Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Czy ktoś budował DJ 120 z biura Archdesign. Mały, według tego co napisane na stronie, tani w realizacji domek. Szczególnie interesowałyby mnie rzeczywiste koszty w porównaniu z kosztorysem ze strony. Poza tym chętnie wysłuchałbym uwag także o inych projektach z tego biura.

Do projektu wejść na:

http://www.archdesign.pl

Tam w domach parterowych jest DJ 120.

http://www.archdesign.pl/obrazki/saba_2_(d_120)/opis_1.jpg

http://www.archdesign.pl/obrazki/saba_2_(d_120)/rzut_4.jpg

Zestawienie powierzchni:

1.1 Przedsionek 4.08 m2

1.2 Hall 7.83 m2

1.3 Łazienka 4.24 m2

1.4 Kuchnia z aneksem 14.07 m2

1.5 Pokój dzienny 22.04 m2

1.6 Pom. gospodarcze 6.99 m2

1.7 Sypialnia 2 os. 16.69 m2

1.8 Sypialnia 16.33 m2

1.9 Pom. gospodarcze 7.25 m2

1.10 Garaż 19.98 m2

RAZEM PU. Z GARAŻEM: 109.60 m2

NIe wiem do czego może służyć pomieszczenie gosp. obok salonu - może zamieniłabym je z łazienką ? A łazienkę zamieniła na spiżarnię ?

Łazeinka jest z oknem od wejścia - ciekawy pomysł ale dość .... odważny (?) a okno od ogrodu byłoby fajne... tylko tam jest wąsko - trzeba by pomyśleć..

Szczególnie, że fajne pom.gosp jest między garażem a ogrodem.

MNie się podoba - nie jest zbyt przekombinowany :)

Dzięki za opinie, Nefer.

Zmiany o jakich myślę (o ile przy tym projekcie ostanę) to:

- wydłużenie kuchni do tego słupa dzielącego kuchnię i salon. Powierzchnia łazienki urośnie wówczas do ponad 6 m2 i mi to wystarczy. Spowoduję to likwidację drzwi do kuchni, wejście do niej przez salon mi nie przeszkadza.

-okno do łazienki jest okrągłe i wysoko. Nie podoba mi się takie i zamienię je na małe protokątne. Działka jest spora, więc obaw o zaglądanie sąsiadów do środka nie mam za dużych :).

-pomieszczenie gospodarcze oznaczone jako 1.6 spore, ale tam będzie centrala ogrzewania, chyba pralka, rowery i różne graty.

-pomieszczenie gospodarcze za garażem planuję przekształcić w dodatkowy pokoik (7,25m2) tzw. hobbystyczny. Drzwi przebić do pokoju 1.7, zlikwidować drzwi do garażu, ścianę od garażu ocieplić, wstawić jeszcze jedno okno (będą tam rośliny i zwierzątka, więc trzeba dużo światła). Powiększyć przy tym pokoiku malutki taras, aby w przyszłości (jak będzie kasa :)) "dokleić" tam małą oranżerię.