mamamatinka 07.03.2008 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Madziorkaa, dzięki ))) tynki sobie schna no i tez wydaje misie, że fajnie wyglądają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 08.03.2008 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 Ale cisza, jak u was postępy:)?, ja dzisiaj byłam u siebie na działce i zostałam mile zaskoczona, sąsiad zrobił drogę i utwardził ją także teraz mamy idealny dojazd na działkę , po za tym załatwiłam barak dla pracowników i to za jedyne 450 zł , też od sąsiada bo własnie u siebie zakończył stan surowy i od kwietnia mogę go juz zabrać na swoją działeczkę (10 metrów dalej ), także jestem cała szczęśliwa bo barak spędzał nam sen z powiek, teraz pozostało mi załatwić toj tojkę, wykopać studnie i mozna zaczynać budowę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 08.03.2008 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 Dobrze miec sasiada ktory jest na troche bardziej zaawansowanym etapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 08.03.2008 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 Dobrze miec sasiada ktory jest na troche bardziej zaawansowanym etapie oj tak zobaczcie jaki elegancki domek będzie miała nasza ekipa hihihi http://images23.fotosik.pl/172/45476accc12962afmed.jpg powiem wam że w środku wygląda całkiem, całkiem ,aż się zdziwiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 10.03.2008 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 mam pytanie do Natalkowców których domy już stoją, ile płaciliście za drewno na więźbe i za zrobienie więźby?, mam wstępną wycenę jednej z firm i za drewno na więźbę policzyli mi 10 tyś, jak to wyglądało w waszym przypadku? , aaa i jeszcze jedno czy ktoś z was zdecydował się na deskowanie dachu? pozdrawiamMagda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cezarr 11.03.2008 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 WitamNatalia to jak na razie mój nr.1,w przyszłym roku rozpoczynam budowę (południe Warszawy), czy w okolicach (poza Jabłonną) można zobaczyć domek? pewnie ktoś z Was ma już choćby stan surowy.Zatanawia mnie powierzchnia dachu. Projekt o wymiarach b podobnych do Wierzby, ale dach sporo większy, no i własnie ile potrzeba drewna na wieźbę?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 12.03.2008 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Inwestorzy ktorzy juz przykryli swoje Natalki-mozecie sie podzielic informacja ile WAS kosztowal dach w tym domku?Chodzi mi o koszt robocizny plus materialu (jaka dachowka lub blacha?) Czytalam na watku Melodii ze niektorych dach tam kosztowal 80-90 tys i nie za bardzo mi sie to podoba Wiem ze zalezy to od rejonu ale z ciekawosci chcialam porownac koszty podbijam pytanie kakuska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leokadka 13.03.2008 03:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Czy mozecie mi powiedziec, jaki jest obecnie koszt wylania fundamentow pod natalke? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_bissmyk 13.03.2008 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 TAK PRZEDSTAWIAŁY SIĘ U MNIE KOSZTY. Poniższe kwoty zawierają materiał, robociznę i sprzęt. Rozpoczynałam w lipcu 2007 a) stan zero budynku zdjęcie chumusuwykopy mechaniczne i ręcznechudy betonławy żelbetowe wys. 30 cmściany fundamentowe z bloczkówizolacje poziome z papy termozgrzewalnejizolacje pionowe z dysperbituizolacja termiczna ze styropianu Fs – 15 wraz z siatką i szpachlowaniemzasyp budynku ziemią zasypową częściowo przywiezionąpoziomy sanitarno – kanalizacyjne podposadzkoweprzyłącza wodne, kanalizacyjne, gazowe, energetyczne z budynku do punktu poborupodłoże betonowe gr 10 cmobsypanie budynkuwartość robót 54 000,00 złb) ściany parteruściany nośne parteru z bloczków YTONG grubości 36,5 cmściany nośne parteru – wewnętrzne SILKA 24 (lub YTONG)nadproża systemowe Ytongścianki działowewartość robót 36 000,00 złc) stropstrop monolityczny nad parterem wraz z podciągamisłupywieńcewartość robót 34 000,00 złd) piętrościany nośne piętra w systemie YTONG wieńcekotwyścianki działoweschody wylewane betonowewartość robót 31 000,00 zł e) więźba dachowa wartość robót 29 000,00 złf) pokrycie dachupokrycie dachu dachówką cementową BRASS CISAR w kolorze grafitrynny i rury spustowe PCV Wavin w kolorze wskazanym przez Inwestoraokna połaciowe firmy VELUXobróbka blacharska wartość robót 44 000,00 złg) kominykominy spalinowe schindelkominy wentylacyjne silkazakończenie kominów ponad dachem cegłą klinkierowąwartość robót 10 000,00 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 13.03.2008 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 aga_bissmyk, cały dach wyszedł u ciebie 73 tyś?, dobrze licze?, jak mozesz to proszę wklej kilka zdjęć swojej Natalki jestem teraz na etapie wyceny dachu, dzisiaj bylismy w dwóch firmach, jestem ciekawa ile sobie zazyczą za cały dach, w przyszłym tygodniu bede miała wyceny, az się boję pomysleć ile mnie on wyniesie , u ciebie cały dach wraz z więźbą robiła jedna firma czy kilku wykonawców? EDIT: aaa i mam jeszcze jedno pytanie czy zdecydowaliscie sie na deskowanie dachu:)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Crayo 13.03.2008 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 W poniedziałek odebrałem projekt. Spotkałem się z kier-budem i za jego namową zastanawiam się nad przesunięciem schodów i komina w stronę ściany garażu - w ten sposób będę miał większą przestrzeń przy pokojach na dole. W związku z tym kibelek będę musiał umieścić pod schodami i pomiejszyć / przesunąć łazienkę na górze w stronę garażu (a szkoda bo chciałem mieć tam saunę) Czy ktoś z forumowiczów robił takie manewry ze schodami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 14.03.2008 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 No i sie doigralam Wlasnie dostalam kolejna wersje od mojego architekta z policzonymi powierzchniami poszczegolnych pomieszczen.Niby dom lekko poszezylam (nie wiem moze z 50 cm ) i wysunelam o ok metr garaz i wiecie co?Na parterze laczna powierzchnia razem z garazem wyszla 173m kw ! a na poddaszu 157 po podlodze a uzytkowa 92 metry kw (sypialnie sa po 15,18 i 19 metrow)JESTEM PODLAMANA Mial racje renia i arek mowiac zeby uwazac z tymi "rozciagnieciami. A ja chciala tylko troszke meic wiekszy salon i kotlownie buuuuuuuu Teraz mam myslenice w druga strone-jak to wszystko pozmniejszac Arek mam jeszcze do ciebie pytanko bo moj architekt twierdzi ze nie da rady zrobic u mnie takich schodow (4 zabiegowych jak u Ciebie) bo przy tych 6 juz dzrwi do lazienki sa wstawione na styk.Moze rzezcywiscie schody 4 zabiegowe zmieszcza sie tylko wtedy jezeli poszezy sie dom o metr od strony gospodarczej? Mozesz podac pwierzchnie parteru i poddasza u siebie?Czy po poszezeniu (bez wyciagania garazu) tez takie wielkie te pomieszczenia wychodza? Chcialam miec przytulne poddasze a tu pokoje po prawie 20 metrow nie mowiac ile wychodzi tego po podlodze (prawie 30) I jeszcze w pokoju w ksztalcie L powstala wnka ktora myslalam ze zaadoptuje na garderobe ale tam tez ponoc drzwi nie wejda-czy u Ciebie zmieszcza sie tam drzwi? Mam nadzieje ze podasz mi swoje wymiary (oczywiscie domku ) bo bede wiedziala w ktorym kierunku mam isc z tym zmniejszaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 15.03.2008 02:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 O kurcze , ale ci Kakusku wyszedł metraz domu , z tymi zmianami to trzeba jednak uważać , z drugiej strony taka powierzchnia to piękny duzy dom tylko na ogrzewaniu można zbankrutować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 18.03.2008 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 ale cisza, szkoda że tak mało Natalkowców tutaj zagląda , odebraliśmy dzisiaj z małżem wyceny dachu, jak je zobaczyłam to mnie sparalizowało, wiedziałam że wyjdzie dużo ale że aż tyleee , jeszcze nie mogę się otrząsnać... jestem podłamana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 18.03.2008 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Madziorkaa przejdzie Ci ja tez podlamalam sie widzac metraz domku a teraz to nawet spokojnie o tym mysle hihihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 18.03.2008 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Madziorkaa przejdzie Ci ja tez podlamalam sie widzac metraz domku a teraz to nawet spokojnie o tym mysle hihihi dziękuje Kakusku za pocieszenie, mam nadzieje że szybko mi przejdzie. Narazie zastanawiamy się czy deskować dach czy nie, niby folia jest wystarczająca ale nikt tego nie zagwarantuje, każdy fachowiec z którym rozmawialismy mówił że jak budujemy dom na sprzedaż to foliowac dach a jak dla siebie to żeby deskowac , i weź tu teraz bądź mądry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 18.03.2008 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Ja jeszcze nie wiem co zrobie ale na dzien dzisiejszy chce deskowac.Podobno nie jest to duzo wiekszy koszt a dach jest bardziej sztywny i stabilniejszy. Jakos boje sie troche tej folii ze trzeba bedzie po kilku latach wymieniac albo ze zle poloza i bedzie przeciekac(moj brat tak teraz ma i bedzie deskowal). Jedni tez dlatego deskuja ze nie kryja od razu dachowka a wtedy folia nie zdalaby rezulatu. Ta wycene masz za robocizne czy za calosc?Jezeli dach wyszedl Ci okolo 80 tys to juz ta cene "przerabialam" jezeli drozej to mzoe nie chce wiedziec? Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 18.03.2008 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Ja jeszcze nie wiem co zrobie ale na dzien dzisiejszy chce deskowac.Podobno nie jest to duzo wiekszy koszt a dach jest bardziej sztywny i stabilniejszy. Jakos boje sie troche tej folii ze trzeba bedzie po kilku latach wymieniac albo ze zle poloza i bedzie przeciekac(moj brat tak teraz ma i bedzie deskowal). Jedni tez dlatego deskuja ze nie kryja od razu dachowka a wtedy folia nie zdalaby rezulatu. Ta wycene masz za robocizne czy za calosc?Jezeli dach wyszedl Ci okolo 80 tys to juz ta cene "przerabialam" jezeli drozej to mzoe nie chce wiedziec? Pozdrowionka Kakusku, to ja nie bede pisała bo chyba nie chcesz wiedzieć ile , napisze tylko że róznica w cenie dachu z deskowaniem od dachu foliowanego to 10 tys w jednej wycenie, a w drugiej 6 tyś. No właśnie strasznie boimy się tego przeciekania, folia do końca nie jest sprawdzona bo jest stosunkowo krótko na rynku a deskowanie było zawsze dlatego troszke bardziej do nas przemawia. Co do wyceny dachu to mam na całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 18.03.2008 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Upssss ja myslalam ze roznica w deskowaniu to moze byc z 2 tys zl wiecej.Oj moze i dobrze ze ja taka naiwna jestem bo juz bym osiwiala a tak zaczne budowac i jakos to bedzie Jezeli chodzi o wycene to poszukaj jeszcze innych firm bo widze ze ceny moga byc naprawde bardzo rozne wiec moze teraz trafilas na tych najdrozszych. Ja zaczynam budowe z mysla ze zmieszcze sie w ze stanem surowym zamknietym w 230-250 tys i mam nadzieje ze mi sie uda.Jezeli bardzo przekrocze te kwoete bede rabic ciecia podczas wykanczania-trudno.Dom musi stac i koniec inaczej nie widzialabym sensu zarabiania-tylko to mnie cieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 18.03.2008 23:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Upssss ja myslalam ze roznica w deskowaniu to moze byc z 2 tys zl wiecej.Oj moze i dobrze ze ja taka naiwna jestem bo juz bym osiwiala a tak zaczne budowac i jakos to bedzie Jezeli chodzi o wycene to poszukaj jeszcze innych firm bo widze ze ceny moga byc naprawde bardzo rozne wiec moze teraz trafilas na tych najdrozszych. Ja zaczynam budowe z mysla ze zmieszcze sie w ze stanem surowym zamknietym w 230-250 tys i mam nadzieje ze mi sie uda.Jezeli bardzo przekrocze te kwoete bede rabic ciecia podczas wykanczania-trudno.Dom musi stac i koniec inaczej nie widzialabym sensu zarabiania-tylko to mnie cieszy ja cos czuje że bede musiała robić cięcia, co do firm które robiły nam wycene, to w jednej dostaliśmy rabat 20% (znajomy nam poecił tę firmę bo ma tam upusty) a druga jest polecana przez forumowiczów, jutro zabieram się za szukanie jeszcze innych firm, może znajdę coś tańszego Jedno jest pewne przestaje już się tym tak przejmować bo inaczej do reszty osiwieje , masz racje jakoś to będzie , muszę się tylko bardziej wyluzować pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts