Madziorkaa 27.05.2008 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Witaj, my będziemy instalować PC, w razie pytań pisz do mnie na PW , albo w komentarzach w moim dzienniku:) pozdrawiam Magda Jesli można spytać. Ile was wyjdzie zamontowanie PC ? I czy wiesz może czy są jakieś dotacje do tego ? cała PC z kolektorem, instalacją podłogówki , pc do ogrzewania wody + cała robocizna wyszło razem 75 tyś (po mojej stronie jest tylko koszt wynajęcia koparki ), co do dotacji do PC, to w wielu gmianch jest dotowana, to samo tyczy sie oczyszczalni i solarów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 03.06.2008 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Jeżeli tylko moja gmina będzie zwracać część funduszy to nie będę się zastanawiał ale cos czuje ze jest tak samo jak w solarami czyli, sie im nie chce. Dzieki za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcemydom 08.06.2008 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 A co sądzicie o takiej wersji Natalki? Jest to próba przeróbki domu na działkę z wjazdem od południa. Czekam na komentarze. http://img516.imageshack.us/img516/1571/11tj7.th.jpg http://img516.imageshack.us/img516/9279/12gi8.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 09.06.2008 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 chcemydom mi sie podoba-fajnie to sobie wymysliles.Wyszla Ci spora kotlownia tez o takiej mysle) oraz fajniutka garderoba obok pokoju.Zastanawiam sie tylko czemu okna dachowe w sypialniach na poddaszu chcesz dac na polncona strone a nie an wschodnia i zachodnia albo je rozstrzelic po jednym z kazdej strony? Strasznie cicho zrobilo sie na tym watku ostatnio-nikt sie nie chce pochwalic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 11.06.2008 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 skoro tu takie pustki to ja sie witam pourlopowo ))) my zamist budować przez 2 tygodnie odpoczywialiśmy od wszystkiego.... na Corfu ))))))))))) cudnie było.... a teraz mamy nadzieję, ruszyć z kopyta jutro ma być instalacja gazu do domu, mam nadzieję, że na dniach wejdzie ekipa do ocieplenia poddasza i płyt KG na poddaszu i dalszą wykończeniówkę, zaliczka na kominek musi się dziś wpłacić.... ech, mój ciążowy brzuszek rośnie i bardziej mi teraz w głowie dzidziuś i pewne zmiany w mieszkaniku tak by miał on tam swoje miejsce niż budowa, ale pewnie "Natalka" szybko mnie znowu pochłonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 11.06.2008 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 No super ze zawitalas znow do watku Urlopik na pewno wam dobrze zrobil i teraz z werwa bedziesz kontynuowac budowanie Ja juz za 4 tyg bede mogla spotkac sie z moim projektantem i omowimy szczegoły projektowe.Musze sie dowiedziec czy nie op[lacaloby sie zamontowac wentyalcji mechanicznej i GWC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 12.06.2008 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 ja dziś pierwszy raz po urlopie zawitałam chwilowo na budowę. panowie robili nam przyłącze gazowe z rury do ogrodzenia (czyli jakiś metr).... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 12.06.2008 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 Witajcie:) mnie tez dawno nie było, prawie od miesiąca siedzę na Mazurach:), wymieniając się z małżem podrózami na budowe;), ale teraz mam internet i będe ze wszystkim na bieząco. A z nowości to spieszę się pochwalić że dzisiaj mielismy zalany strop:) i schody:) , zaraz wkleje fotki i uzupełnie swój dzinnik bo trochę jest w nim zaległości:), no i oczywiście poodpisuje na zaległe wiadomości, ale się ich nazbierało Kilka dni temu wreszcie doszło do spotkania z projektantką wnetrz, mam nadzieje że wymysli ciś ciekawego , juz się nie mogę doczekać projektu kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 15.06.2008 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 Nie pamietam wiec jeszcze raz zapytam:Kto z Was ma dzialke z wjazdem od polnocnego-zachodu?U mnie poludnie wypada centralnie na rog salonu Natalki czyli po godz 12 bedzie swiecilo na boczna sciane budynku a co za tym idzie w okna wykuszu .Zaczelam sie zastanawiac czy tam sie bedzie dalo wogole wysiedziec i zjesc obiad?Wiem -sa rolety itd ale po to robie wykusz z duzymi oknami aby nacieszyc oczy widokiem ogrodu przy posilku.Moze ktos tez ma tak usytuowany budynek - juz wybudowany dom i wyrazi swoja opinie jak wyglada naswietlenie pomieszczen? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 16.06.2008 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Witam Mozecie mi powiedzieć ile placiliscie za wytyczenie budynku w terenie. Geodeta powiedzial mi 700zł (+vat) i sie zastanawiam czy to duzo czy ok ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forma 17.06.2008 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Właśnie dzisiaj geodeta wyznaczył nam dom. Zainkasował 600 zł. Z tego co wiem płaci się od słupka (75 zł). U nas wyszło 8 - trochę mniej ponieważ muslieliśmy zlikwidowac wykusz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 18.06.2008 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 kakusku, co do naświetlenia pomieszczeń nie pomogę bo nie mam wykuszu i mam troche inaczej usytuowane okna, ale to dość indywidualna spawa, bo ja np. cieszyałabym się każdym dodatkowym promykiem słońca w salonie czy jadalni. Zauwaz, żetych na maksa oświetlonych dni w roku jest tez nie az tak dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 18.06.2008 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Właśnie dzisiaj geodeta wyznaczył nam dom. Zainkasował 600 zł. Z tego co wiem płaci się od słupka (75 zł). U nas wyszło 8 - trochę mniej ponieważ muslieliśmy zlikwidowac wykusz. To w takim razie jestem jeden dzień za tobą bo u mnie wyznaczali dom dzis Humus sciągniety, teraz tylko czekac az ekipa wejdzie i zacznie kopac.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 18.06.2008 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Mamamatinka ja tez bardzo lubie jasne pomieszczenia Troche martiwlam sie tym skwarem w poludnie przy obiedzie ale w sumie zawsze mozna zjesc obiadek na zadaszonym tarasie Dzisiaj napisala do mnie znajoma architekt(pytalam o kilka zmian) i jestem bardzo zadowolona bo wg jej opini dom ktory wybralam (rowniez i Wy ) i bedzie zawsze ladny a nie modny dzis Franzku gratuluje rozpoczecia prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 19.06.2008 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 he, he, tak to z tymi architektami jest, ja mam brata architekta i jakbyś widziała jakie domy on mi proponował to padłabyś... super nowoczesne klocki ze szkła i metalu za jakies 4 miliony )) z resztą mi się takie domy podobają, ale po prosut nie dla nas, do nas nie pasują, nie mówiąc już o dość "wiejskim" do którego juz w ogóle nie pasują, mój brat architekt nie brał tego pod uwagę )) i twierdził że chemy wybudowac stodołę ) (to akurat nie było o Natalce tylko o prostszym domku, nad ktorym mysleliśmy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamich 19.06.2008 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 WitajcieNa naszym placu budowy praca wre aż wióry lecą. Właśnie minął miesiąc od rozpoczęcia prac i muszę przyznać ( pochwalić się ), że ekipa uwija się jak w ukropie. Dzisiaj odebrałem 2 etap tj. ściany parteru, a już jest układany strop. Według majstra w przyszłym tygodniu będą już schody i zaczną się prace na poddaszu.Co do światła w salonie to też miałem obawy czy aby nie za ciemno (też zlikwidowałem wykusz - w jego miejscu okno), ale wydaje mi się że obawy były bezpodstawne. Okno w kuchni jest naprawdę gigantyczne i razem z oknem w miejscu wykuszu oraz wyjściem na balkon zapewniają dostateczną ilość światła.Bardzo nas cieszą postępy na budowie - dom nabiera realnych kształtów i coraz bardziej nam się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcemydom 22.06.2008 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2008 Zastanawiam sie tylko czemu okna dachowe w sypialniach na poddaszu chcesz dac na polncona strone a nie an wschodnia i zachodnia albo je rozstrzelic po jednym z kazdej strony? Raczej zostawię tak jak teraz okna dachowe. Od zachodu są straszne przeciągi a od wschodu sąsiedzi będą mi zaglądać. Zastanawiam się jeszcze czy garaż który teraz mamy zaprojektowany wystarczy na dwa samochody + ewentualnie jakieś rowery. Samochodziki będą raczej coś a'la kompakty, nie żadne SUV-y Wymiary naszego garażu to: - szerokośc 570, - głębokość 590 - szerokość wjazdu do garażu 460. Co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 22.06.2008 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2008 Hmmmmm teraz tak mysle ze mi tez beda zagladac-w kolo same wysokie domy budowane w latach 70 Czytalam kiedys ze wygodny garaz to 6X6 metrwow.Wydaje mi sie ze jezeli masz mozliwosc to mozesz go troche wysunac do przodu i tam miec miejsce na szpargaly(opony zimowe itd) a rowery zawsze mozna powiesic na scianie na specjalnych mocowaniach.Ja wysuwam garaz o 90 cm ale ze wzgledu na chec(mus) poszezenia kotlowni.U nas i tak raczej bedzie tam stalo tylko jedno autko a reszta bedzie zagracona sprzetem ogrodowym(moze w pozniejszym czasie cos drewnianego wybudujemy na te rupiecie). chcemydom kiedy w ogole macie zamiar wystartowac z budowa i w jakim rejonie bedziecie stawiac Natalke?Kupujecie projekt i robicie adaptacje czy moze rysujecie indywidualny na podstawie Natalki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 22.06.2008 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2008 Sa takie standardowe bramy na 460?wszedzie w projektach jest albo 450 albo 500 i dla wygodniejszego parkowania warto wziasc ta szersza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 29.06.2008 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 Z tego co widze temat trochę przygasł więc... chciałbym się "pochwalić" - jutro wchodzi ekipa i zaczynaja kopać pod fundamenty!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts