seba1978 15.03.2012 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 [ czescja wlasnie odbieram pozwolenie na budowe.dostalem pierwsza wycene robociznysurowy z dachem 74 tys. netto...wydaje sie troche drogo..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasbog 16.03.2012 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Cześć my też będziemy stawiać natalię, jesteśmy na etapie szukania ekip budowlanych, zgłosiło się już sporo osób i najtaniej SSO z kompletnym dachem (krokiew, deska, papa, blachodachówka, orynnowanie i wstawienie okien) powiedzieli 40 000 tys. a najdrożej 63 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba1978 17.03.2012 00:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 [dzieki za odpto ceny netto za robocizne?i wstawienie okien tylko dachowych?pozdr QUOTE=kasbog;5271791]Cześć my też będziemy stawiać natalię, jesteśmy na etapie szukania ekip budowlanych, zgłosiło się już sporo osób i najtaniej SSO z kompletnym dachem (krokiew, deska, papa, blachodachówka, orynnowanie i wstawienie okien) powiedzieli 40 000 tys. a najdrożej 63 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba1978 17.03.2012 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 [i jezscze jedno pytaniew tych cenach mieliscie tez zrobienie fundamentu?pozdr QUOTE=seba1978;5273021][dzieki za odpto ceny netto za robocizne?i wstawienie okien tylko dachowych?pozdr QUOTE=kasbog;5271791]Cześć my też będziemy stawiać natalię, jesteśmy na etapie szukania ekip budowlanych, zgłosiło się już sporo osób i najtaniej SSO z kompletnym dachem (krokiew, deska, papa, blachodachówka, orynnowanie i wstawienie okien) powiedzieli 40 000 tys. a najdrożej 63 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasbog 19.03.2012 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Seba1978 to jest całkowita cena jaką mamy zapłacić, od fundamentów po dach (w tej cenie jest obróbka i wstawienie okien). Cena nie obejmuje postawienia ścianek działowych na poddaszu ponieważ u nas poddasze narazie będzie nieużytkowe. Cena obejmuje też wylanie tarasów i schodów wewnętrznych. Mamy 2 ekipy w tej cenie, jedna to firma (tu moglibyśmy liczyć na duże rabaty bo właściciel by kupował materiały po takiej samej cenie jak dla siebie), druga ekipa to brygada 3 osobowa i tuutaj musielibyśmy sami szukać hutrowni i dogadywać się na ew. zniżki. Teraz zastanawiamy się którą ekipę wybrać.Zastanawia mnie jeszcze kwestia dachu, my chcemy robić krokiew, deska, papa natomiast słyszeliśmy opinie żeby nie iść w koszta i robić samo foliowanie dachu i na to blachodachówka, a Ty jak planujesz robić u siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba1978 19.03.2012 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 dzieki za odpowiedz. To z pewnoscia pomoze mi przy rozmowie z wykonawcami Wiem juz ze 75 tys to przegiecie... Tym bardziej ze Wy budujecie pod Warszawa, a ja pod Bydgoszcza gdzie ceny powinny byc przeciez nizsze. Jesli chodzi o dach to chce w tym roku postawic z dachem krytym dachowka ceramiczna. i tu raczej nie bede oszczedzal:) (jedynie nie wstawie okien dachowych-wiadomo zlodzieje:)) pozdrawiam Seba1978 to jest całkowita cena jaką mamy zapłacić, od fundamentów po dach (w tej cenie jest obróbka i wstawienie okien). Cena nie obejmuje postawienia ścianek działowych na poddaszu ponieważ u nas poddasze narazie będzie nieużytkowe. Cena obejmuje też wylanie tarasów i schodów wewnętrznych. Mamy 2 ekipy w tej cenie, jedna to firma (tu moglibyśmy liczyć na duże rabaty bo właściciel by kupował materiały po takiej samej cenie jak dla siebie), druga ekipa to brygada 3 osobowa i tuutaj musielibyśmy sami szukać hutrowni i dogadywać się na ew. zniżki. Teraz zastanawiamy się którą ekipę wybrać. Zastanawia mnie jeszcze kwestia dachu, my chcemy robić krokiew, deska, papa natomiast słyszeliśmy opinie żeby nie iść w koszta i robić samo foliowanie dachu i na to blachodachówka, a Ty jak planujesz robić u siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talarek_ag 30.03.2012 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Witajcie ! A ja cieszyłam się ze swojej ceny 65 tys za robocizne SSO ... Chociaż co do ekipy to nie mogę złego słowa słowa powiedzieć - cały stan zerowy w 4 i pół dnia roboczego ! Zostawili plac budowy bardzo czysty i teraz z utęsknieniem czekam na nich do środy poświątecznej, kiedy to wchodzą na dalszy etap. Prawie wszystkie materiały zamawiali sami i po cenach, których sama nie umiałam uzyskać ( z wyjątkiem stali - tu byłam lepsza Trzymam kciuki za tych, którzy właśnie zaczynają - życzę wyłącznie tak sprawnych i bezproblemowych ekip. Co do moich uwag związanych z wykonanym etapem w stosunku do projektu to zmieniliśmy rurę do kominka - wychodzi nam w fundamencie po oknem gabinetu ( pokój przy salonie) bo zaprojektowana jest w zadaszonym tarasie ( chyba w schodku...) a my będziemy mieć taras z kostki i nie bardzo wiem jakby miała tam wychodzić Dołożyliśmy też kratkę odpływową w garażu i położyliśmy siatkę zbrojeniową pod tzw. chudziakiem. Teraz ostateczne decyzje co do ścianek działowych... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzioochna 30.03.2012 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 No to gratulacje Aga zakładaj dziennik, wklejaj zdjęcia i inspiracje - będziemy pomagać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasbog 31.03.2012 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Drodzy Natalkowicze, mam pytanie z czego budujecie lub wybudowaliście swoje domki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paulin7 31.03.2012 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Witam! my bedziemy budowac z solbetow i na to steropian 15. moja siostra tez budowala z tego materialu i domek jest naprawde cieplutki. mamy nadzieje ze u nas tez sie sprawdzi, a zaczynamy najprawdopodobniej po swietach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
al.g. 01.04.2012 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Nasza Natalka zbudowana jest z bloczków Ytong energo 36,5. Zgodnie z normami budowlanymi powinno wystarczyć, więc nie planujemy ocieplać. Mamy dwa znajome i zadowolone z tego wyboru domki budowane w tej samej technologii. Jest tam naprawdę ciepło i mam nadzieję, że system i u nas się sprawdzi:) POWODZENIA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talarek_ag 01.04.2012 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 kasbog - widzę, że jesteśmy sąsiadami Kiedy zaczynacie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzioochna 01.04.2012 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Drodzy Natalkowicze, mam pytanie z czego budujecie lub wybudowaliście swoje domki? My budowaliśmy z porothermu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasbog 01.04.2012 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Natalkowicze, dziękuję za odpowiedź. My właśnie zastanawiamy się nad porothermem i solbetem Talarek budujesz się w Pruszkowie? My jesteśmy z Piastowa a budować będziemy się w Osowcu k/Grodziska Maz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talarek_ag 01.04.2012 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 kasbog - Oglądaliśmy w Osowcu wiele działek i nawet na jedną byliśmy prawie zdecydowani, ale ostatecznie kupiliśmy i budujemy się w Starej Wsi k/Nadarzyna. Jeśli jesteś zainteresowany obejrzeniem fundamentów to zapraszamy. Od środy po świętach ruszamy ze ścianami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasbog 02.04.2012 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 talarek_ag dzięki za zaproszenie, wpadniemy do Was po świętach. Szybko wystartowaliście:) pewnie będziecie mogli już zamieszkać jeszcze w tym roku. Z czego budujecie domek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talarek_ag 03.04.2012 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 kasbog, budujemy z porothermu 25 i ocieplamy 15 cm styropianem, a Wy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasbog 05.04.2012 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 talarek_ag my zastanawiamy się nad porothermem i solbetem, mam pytanko jak robicie dach: krokiew, deska, papa i na to blacho lub dachówka czy robicie foliowanie dachu i na to blacho lub dachówka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rozyk 06.04.2012 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 Cześć,My też w tym roku startujemy z Natalią III. Budujemy z belitu, do tego możliwe, że styropian 20cm. kasbog widzę, że się zastanawiasz nad materiałem do ścian. Brałeś pod uwagę problematyczną obróbkę w przypadku ceramiki? Wg. mnie nie widzę zalet ceramiki, a marketingowe chwyty o oddychalności ścian można włożyć między bajki. Od 'oddychania' w głównej mierze jest wentylacja. Pytanko do tych co stawiali/stawiają z belitu. Robiliście na klej? Bloczek na pióro i wpust czy zwykły w miarę dokładny Solbet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zirko 09.04.2012 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2012 rozykczy wprowadzasz jakieś zmiany w Natalii 3? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts