akowalsk 18.06.2007 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Większość materiałów kupiliśmy w lutym zanim tak bardzo podrożały, ale cegła na kominy nie była jeszcze kupiona. Ostatnio dowiadywaliśmy się o cegłę i ceny były straszne około 1,90 za sztukę, więc mąż rozważał zakup gotowych kominów, ale udało nam się utargować w jednej z hurtowni cenę 1,30 zł/szt więc zamówiliśmy już 4 palety cegły i ostatecznie kominy będą wymurowane. Jeśli chodzi o zmiany w trakcie budowy to nie martwię się tym aż tak bardzo ponieważ to mój mąż jest kierownikiem budowy na naszej budowie i na szczęście doskonale wie, których zmian możemy dokonać, a które są ewidentnie niemożliwe. W każdym razie cieszę się że tak jest bo ja rzucam pomysł a on sprawdza możliwości . Jeśli chodzi o ekipę to mamy 3 osoby + majster który głównie zajmuje się wymierzaniem i kierowaniem tą ekipką czyli łącznie 4 osoby. Kwota za stan surowy otwarty 32.000 zł z wykonaniem więźby dachowej. Ekipę załatwialiśmy w listopadzie 2006 r. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 18.06.2007 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 no to fajnie się masz - żyć nie umierać, mąż kierownikiem budowy, a kwota za stan surowy otwarty mnie zabiła. Gdzie budujecie???? My też ekipe załatwialismy jesenią 2006 ale ich cena to ok. 70 tys. Wprawdzie u nas zakres prac wiekszy, bo szkody górnicze, a więc fundamenty o wiele bardziej skomplikowane, trzepienie żelebtowe itp. plus drenaż i studnia no ale mimo to róznica kolosalna powiedziałabym. I kurcze jeszcze się spóźniają!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akowalsk 18.06.2007 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 ups 70 tyś to dopiero cena . My budujemy w kujawsko-pomorskim i zdarza się, że nasi znajomi twierdzą że 32 tys to dużo za stan surowy otwarty, ale jak powiem im ile liczy sobie wasza ekipa to chyba rzeczywiście możemy mieć satysfakcję że udało się załatwić tak tanio Zdjęcia z naszej budowy zamieszczam na http://foto.onet.pl/1nvr5,4ydhhkjrhgpk,u.html?V=1 W miarę postępu prac będę uzupełniała albumik. pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akowalsk 18.06.2007 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 hmm podejmuję drugą próbę wklejenia fotek, pierwsza się nie powiodła http://foto.onet.pl/1nvr5,4ydhhkjrhgpk,u.html?V=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 18.06.2007 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 a, no to my na Śląsku, a ekipa góralska, ale można powiedzieć taka profesjonalna (no z resztą to to akurat się zobaczy). No, ale wiesz, u nas zakres robót większy, 6 osobowa ekipa, która bedzie pacować z dala od domu mieszkać na działce, więc muszą się wyzywić i na niedziele do domu. Więc i koszty mają większe. Ach, byleby już przyjechali i zaczęli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akowalsk 18.06.2007 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 http://foto.onet.pl/1nvr5,4ydhhkjrhgpk,u.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 26.06.2007 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 No nareszcie nasza ekipa zjechała na działkę wiecej wkrótce w dzienniku W czwartek przyjeżdza chudziak pod ławy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danad 26.06.2007 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Życzę powodzenia i szybkich postępów prac, a przerwy technologiczne były zgodne ze sztuką, a niekonieczne z checi załapania kilku budów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 26.06.2007 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 dzięki!!! akurat opcja kilku budów na raz nam nie grozi bo przyjechali z daleka na dość szybką akcję u nas. Boję się raczej czy nie będą chcieli skracać przerw technologicznych bo do domu im spieszno i tamtejsze terminy ich gonią. Zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akowalsk 27.06.2007 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 oj super że twoja ekipa już przyjechała. U nas też już budowa cieszy oko. Ściany rosną - mamy już 6 warstw porothermu i widok super - wkrótce dorzucę zdjęcia do albumu. Wczoraj tylko mieliśmy małe potknięcie....okazało się że na skutek całonocnego deszczu samochód z materiałem nie wjechał na budowę Na razie jakoś sobie poradzimy - zładujemy matriał u sąsiada i przerzucimy ładowarką...ale czekam aż słoneczko i upalne dni powrócą aby Natalka mogła bez przeszkód piąć się w górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 27.06.2007 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 fajnie, my dopiero jutro lejemy chudziaka pod ławy no ale i tak radość jest, że wreszcie cos się dzieje, a w swoim czasie mam nadzieję i ściany zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_bissmyk 27.06.2007 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Witam.Nie odzywałam się bo za bardzo nie miałam nic do powiedzenia, ale obserwuję co się u Was dzieje. Fajnie, że już tak do przodu. Ale uwaga, bo depczę Wam po piętach, bo WłAśNIE ODEBRAłAM POZWOLENIE. Z wykonawcą podpisana umowa ustaliliśmy termin rozpoczęcia najpóźniej 15.07 br. więc to już blisko i nie mogę się doczekać. Będę śledziła Wasze postępy i chętnie pooglądam zdjęcia.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akowalsk 02.07.2007 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 Mimo, że budowa naszej Natalki niedawno ruszyła, a dokładnie 04.07.07 będzie równo miesiąc od rozpoczęcia budowy za 2-3 dni będziemy mieli ściany parteru i fachowcy rozpoczną układanie belek stropowych. Muszę Wam powiedzieć, że widok już jest fajny, w Natalce brakuje już tylko kilkudziesięciu pustaków od ścian parteru Widać już cały układ pomieszczeń parteru i widok naprawdę fajny. Tempo prac jest dość szybkie dlatego aż szkoda, że nie wprowadzimy się w tym roku, pozostanie nam doglądanie domku przez jesień-zimę i przeprowadzka wiosna-lato 2008. Nasz ekipa, która buduje Natalkę w okresie zimowym zawsze bierze 1 domek na wykończenia (docieplanie, tynki, podbitki itp) nie ukrywam, że korci nas aby to właśnie nasz domek wykańczali przez zimę, ale to jeszcze nie zostało dokładnie ustalone. Póki co czekam na zalewanie stropu i ułożenie więźby. W połowie sierpnia mamy umówioną ekipę na dach. pozdrawiam Natalkowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_bissmyk 02.07.2007 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 Witajcie. Fajnie, że już takie duże postępy. Jak ja bym chciała mieć też już to za sobą. Ale my już tez niedługo zaczynamy - mam nadzieję, że w połowie lipca. No i oczywiście domek przezimuje, a w przyszłym roku będziemy wykańczać. Podobno tak jest lepiej, żeby wszystko wyschło dobrze.Proszę prześlijcie jeszcze jakieś fotki. Może uda sie ująć jakoś z góry, bo jestem bardzo ciekawa jak wygląda ten układ pomieszczeń. Pozdrawiam gorąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_bissmyk 02.07.2007 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 Mamamatinka, ale tam wygibasy robisz przy tych zdjęciach - uważaj podczas tego skakania po tych daszkach. Oczywiście ja bardzo się cieszę jak oglądam takie fotki bo wszystko super widać z góry - za co wielkie dzięki.Co do tych prętów "16" to mój wykonawca powiedział , że faktycznie są przesadzone trochę.Pozdrawiam i liczę, że nadal będziesz nas obdarzać zdjątkami.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 03.07.2007 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 będę, będe , a jak szczególnie że jutro lejemy ławy ja niestety starsznie dużo roboty zawodowej mam i nie wiem czy w ogóle się zdaże wyrwać na budowę, no ale zobaczymy. czym izolowaliście fundamenty??? i ile wam tego wyszło??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akowalsk 05.07.2007 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 No no widok twoich ław jest fascynujący... zupełnie nie przypomina naszych prostych ław fundamentowych no ale rozumiem że z uwagi na szkody górnicze u was fundamenty wyglądają nieco inaczej. Cieszę się że prace tak szybko postępują, widać ekipa solidna i sprawna. U nas także prace postępują w przyszłym tygodniu układane będą belki stropowe. Pogoda niestety nam nie sprzyja....ciągle pada i pada, a droga u nas nieciekawa.... Ale ekipa się nie poddaje i dzielnie pracuje nawet w deszczu. Zalali już belki nad tarasem i wejściem do domu. Pomieszczenia w Natalii zaczynają nabierać rozmiarów i widok naprawdę cieszy oko. Najważniejsze aby pogoda się poprawiła. Powodzenia w dalszych pracach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 05.07.2007 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 o rany, wy juz przy stropach !!! fajnie. No u nas w sumie tez idzie sprawnie, faktycznie fundamenty monstrualne, w sumie totalnie przezbrojone, no ale coż. Wolę teraz na wyros niż później ściany łatać. A zdjęcia waszej natalki gdzie????????Jakie macie kominy???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akowalsk 05.07.2007 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Zdjęcia Natalki umieszczam na onet foto http://foto.onet.pl/1nvr5,4ydhhkjrhgpk,u.html?P=1 ale ekipa jest tak szybka, że nie nadążam dodawać fotek Obiecuję że wkrótce dorzucę aktualne fotki. Kominy wykonujemy z cegły a nad dachem klinkier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_bissmyk 16.07.2007 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Witam Wszystkich.Chciałam się podzielić również swoją radością, gdyż dzisiaj rozpoczynamy budowę !!!. Właśnie dzisiaj- niestety w tym skwarze szaleje geodeta i tyczy Natalkę. Mam tylko nadzieję, że trafimy na ładną pogodę przy wykopach, bo sąsiedzi niestety musieli uruchomić pompy, ponieważ zrobiło im sie jeziorko po tych opadach deszczu. Jestem strasznie podekscytowana, ale tez i jest przykro ponieważ pracuje i nie mogę być na budowie. mamamatinka i akowalsk - wielkie dzięki za Wasze zdjęcia. Są super i cieszę się razem z Wami, że tak prężnie i szybko Wam idzie budowa. Jestem duuuży krok za wami więc raczej ja będę korzystać z Waszych porad,( za co bardzo dziękuję) a nie Wy z moich, ale w miarę możliwości, tez będę zamieszczać zdjęcia - jak również dalej będzie mi miło oglądać Wasze.Pozdrawiam Was serdecznie. Życzę NAM powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts