ave 26.05.2006 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Z czystego lenistwa , zanim sami pójdziemy do stolarza: ile kosztowały Was Wasze śliczne schody - drewniane - my mamy w planach betonowe, ale... Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 26.05.2006 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Z czystego lenistwa , zanim sami pójdziemy do stolarza: ile kosztowały Was Wasze śliczne schody - drewniane - my mamy w planach betonowe, ale... Ewa Dzieki za uznanie ! Za schody zaplacilismy "firmie" która robila caly dom 4400 zł ale wiem że podwykonawca za cale (materiał i montaż) bez lakieru dostał ok 3500 zł Zajmują malo miejsca i co najwazniejsze są wygodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 26.05.2006 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Dzięki! a kolor ścian ( w kuchni?) też sliczny! i podłogi... (my jestesmy dopiero na poczatku!) Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 26.05.2006 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Kolor troche żarówiasty (malarz miał opory jak malowal i nawet wyszedl (uciekl przed żoną) jak pierwszy raz widzielismy kuchnie po malowaniu) To gotowa farba dekoral Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 26.05.2006 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Kolor troche żarówiasty e... tam... po prostu wyrazisty - z charakterem - i ciepły! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 26.05.2006 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 żartowalem mnie i mojej zonie się podoba, i da się łatwo domyć jak cos prysnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 27.05.2006 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 sympatyczne, ciepłe wnętrza..podoba mi się kolorek w kuchni i w salonie...moge prosić o symbol, nazwę farb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 28.05.2006 03:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 Oczywiście jak sobie przypomne gdzie jest karteczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 29.05.2006 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 a na fakturce nie będzie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magalena 29.05.2006 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Piękna kuchnia!!!!!! i piękna bryła domu - ładne proporcje i ładnie toto wygląda prawie wszędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 29.05.2006 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 a na fakturce nie będzie?? Na prawde sie postaram i postarzeje przy okazji , ale jutro znajde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 03.06.2006 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2006 Fajny domek! Będę miał podobną powierzchnię, tylko bez garażu. Mam pytanko co do ogrzewania - masz konwektory czy grzejniki akumulacyjne? Z czego ściany i jaka grubość ocieplenia? Grzejesz tylko w drugiej taryfie, czy przez całą dobę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 03.06.2006 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2006 Fajny domek! Będę miał podobną powierzchnię, tylko bez garażu. Mam pytanko co do ogrzewania - masz konwektory czy grzejniki akumulacyjne? Z czego ściany i jaka grubość ocieplenia? Grzejesz tylko w drugiej taryfie, czy przez całą dobę? Witam dzieki za uznanie postaram sie w miare precyzyjnie odpowiedzić: Nie ogrzewam garazu bo nie ma takiej potzrzeby woda zamarza powyzej 20 st C; Mam konwektory firmy Dimplex (po 99 zł zł za sztuke maja moc 1 kw albo 2 kw i bimetaliczny termostat tylko "cykaja" nie halasują), w zimie mam wlączone 1kw+1kw+2kw-salon-na parterze+3x1kW na poddaszu czyi razem 7kW i to wystarcza . Mialem upatrzone fajne ogrzewacze akumulacyjne firmy OLSBERG statyczne bardzo male gabarytu (grubosc 17 sm) z precyzyjna regulacją i cena super od 700 do 2100 za szt ale obliczyjem że to mi sie zwróci po 8 latach i odpuscilem. A to dlatego że mam taryfe G-12 ale korzystam z niej na zasadzie "hulajnogi". Po pierwsze mam temperasture przez calą dobę 20-22 st C. w taryfie G-12 wystepuj 10 h tańszych i 14 h droższych. Dzieki prostemu zegarowi sterujacymi owodami grzejnymi, moje ogrzewanie "nie dziala" 2 godziny przed nocnym włączeniem 22.00 i 3 godziny przed dziennym tj o 10.00. Cp to daje??? To że moje ogrzewanie zuzywa prąd przez 10 h tańszcych+ 9 godzin droższych a przez 5 h wcale nie zuzywa , to prosty trik temperatura przy zmianie taryf az tak sie nie obniża a po włączeniu na tanszej taryfie grzejniki to nadganiają, dzieki temu proporcja zuzycia prądu wynosi 55% taryfa tansza i 45% droższa. Sciany domu (kanadyjczyk) 10 styropian+14 cm welna min. poddasze 18 cm welna, podloga 10 cm styropian. Uff troche sie rozgadalem jak bys mial jakies pytania to prosze bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 27.06.2006 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Witaj No naprawdę dla mnie bomba, super! Jestem zachwycona podejściem do sprawy. Muszę jeszcze raz wszystko przeczytać i obejrzeć pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 28.06.2006 16:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Cieszę się że moje rozwiązanie znalazlo twoje uznanie, ale podyktowane jest względami ekonomicznymi w eksploatacji jak również kosztem inwestycji. Ogrzewanie elektryczne kosztowało ok 3 tyś tzn. rozbudowana instalacja elektryczna (dodatkowe obwody) 7 grzejników konwektorowych ok 700 zl wszystkie i podłogówka i drabinki w łazienkach 800 zł. Sa to ceny zprzed 3 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 29.09.2006 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 Gaweł,Ja też jestem pod wrażeniem, będziemy musieli pogadać o Twoch rozwiązaniach i po modyfikacjach zastosowanie u mnie. U mnie gaz jest daleko i pewnie będę grzał elektryką.Bardzo podobają mi się schody na poddasze, też o czymś takim myślałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 29.09.2006 06:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 Dzieki za uznanie Służe wszelkimi namiarami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 29.09.2006 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 Gaweł kto ci robił kominek???? jestem żądna namiarów ... chce dokładnie taki sam tylko z czerwonej cegły... wymyśliłam go dawno temu i nigdzie nie mogłam znaleźc zdjęc dokładnie takich jak sobie wymysliłam... aż wdepnełam do twojego wątku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 29.09.2006 14:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 Gaweł kto ci robił kominek???? jestem żądna namiarów ... chce dokładnie taki sam tylko z czerwonej cegły... wymyśliłam go dawno temu i nigdzie nie mogłam znaleźc zdjęc dokładnie takich jak sobie wymysliłam... aż wdepnełam do twojego wątku.... ciesze się że cisiepodoba, nie ma sprawy to robił ten sam człowiek co teraz kładzie kafelki u izyt w strzeniówce z mojego polecenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adar 04.12.2006 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 WITAM, my dopiero na poczatku czegokolwiek, znaczy działka już jest Moja druga połówka buduje, ja urządzam wiec juz się wzięłam i oglądam różne wnętrza. Masz fajne komentarze więc myśle że i środek domku musi byc ciekawy, tyle że adres stronki podany gdzieś powyżej nic nie zwiera, więc bardzo proszę o fotki wnętrza może wklej do albumu z widokami zewnętrznymi? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts