.05.2006 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 Na początku pracy z taką młodzieżą w klasie jest nauczyciel, a pod drzwiami ochroniarz, w sąsiednim gabinecie pedagog i psycholog, u siebie dyżurująca pielęgniarka, dyrektor szkoły, a wsparcie duchowe daje ksiądz. To nie jest szkoła katolicka, młodzież korzysta z ochronki prowadzonej przez środowisko duchowne. To działa Ciekawa jestem - Beato- co to za szkoła? Pracuję z podobnymi ludźmi, a jednak takiej "obstawy" u nas nie ma. W klasie muszę radzić sobie sama, a i wsparcia duchowego -jak potrzeba- też udzielam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beaty 11.05.2006 17:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 AnSi pisałam na początku tego tematu, że jest to gimnazjum dla dorosłych, gimnazjum wieczorowe, gdzie dzieciaki mają od 16 do 21 lat, lekcje po południu przez 3 dni, a w pozostałe praktyka zawodowa na zasadzie przyuczenia do zawodu. Ta obstawa, o której piszę dojrzewała do tego stanu po wielu wyczynach naszych wychowanków np. jeden uczeń się schylił aby zawiązać sznurówkę, a drugi "po prostu" kopnął go w czoło- skutek wstrząs mózgu. Rzucanie cyrklami do nauczyciela na lekcji, podkładanie pinesek na siedziska krzeseł, podpalanie długich włosów dziewczynom, lżenie kogo się da, niszczenie karoserii samochodów personelu szkoły, wyrywanie ze ścian białego montażu, pisanie po drzwiach sąsiadującego kościoła, wypalanie podgrzaną złotówką kawałka pleców ofiary, kradzieże itd. To się działo, dzisiaj wskutek takiej ochrony coraz rzadziej. Najpierw miasto zasponsorowało płace dla 2 ochroniarzy, potem dołożyło godzin pedagogowi szkoły i pielęgniarce, następnie zaczynanie i kończenie roku mszą w kościele, potem monitoring szkoły zasponsorowali rodzice liceum i technikum, zatrudnienie psychologa, dyrektor był zawsze Chwała Bogu, że ze wszystkich 25 godzin dydaktycznych tylko 6 mam w tej szkole. Da się przeżyć Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joasia2222 11.05.2006 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 Powiedział co wiedział, wiedział co powiedział...Pa,pa trollu skoro tak się rozmawia z uczniami, to i takie są efekty wychowawcze ...np. jeden uczeń się schylił aby zawiązać sznurówkę, a drugi "po prostu" kopnął go w czoło- skutek wstrząs mózgu. Rzucanie cyrklami do nauczyciela na lekcji, podkładanie pinesek na siedziska krzeseł, podpalanie długich włosów dziewczynom, lżenie kogo się da, niszczenie karoserii samochodów personelu szkoły, wyrywanie ze ścian białego montażu, pisanie po drzwiach sąsiadującego kościoła, wypalanie podgrzaną złotówką kawałka pleców ofiary, kradzieże itd. To się działo, dzisiaj wskutek takiej ochrony coraz rzadziej. ......... najważniejsze że jesteś z siebie Beato zadowolona, czytając Twoje wypowiedzi nabiera się wiele optymizmu co do stanu polskiego nauczycielstwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 11.05.2006 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 siema troll ... miałeś zniknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beaty 11.05.2006 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 Pawsonku czuję do Ciebie sympatię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 11.05.2006 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 Pawsonku czuję do Ciebie sympatię http://www.nc.pl/emoty/emoty/36_2_35.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beaty 11.05.2006 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 Szkoda, że mnie teraz nie widzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 11.05.2006 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joasia2222 12.05.2006 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 nie rozumiem????? przecież to były komplementy do Beaty czytając jej teksty o szkole, każdy by chciał by jego dzieci miały taką wychowawczynię!!!! Tak trzymaj beaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts