wari 06.05.2006 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2006 Czy ktoś budował DJ 120 z biura Archdesign. Mały, według tego co napisane na stronie, tani w realizacji domek. Szczególnie interesowałyby mnie rzeczywiste koszty w porównaniu z kosztorysem ze strony. Poza tym chętnie wysłuchałbym uwag także o inych projektach z tego biura.Do projektu wejść na:http://www.archdesign.plTam w domach parterowych jest DJ 120. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krysta1951 06.05.2006 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2006 wybrałam projekt z innej firmy, w tych o ktorych piszesz projektach nie odpowiadają mi dachy, bardzo duże i mocno połamana co bardzo podraża budowę, warto to brać pod uwagę przy konieczności szukania tanich rozwiązań. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 06.05.2006 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2006 http://www.archdesign.pl/obrazki/saba_2_(d_120)/opis_1.jpg http://www.archdesign.pl/obrazki/saba_2_(d_120)/rzut_4.jpg Zestawienie powierzchni: 1.1 Przedsionek 4.08 m21.2 Hall 7.83 m21.3 Łazienka 4.24 m21.4 Kuchnia z aneksem 14.07 m21.5 Pokój dzienny 22.04 m21.6 Pom. gospodarcze 6.99 m21.7 Sypialnia 2 os. 16.69 m21.8 Sypialnia 16.33 m21.9 Pom. gospodarcze 7.25 m21.10 Garaż 19.98 m2 RAZEM PU. Z GARAŻEM: 109.60 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 06.05.2006 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2006 NIe wiem do czego może służyć pomieszczenie gosp. obok salonu - może zamieniłabym je z łazienką ? A łazienkę zamieniła na spiżarnię ? Łazeinka jest z oknem od wejścia - ciekawy pomysł ale dość .... odważny (?) a okno od ogrodu byłoby fajne... tylko tam jest wąsko - trzeba by pomyśleć.. Szczególnie, że fajne pom.gosp jest między garażem a ogrodem. MNie się podoba - nie jest zbyt przekombinowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wari 07.05.2006 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 Dzięki za opinie, Nefer. Zmiany o jakich myślę (o ile przy tym projekcie ostanę) to: - wydłużenie kuchni do tego słupa dzielącego kuchnię i salon. Powierzchnia łazienki urośnie wówczas do ponad 6 m2 i mi to wystarczy. Spowoduję to likwidację drzwi do kuchni, wejście do niej przez salon mi nie przeszkadza. -okno do łazienki jest okrągłe i wysoko. Nie podoba mi się takie i zamienię je na małe protokątne. Działka jest spora, więc obaw o zaglądanie sąsiadów do środka nie mam za dużych . -pomieszczenie gospodarcze oznaczone jako 1.6 spore, ale tam będzie centrala ogrzewania, chyba pralka, rowery i różne graty. -pomieszczenie gospodarcze za garażem planuję przekształcić w dodatkowy pokoik (7,25m2) tzw. hobbystyczny. Drzwi przebić do pokoju 1.7, zlikwidować drzwi do garażu, ścianę od garażu ocieplić, wstawić jeszcze jedno okno (będą tam rośliny i zwierzątka, więc trzeba dużo światła). Powiększyć przy tym pokoiku malutki taras, aby w przyszłości (jak będzie kasa ) "dokleić" tam małą oranżerię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts