Paty 05.05.2006 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 ale mnie nerwa telepie.............. do naszej działki prowadzi prywatna droga , droga jest kupiona przez nas jak i przez innych sąsiadów wzdłuż tej że drogi na całej jej długości działkę wraz z domem ma ten własnie "nadgorliwy sąsiad" wykombinował sobie tak, że w połowie swojej działki ( długaśna na 200 m) zrobi sobie bramę , dojechać do niej musi naszą prywatną drogą ,a że jego działka jest bardzo wąska to nie może wjechać od swojego frontu bo nie zmieści się między płotem a ścianą swojego domu najpierw zrobił bramę, w zeszłym roku za własnym domem zaczął budowac budynek gospodarczy ( do tego była potrzebna ta brama) całą ziemię wykopaną z pod fundamentów tego budunku sypie na tę naszą prywtaną drogę nie pytając czy ktokolwiek z mieszkańców sobie tego życzy sypie tam sam piach, droga za Boga się nie może ujeździc, tworzą się okropne koleiny , podwoziem szoruje sie po muldach piachu na dzisiaj rano mieliśmy zamówioną szambiarke , niestety traktory które jeździły dzisiaj do sąsiada z drewnem ( przez tą bramę) rozjeździły całą drogę ktorą mój mąż raz w tygodniu zagrabia żeby nie było kolein, szambiarka sie zakopała i nie mogła dojechać widział to wszystko ten "nadgorliwy sąsiad", mąż mu powiedział że to się stało przez niego ponieważ sypał piach : 1) na nie swoją drogę 2) nie pytał nikogo czy może sypać 3) nie zapytał nawet czy może tą drogą jeździć wracałam przed chwilą do domu i widzę jak sąsiad wraz z żoną wyworzą z powrotem piach na swoją działkę niestety już mi się nie odkłonili , są śmiertelnie obrażeni i zdziwieni ,że im możemy zabronić jeździć po tej drodze powiedzcie mi proszę czy to może ja jestem jakaś nienormalna i nie bardzo rozumiem pewne sprawy czy sąsiad troszkę za bardzo się panoszy.. a tak na marginesie w przyszłości chce podzielić tę swoją długą działkę na mniejsze kawałki i sprzedać jako budowlane ale dojazd do tych działek odbywałby sie tylko ta naszą droga i jest święcie przekonany że my na to sie zgodzimy bez żadnych kosztów z jego strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Swierszcz1719500124 05.05.2006 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 mogę się mylić, ale jeśli będzie brak dojazdu do posesji (jeśli to jest jedyna możliwość) to nawet sąd mu na to pozwoli.... chociaż zapewne będzie musiał coś $ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 05.05.2006 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 do swojego domu on ma dojazd z drogi głównej ale bez naszej zgody na uzytkowanie tej drogi nie będzie mógł chyba sprzedać tych działek i sąd mu niewiele w tym pomożebo to my płacilismy za tę droge a nie onchyba że nam za nia zapłaci ( a jest 5 włascicieli tej drgi bo 5 działek przy niej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 05.05.2006 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Paty nie daj sobie wejsc na glowe, dobrze ze zareagowaliscie, sasiad powinien przyjac do wiadomosci ze to wasza droga i ze nie moze sobie pozwalan na zbyt wiele. Trzymam kciuki ze sie ulozy wszystko dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZofiaD 06.05.2006 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2006 No i wietnie, że zrobił sobie dojazd z waszej drogi, teraz macie prawo zażšdać od niego comiesięcznej opłaty za użytkowanie waszej drogi. I żaden sšd nie nakaże wam jej użyczać za darmo. A jak chce wytyczyć działki, to najpierw musi zapewnić do nich dojazd, po swoim, nie cudzym terenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts