Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Nie wiem jak wypełnić punkt 2 c wniosku o warunkach zabudowy, czyli:

Określenie charakterystycznych parametrów technicznych oraz dane charakteryzujace jej wpływ na środowisko:

1)Rodzaju, skali i usytuowaniu przedsięwzięcia

2) powierzchni zajmowanej nieruchomości a także obiektu budowlanego oraz dotychczasowym sposobie ich wykorzystania i pokryciu szata roślinna

3) rodzaju technologii

4) przewidywanej ilości wykorzystywanych surowców, materiałów, paliw oraz energii

5)rozwiązanaich chroniacych środowisko

6)rodzajach i przewidywanej ilości wprowadzanych do środowiska substancji lub energii przy zasto sowaniu rozwiązań chroniących srodowisko

powyższe dane należy dołączyć w postaci załączników

o co tu chodzi?

https://forum.murator.pl/topic/53391-punkt-2c-wz/

Musi masz inny druk niż ja:)

Ja załączyłam do wz najważniejsze przekroje domu ( bo już kupiłam wcześniej projekt) tak żeby mogli oszacować powierzchnię zabudowy, wysokość i inne wymiary zewnętrzne,

Mapkę działki z naniesionym posadowieniem budynku (osobiście sobie nabazgrałam :), bo tak można tylko pamiętaj zachować odległości:))

Dołączyłam opis technilogii w jakie budowany będzie dom, jak będzie ogrzewany i jak będą odprowadzane nieczystości.

Potem idziesz po warunki przyłączy do energetyki, wodociągów i kanalizacji, gazowni ( tam składasz wnioski i dostajesz na piśmie) i już

https://forum.murator.pl/topic/53391-punkt-2c-wz/#findComment-1164043