pasikonik10 31.05.2012 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 hej, pozdrowienia z naszej Natalki, od 26.05 juz mieszkamy....! Jest super!!! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzioochna 01.06.2012 04:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 hej, pozdrowienia z naszej Natalki, od 26.05 juz mieszkamy....! Jest super!!! Pozdrawiam! No halo.. i co i tak bez zdjęć? pochwal się cuś niecuś.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paulin7 01.06.2012 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 no gratulacje! my zalalismy fundamenty i narazie czekamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
al.g. 03.06.2012 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 Hej! Pasikonik! Wprowadziliśmy się tego samego dnia:) U mnie jest chyba mniej "super", bo wciąż jeszcze mnóstwo do zrobienia, że o sprzątaniu nie wspomnę Chociaż muszę uczciwie przyznać, że dom jest naprawdę bardzo wygodny:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasikonik10 23.06.2012 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 dom jest mega wygodny, mega komfortowy... Pomieszczenia górne są przestronne, okna dachowe dostarczają b dużao swiatła (nawet za dużo- więc szybko montowalismy rolety).Dół- jest super- mieszkamy prawie miesiac, wciąż ogarniamy sytuację ale jest jak na nieustających wakacjach...Jest to niesamowita odmiana po 40 m 2 w blokach w centrum- nagłe przeniesienie się do taaakiego metrażu na wieś... Mieszka się nam fantastycznie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SCRAPPY COCO 19.07.2012 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Witam wszystkich sympatyków i posiadaczy Natalii. Udało mi się przebrnąć przez wszystkie strony tematu więc postanowiłem się przywitać oraz poinformować, że jestem na etapie wyboru projektu. Natalia jest obecnie moim faworytem. Mieszkam w woj. mazowieckim i jakby ktoś z Was miał chęć pochwalić się swoim domem gdzieś w okolicy, chętnie go razem z małżonką zobaczymy. Nie ma to jak zerknięcie na żywca, prawda! Gratuluję wszystkim, którzy wybrali ów projekt i są z tego zadowoleni. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzioochna 19.07.2012 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Już dawno nikt tu nie zagladał.. Witaj Scrappy.. zapraszam do mnie (pod Radzymin), szybko Cie do tego projektu zniechęcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SCRAPPY COCO 19.07.2012 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Zniechęcę? Łaj? ..."a taki ładny był... amerykansky".... A tak przy okazji - przesyłam link do szalunków traconych z xps - jakby kogoś to zainteresowało (mnie owszem) http://www.praktech.pl/szalunek-xps,2,002 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzioochna 19.07.2012 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Scrappy.. bo ja jestem przede wszystkim zwolenniczką domów parterowych (mi sam dół by wystarczał), są dla mnie najbardziej praktyczne. Natomiast jeśli ktoś chce piętrowy to radzę pomyśleć o takich: Dlaczego? Bo poddasze i skosy są moim zdaniem okropnie niefunkcjonalne, nieużyteczne. Po pół roku mieszkania na poddaszu jest: - zimno w zimę, gorąco latem - mimo że było dobrze wykonana izolacja - pada deszcz - biegiem pędzisz zamykać okna żeby podłogi nie zalało - pada deszcz - nie otworzysz okna i nie wpuscisz tego świeżutkiego powietrza (a ma to ogromne znaczenie jak jest lato i gorąco i duszno) - okna dachowe - ciężko się je myje, nie wymyślił jeszcze nikt (przynajmniej ja nie widziałam) praktycznej moskitiery, czyli otworzenie okna na noc w lato nie jest przyjemne.. - skosy - ciężko je zaadaptować, ustawić meble, zaaranżować coś; nie muszę też mówić jak głowę mam poobijaną; podwójny koszt wykończenia, bo pokój ma założmy po podłodze 20 m2 ale użytkujesz tylko 10m2 (bo reszta to skos), ale płacisz za panele/płytki czy drewno za 20m2; łatwiej jest położyć tynki na prostej ścianie niż na skosie, a co za tym idzie nie każdy fachowiec prawidłowo to wykona. W górnej łazience zbyt blisko ściany mam wannę i nie jestem w stanie się wyprostować (mam 1,70) a co dopiero mój M (1,90).. Generalnie z zewnątrz ładniejsze są takie domy jak Natalka. Nie chce Cię zniechęcać Chcę Ci tylko pokazać mój punkt widzenia. Mam nadzieję że Ci pomogłam a innych nie obraziłam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SCRAPPY COCO 19.07.2012 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 madzioochna, Doskonale Cię rozumiem i jednocześnie w wielu miejscach zgadzam. Od momentu zajęcia się tematem domu szukałem piętrowego. W stajni MG jest kilka, które przykuło żony i moją uwagę. Jednak porównując koszty wykonania, nie wiem czy damy radę postawić piętrowy... i wtedy się narodził pomysł z Natalią. Zależy mi na prostym projekcie, bez udziwnień na dachu typu lukarny itp... Jednocześnie bardzo nam zależy na funkcjonalności, którą Natalia (poza punktami o których Wspomniałaś) zapewnia. Bardzo chętnie zatem, jak tylko wygospodaruję trochę czasu, odezwę się do Ciebie w sprawie odwiedzin i mam nadzieję, że skutecznie mnie od Natalii odwiedziesz Tymczasem, pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katel2 22.07.2012 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 Nam się mieszka fantastycznie ale my tylko na parterze Natalki mieszkamy więc skwar przy upałach nam nie doskwiera. Poddasze ciągle jeszcze wykańczamy i pewnie trochę to potrwa. Mamy przerobiony projekt (schody w wiatrołapie) więc wykańczanie góry już w trakcie mieszkania nie jest specjalnie uciążliwe, poza tym że miejsca na graty trochę brakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SCRAPPY COCO 27.07.2012 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 (edytowane) madzioochna, i co Ty narobiłaś! Coraz mocniej zastanawiam się nad parterowym domem. W dodatku mój teściu, który pobudował się 2 lata temu również jest za parterowym... P.S. Czy masz rekuperator? Edytowane 27 Lipca 2012 przez SCRAPPY COCO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasikonik10 12.08.2012 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 EEE Madziochna, przesadzasz...mi generalnie nic nie wlatuje przez okna, więc spimy przy otwartych ... Co do deszczu to się zgadzam- to uciążliwość jest straszna- zaczyna padać- lecisz, drżysz o ściany jak pada a wyszedłeś z domu i nie zmaknąłeś okien..., Fakt, nieciekawie.Co do mycia to karcher ma takie urządzenie- ponoć rewelacja- nic nie skapuje, myje się super.Moje okna myje Pani od sprzątania, albo deszcz (rewelacja- wystarczy mocny deszcz a okna czyste!). I czekam na snieg na oknach... no ale ja mieszkam dopiero 2,5 miesiąca... Dom jest przemyślany, my podnosilismy go o 2 pustaki więc odchodzi problem niskich pomieszczeń (pokoje na górze mają po 20-30 m2), mimo skosów dało się je nieżle zagospodarować (np pod skosem jest biblioteczka dla dzieci). Jak opanuję wklejanie zdjęć to wkleję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 12.08.2012 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 Rozumiem ze przy bardzo otwartym oknie dachowym deszcz wpada do srodka ale przy lekko uchylonym u mnie nie ma takiego problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzioochna 13.08.2012 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 Ja mieszkam przy lesie, więc jak zostawię wieczorem czy na noc okna, to mam wielu nieproszonych gości. Lekko uchylone to mogą być przy małym deszczu, a w tym roku jak pada to tak konkretnie zalewa, a i często z gradem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SCRAPPY COCO 14.08.2012 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Uchylne okna mają po prostu swoje zalety i minusy. W obecnych czasach, gdzie po Polsce krążą trąby powietrzne i częste gradobicia jakiekolwiek zainstalowane okna, ba! nawet dachy i domy stanowią problem. Trza budować schron w ziemi i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paulin7 02.12.2012 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 chcialam sie pochwalic jesli ktos jeszcze tu zaglada, bo cos cisza tu nastala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paulin7 02.12.2012 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paulin7 02.12.2012 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paulin7 02.12.2012 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts