akowalsk 05.10.2006 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 Wraf może tobie udało się zlokalizować kogoś kto buduje ten dom ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wraf 05.10.2006 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 niestety o jego istnieniu wiem niespełna dwa dni, ale widziałem na żywo prawie identyczną "wierzbę II" - i mnie powaliła , wejdż na jej forum (kilka pozycji niżej) i forum "Horyzontu". jeśli coś znajdę na pewno dam znać. Wydaje mi się że projekt jest dość świeży i stąd ta cisza. Jutro jadę do przedstawicielstwa MGPROJEKT w Olsztynie, może coś więcej się dowiem. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akowalsk 06.10.2006 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Cieszę się, że jest ktoś zainteresowany Natalką, w internecie ciężko znaleźć cokolwiek na temat tego domku. Będę wdzięczna za każdą podpowiedź. Wraf jeśli tylko dowiesz się czegoś o tym domku w tym przedstawicielstwie w Olsztynie to proszę podziel się swoją wiedzą. My już kupiliśmy projekt Natalki, ale kiedy się go ogląda to nasuwa się ciągle wiele wątpliwości czy aby napewno wszystko będzie OK. Najlepiej byłoby zobaczyć gdzieś wybudowaną Natalkę, ale niestety nie mogę dotrzeć do nikogo kto ją buduje. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akowalsk 06.10.2006 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Zapomniałam dodać, że Wierzbę II także oglądaliśmy, jednak w Natalce lepiej odpowiada nam rozkład pomieszczeń, szczególnie pomieszczenie gospodarcze i wykusz, który w Wierzbie nie jest umieszczony w salonie. Podobno Wierzbę II zdecydowanie trzeba podnieść o 2 pustaki bo inaczej jest mało światła w salonie, ciekawe czy podobnie nie będzie w naszej Natalce??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wraf 07.10.2006 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2006 projekt jest świeży z wiosny tego roku, tak więc jedyna szansa obejrzeć stan surowy zamknięty, jak mi powiedzieli w tym przedstawicielstwie to jedn klient był bardzo zainteresowany i ściągali dla niego projekt wstępny, ale ma jakieś problemy z działką i sprawa stoi. co do podniesienia ś. kolankowej to się zgadza mam podobną zagadkę (problem z zaciemnonymi oknami na dole), ale zwróć uwagę że w Natali projektant zmienił podeście dachu do ściany w Natali ono jest schodkowe- a nie prostopadłe jak w Wierzbie II ale czy to rozwiąże problem? No to dalej szukamy. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamich 08.10.2006 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2006 Witam.Też się zastanawiamy nad Natalią. Wybieraliśmy właśnie między nią a M07a Wdzięczny wariant pierwszy z kolekcji muratora.Skłaniamy się właśnie do wyboru Natalii.Zastanawiamy się nad powiększeniem salonu o powierzchnie tarasu, i zamianę ubikacji dla gości na garderobę. Być może podnieślibyśmy także ściankę kolankową. Co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamich 08.10.2006 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2006 Witam.Też się zastanawiamy nad Natalią. Wybieraliśmy właśnie między nią a M07a Wdzięczny wariant pierwszy z kolekcji muratora.Skłaniamy się właśnie do wyboru Natalii.Zastanawiamy się nad powiększeniem salonu o powierzchnie tarasu, i zamianę ubikacji dla gości na garderobę. Być może podnieślibyśmy także ściankę kolankową. Co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akowalsk 09.10.2006 05:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 My z mężem zdecydowaliśmy się na Natalię. Mamy już projekt, który jeszcze w tym miesiącu oddajemy do projektanta do adaptacji. Nad powiększeniem salonu nie myślę, ponieważ szukałam projektu, który będzie posiadał duży zadaszony taras, natomiast małe WC likwidujemy - łączymy je z pomieszczeniem gospodarczym, ponieważ jak dla mnie 2 toalety na parterze są do niczego niepotrzebne, poza tym uważam, że projekt jest super i widzę, że cieszy się coraz większym powodzeniem! Jeśli chodzi o podniesienie wysokości ścianki to jeszcze nie zdecydowaliśmy jak będzie. Mam nadzieję, że do końca roku załatwimy wszelkie formalności i od wiosny zaczniemy budować naszą NATALKĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablooo-exe 09.10.2006 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 Witam my tez chcemy natalkę!Tylko u nas jaest taka sprawa .że mamy w warunkach zabudowy wysokosć domu do 8 m a ona ma 8.06 ale dzisiaj dzwoniłem do MG i mówili że architekt to może przerobic oni wyrażają zgode, teraz zobaczymy co powie projektant .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akowalsk 12.10.2006 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Witam czy aby napewno warto przerabiać projekt, może lepiej posadowić ją trochę niżej i będzie ok, bo w warunkach zabudowy określili zapewne wysokość od poziomu działki. My zdecydowaliśmy że z uwagi na podcienie podniesiemy Natalkę o 2 pustaki aby było więcej światła w domu Już się nie mogę doczekać kiedy zaczniemy ją budową, póki co czekamy na przyłączenie wody i prądu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 12.10.2006 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Mi Natalia osobiscie sie bardzo podoba, może tylko ten malutki kibelek zamieniłabym na spiżarkę, reszty bym nie zmieniała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablooo-exe 12.10.2006 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Witam czy aby napewno warto przerabiać projekt, może lepiej posadowić ją trochę niżej i będzie ok, bo w warunkach zabudowy określili zapewne wysokość od poziomu działki. My zdecydowaliśmy że z uwagi na podcienie podniesiemy Natalkę o 2 pustaki aby było więcej światła w domu Już się nie mogę doczekać kiedy zaczniemy ją budową, póki co czekamy na przyłączenie wody i prądu Rozumiem że chodzi ci o zmniejszenie ściany fundamentowej ale czy tak oby można?? a po drugie w projekcie nadal bedzie 8.06 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablooo-exe 12.10.2006 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Mi Natalia osobiscie sie bardzo podoba, może tylko ten malutki kibelek zamieniłabym na spiżarkę, reszty bym nie zmieniała. tzn my sie zastanawiamy czy nie zrobić tam takiej małej garderoby... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamich 15.10.2006 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Witam wszystkich.Mam pytanie do tych co wybrali Natalie i zakupili już jej projekt , a mianowicie co sądzicie o biurze MG? Czy jest to dobrze przygotowany projekt, czy jest w nim wszystko to co potrzeba?Pytam bo ponad tydzień temu wysłałem mailem zapytanie do MG o projekt Natalii i do dziś, mimo ponownego zapytania nie otrzymałem żadnej odpowiedzi.A jestem zdecydowany zakupić ten projekt i zależy mi na czasie, aby do końca roku załatwić wszelkie formalności, zaciągnąć kredyt i załapać się na ulgę odsetkową.Dodam że gdy pytałem się w Muratorze o M07a, to następnego dnia otrzymałem odpowiedź, wraz z dokładnymi rzutami i przekrojami. Prawdziwy profesjonalizm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akowalsk 16.10.2006 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 My zamówiliśmy projekt i otrzymaliśmy go po około 10 dniach od złożenia zamówienia. Większego kontaktu z tym biurem nie mieliśmy, poprostu złożyliśmy do nich zamówienie, adaptacje będziemy robić u projektanta u nas na miejscu. Do firmy MG Projekt wysłaliśmy ostatnio e-maila z prośba o wyrażenie zgody na zamianę schodów z żelbetowych na drewniane, podczas rozmowy telefonicznej powiedzieli że nie będzie żadnego problemu a teraz czekamy na odpowiedź na piśmie. Projekt jest OK, są drobne pomyłki w zliczeniu powierzchni użytkowej parteru, brakuje też zestawienia stali, ale są szczegóły konstrukcyjne, z których można wyliczyć ilości. Prosiliśmy też o obliczenia statyczne, ale otrzymaliśmy je tylko do szamba, a nie do projektu domu, ale poza tym jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akowalsk 17.10.2006 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Małe wyjaśnienie do pytania pablooo-exe nie myślałam o zmniejszeniu ściany fundamentowej tylk o obsypaniu wyżej budynku poprostu nawiezieniu trochę ziemi, ale faktem jest że od poziomu terenu możnaby uzyskać te 8 metrów, ale w projekcie będzie 8,06 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akowalsk 18.10.2006 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Wielbiciele Natalki, na stronie pracowni MG Projekt w dziale zdjęcia z realizacji zamieszczone są 4 fotki Natalki tzn że jest już ktoś kto wybudował ten domek, teraz pozostało nam tylko znaleźć jakiś kontakt do tej osoby pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wraf 18.10.2006 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 wczoraj zamówiłem Natalię, przez wzgląd na ulgę odsetkową poprosiłem o jak najszybszą reakcję - obiecali pszesłać projekt do końca tygodnia z pozwoleniem na moje dziwne zmiany , najdziwniejsza to chyba zmiana położenia tarasu - z końca salonu na lewą ścianę za wykuszem - wymogło to kształt i położenie działki: Natalia mi się tak podoba że szukanie innego projektu nie wchodziło w grę, kolejne to np: zmiana stropu na drewniany, krokwie pod blachę a nie ceramikę, usytuowanie kominka, reszta po lekturze projektu. może ktoś się podzieli swoimi sugestiami. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joolaa 19.10.2006 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 WitamJestem posiadaczka projektu Natalia od 3 tygodni, obecnie jestem na etapie zmianw projekcie. Informuję iż dom w stanie surowym zamknieym znajduje sie w Jabłonnie pod Warszawą na ulicy Dworkowej. I powiem wiecej byłam widziałam jest piękny!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joolaa 19.10.2006 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Kamich Witam Wiesz ja także miałam problemy ze skontaktowaniem się z firmą MG projekt zarówno meilowo jak i telefonicznie. Ostatecznie udało mi się dodzwonić. Mieli duuużo pracy, koniec roku itp. Wyrazili zgodę telefonicznie na zmiany, później pisemnie są ok. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts