kakusek 21.03.2008 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 **___**_**___**_________****_**___**_______**___****_**__**_______*___**___**__**__*______*__**__***__**___**__*____*__**_____**__*____**_**__**_**________**____**___**__**___*___________*__*_____________*_*____0_____0____*_*_______@_______*_*_______________*___*_____v_____*_____**_____**_______*****_______Kurczaczków ZielonychBaranków CzerwonychBazi RóżowychPisanek KolorowychDyngusa TęczowegoI Wszystkiego Dobrego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 21.03.2008 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Zdrowych Świąt Wielkanocnych, humoru dobrego, a przy tym wszystkim stołu bogatego. Mokrego dyngusa, smacznego jajka i niech te święta będą jak bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drinkpol 22.03.2008 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 Witam wszystkich serdecznie Projekt NATALIA zakupiłem w listopadzie 07 obecnie czekam na pozwolenie,zmiany praktycznie żadne (likwidacja podcienia w salonie i drzwi na zewnątrz w pom. gospodarczym) Ekipa zarezerwowana na maj 08 myślę że damy radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 22.03.2008 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 Witam wszystkich serdecznie Projekt NATALIA zakupiłem w listopadzie 07 obecnie czekam na pozwolenie,zmiany praktycznie żadne (likwidacja podcienia w salonie i drzwi na zewnątrz w pom. gospodarczym) Ekipa zarezerwowana na maj 08 myślę że damy radę Witamy wśród Natalkowców, fajnie że jest nas coraz więcej, jesteśmy na podobnym etapie, ja też niebawem zaczynam, czekamy tylko aż troszkę spadnie poziom wód gruntowych na działce no i na odbiór PnB, dzisiaj mija 23 dzień od kiedy złozyłam wniosek do starostwa, w jakim budujesz się regionie:)? pozdrawiam Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap111 24.03.2008 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 zastanawiam sie czy ktos z WAS buduje moze natalke w Trojmiescie albo w okolicy? wszystkiego dobrego dla wszystkich po swietach:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drinkpol 24.03.2008 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Witam wszystkich serdecznie Projekt NATALIA zakupiłem w listopadzie 07 obecnie czekam na pozwolenie,zmiany praktycznie żadne (likwidacja podcienia w salonie i drzwi na zewnątrz w pom. gospodarczym) Ekipa zarezerwowana na maj 08 myślę że damy radę Witamy wśród Natalkowców, fajnie że jest nas coraz więcej, jesteśmy na podobnym etapie, ja też niebawem zaczynam, czekamy tylko aż troszkę spadnie poziom wód gruntowych na działce no i na odbiór PnB, dzisiaj mija 23 dzień od kiedy złozyłam wniosek do starostwa, w jakim budujesz się regionie:)? pozdrawiam Magda Buduję w centralnej Polsce dokładnie w Wieluniu,a za poz.czekam mniej więcej tyle co Ty podejrzewam że wystartujemy razem będziemy się wymieniać doświatczeniami fajna sprawa,z czego budujecie YTONG czy POROTHERM ? POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 25.03.2008 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Witam wszystkich serdecznie Projekt NATALIA zakupiłem w listopadzie 07 obecnie czekam na pozwolenie,zmiany praktycznie żadne (likwidacja podcienia w salonie i drzwi na zewnątrz w pom. gospodarczym) Ekipa zarezerwowana na maj 08 myślę że damy radę Witamy wśród Natalkowców, fajnie że jest nas coraz więcej, jesteśmy na podobnym etapie, ja też niebawem zaczynam, czekamy tylko aż troszkę spadnie poziom wód gruntowych na działce no i na odbiór PnB, dzisiaj mija 23 dzień od kiedy złozyłam wniosek do starostwa, w jakim budujesz się regionie:)? pozdrawiam Magda Buduję w centralnej Polsce dokładnie w Wieluniu,a za poz.czekam mniej więcej tyle co Ty podejrzewam że wystartujemy razem będziemy się wymieniać doświatczeniami fajna sprawa,z czego budujecie YTONG czy POROTHERM ? POZDRO budujemy z porothermu 25 , cegły czekają już na działce , właśnie przymierzam się zadzwonić do Starostwa w sprawie PnB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drinkpol 27.03.2008 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Witaj Mgdo :lol Byłem dziś w starostwie, pytałem jak długo mam czekać na PnB .PANI powiedziała , że za dwa tygodnie powinno już być do odbioru ale czy będzie? tego najstarsi górale nie wiedzą Buduję z pustaka ceramicznego LEYER P+W 25 to prawie to samo co PORO nic lepszego nie udało mi się wyrwać ,nie myślałem, że z tą cegłą będzie taki problem (zamawiałem w styczniu) a już o YTONGU to nie było szans 40-tka nie do ośiągnięcia.A kiedy Ty zamawiałaś i czy też miałaś takie problemy jak ja? Coś mi się wydaje, że w ciężkich czasach przyszło nam budować ale cóż trzeba zakasać rękawy i do pracy POZDRAWIAM PAWEŁ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 27.03.2008 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Witaj Mgdo :lol Byłem dziś w starostwie, pytałem jak długo mam czekać na PnB .PANI powiedziała , że za dwa tygodnie powinno już być do odbioru ale czy będzie? tego najstarsi górale nie wiedzą Buduję z pustaka ceramicznego LEYER P+W 25 to prawie to samo co PORO nic lepszego nie udało mi się wyrwać ,nie myślałem, że z tą cegłą będzie taki problem (zamawiałem w styczniu) a już o YTONGU to nie było szans 40-tka nie do ośiągnięcia.A kiedy Ty zamawiałaś i czy też miałaś takie problemy jak ja? Coś mi się wydaje, że w ciężkich czasach przyszło nam budować ale cóż trzeba zakasać rękawy i do pracy POZDRAWIAM PAWEŁ Hej Porotherm 25 zamawiałam 10 dni temu, nie było problemu z załatwieniem i przywieźli na drugi dzień na działkę. Porotherm 11,5 załatwiał nam znajomy. Generalnie w Warszawie i okolicach jeszcze 10 dni temu nie było problemu z cegłą. Super masz urzędników u siebie w Starostwie, 2 tygodnie to bardzo szybko , szkoda że u mnie nie dbają tak o petentów pozdrawiam:) Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIEVIORA 28.03.2008 00:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 Witam wszystkich Natalkowców! Początkowo klamka zapadła i miał być letni wieczór z Muratora. Przeglądając jdnak forum trafiłam na Natalię. Szybka była zmiana decyzji. Projekt mamy od 07 marca 2008. Obecnie poszukujemy architekta z Poznania lub okolic. Jeśli ktoś ma namiary bedę wdzięczna. Projekt nam się podoba baaardzo! Oczywiście nie byłabym sobą gdybym nie wprowadziła zmian. Czytając Wasze doświadczenia i opinie z letka się przeraziłam. Myślałam, że Natalia to taki średni domek za jakieś przyzwoite koszty, a tu okazuje się, że to całkiem duża chałupa za ogromną kaskę. No ale cóż, projekt kupiony, martwić będziemy się zaś. Przedstawiam zmiany, które chciałabym wprowadzić. Ciekawa jestem co na to Wy i architekt: Parter: - przesunięcie drzwi wejściowych w stronę garażu (szafa itp. już pisaliście o tym) - przejazd ze spiżarnią w kuchni jak najbardziej (nie wiem jeszcze jak ale według projektu przy samym oknie fatalna sprawa) - czy kuchnia zabudowana czy nie i czy wejście z holu czy z salonu jeszcze nie wiem - okna w wykuszu zmienione na balkonowe (tzn. od ziemi) - taras od strony ogrodu tak jak jest w projekcie ale powiększony (przeciągnięty) pod drzwi balkonowe wykuszu - zastanawiam się nad dodatkowym oknem obok wykuszu (ale w przypadku powiększenia okien wykuszu może to przesada) - niepokoi mnie kominekw mijscu w jakim się znajduje, coś chyba trzeba zmienić ale jeszcze nie wiem gdzie - drzwi między garażem a pom. gosp. zlikwidujemy, toaleta połączona z z pom. gosp. sworzy pralnię, a od strony zewnętrznej (ściana zewn.) wydzielone zostanie pomieszczenie na widły , zamiast okna drzwi na zewnątrz - dwa pokoje na dole ( jeden to gabinet, drugi garderoba) Podasze - pokój (ten wąski) jakoś mi się nie podoba ale nie mam koncepcji; może nie będzie tak źle - łazienka powiększona o kawałek strychu tworząc modnie zwany pokój kąpielowy i może gdzieś tam sauna - garderoba pozostaje powiększona o strych Co sądzicie na temat moich pomysłów? Może jakieś sugestie? Krytyka i podpowiedzi mile widziane. Wiem, że wielu z Was już jest na etapie dość zaawansowanym, jeśli to możliwe proszki wielkie o jaieś fotki z domków Natalkowych Mój email: [email protected] Pozdrawiam Wszystkich i mam nadzieję, że tak jak Wy mi teraz ja będę mogła pomóc potem innym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 28.03.2008 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 Witam kolejna inwestorke Natalki Co do kosztow to rzeczywiscie domek nie jest z tych najtanszych ale wybierajac dach 4 spadowy nie mozna liczyc na "cuda":-)Ja wychodze z zalozenia ze dom buduje jeden na cale zycie wiec wybralam taki ktory mi sie podoba mimo iz bedzie troche drozszy w budowie Zreszta w kazdym rejonie inaczej ksztaltuja sie koszty wiec moze jednak bedziesz mile zaskoczona?W kazdym razie nie Ty jedna jestes zaskoczona Jezeli chodzi o zmiany to: -dobry pomysl z drzwiami blizej garazu -nie rozumiem dylematu na temat spizarki-u nas bedzie od strony wiatrolapu lub calkowicie z niej zrezygnujemy. -rowniez robie wyjscie z wykuszu na ogrod tylko raczej zmienimy ksztalt na prostokatny (tak mi doradza architekt).Dodajemy okno obok gdyz z tej strony mamy poludnie. -kominek przesunelismy na koniec sciany zaraz przy wejsciu(mi bardziej podobaja sie kominki proste niz narozne-jezli odpowiada Ci kominek narozny to miejsce wg projektu nie ejst zle) -u nas kotlownia znacznie powiekszona (ma okolo 13 metrwow) i tez drzwi na zewnatrz. Czym bedziecie ogrzewac dom skoro rezygnujesz z kotlowni? -rezygnujemy z wc ( nie chce mi sie tyle sprzatac sanitariow) i bedzie tam albo spizarka (jezeli wyrzuce ja z kuchni) albo szafa z drzwiami przesuwanymi Piszesz ze na dole bedziecie miec gabinet i garderobe-rozumiem ze wszystkie sypialnie planujecie na gorze.Nie lepiej tam wygospodarowac pralnie skoro tam bedziecie sie przebierac? Mozesz wlasnie ten waski pokoj przeznaczyc na ten cel? U nas ten waski pokoj ma dodatkowa lukarne balkonowa i tez w tej chwili nie jest zagospodarowany.Moze zrobie tam polki i synowie beda miec taka wspolna garderobe? My jeszcze dodalismy wyjscie na taras z pokoju do niego przylegajacego i w garazu zaraz przy wejsciu (na sciance wc ) bedzie umywalka robocza. Pozdrawiam i zycze owocnych przemyslen zmian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 28.03.2008 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 tak teraz sobie czytam i myślę że zrobienie balkonowych drzwi w wykuszu to fajny pomysł z drugiej strony w wykuszu planujemy stół jadalniany, hmmm i jak to teraz razem pogodzić ,co o tym myslicie?, musze chyba przedyskutować to jeszcze z małżem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 28.03.2008 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 Madziorak ja zdecydowalam sie na drzwi balkonowe gdyz chce troche "oszczedzic" podloge w salonie no i ogrod bede miala z boku domku wiec dzieci beda tedy wbiegac podczas zabawy do domu.Zobacz sobie fotki http://foto.onet.pl/fuwz4,nd700kc4hwgk Tam wlasnie w wykuszu inwestorzy przerobili okna na balkonowe i widac jak to wyglada-latwiej sie wtedy zdecydowac czy sie podoba czy nie Mi bardziej podobaja sie wykusze scinane a architekt radzi przy drzwiach balkonowych zrobic prostokatny- i badz tu madry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 29.03.2008 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Madziorak ja zdecydowalam sie na drzwi balkonowe gdyz chce troche "oszczedzic" podloge w salonie no i ogrod bede miala z boku domku wiec dzieci beda tedy wbiegac podczas zabawy do domu.Zobacz sobie fotki http://foto.onet.pl/fuwz4,nd700kc4hwgk Tam wlasnie w wykuszu inwestorzy przerobili okna na balkonowe i widac jak to wyglada-latwiej sie wtedy zdecydowac czy sie podoba czy nie Mi bardziej podobaja sie wykusze scinane a architekt radzi przy drzwiach balkonowych zrobic prostokatny- i badz tu madry kurcze Kakusku , jestem pod wrażeniem te długie okna wygladają naprawdę fajnie , zdecydowalismy z małżem że też robimy balkonowe okna w wykuszu, tak jak w linku , chcemy miec tylko środkowe okno otwierane , czemu wam architekt odradza okno balkonowe w ściętym wykuszu ?, według mnie ten prostokatny nie ma takiego uroku jak ściety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 29.03.2008 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Hej Ja tez chce miec tylko srodkowe otwierane a boczne fiksy (jezeli bedzie sie je dalo zrobic).Coraz bardziej jestem tez przekonana do okien ze szprosami-cos mi sie zaczely podobac Co do prostokatnego wykuszu to sama nie wiem czemu tak doradza -najlepiej byloby zapytac architekta wnetrz jak to bedzie wygladalo ale niestety nie mam takiej mozliwosci (moj to wlasciwie jest budowlaniec) Mozliwe ze chodzi o to ze w prostakatnym jest wiecej miejsca wewnatrz ale ja i tak stol odsune troche bardziej w strone holu.Druga sprawa jest z daszkiem nad wykuszem-latwiej jest zrobic daszek nad prostokatnym (tylko 3 polacie ) niz nad takim scinanym-chociaz w Natalce tez jest 3 polaciowy. A widzialas podobny domek z prostokatnym wykuszem?Zobacz sobie w watku Melodii inwestora mar_ch .On ma wlasnie taki ale bez wyjscia na ogrod tylko z oknem. Szkoda ze nikt za mnie nie zdecyduje A jak planujecie rozplanowac kuchnie?Tez mam dylemat czy wywalac spizarke aby wszystko sie zmiescilo........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 29.03.2008 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Hej Ja tez chce miec tylko srodkowe otwierane a boczne fiksy (jezeli bedzie sie je dalo zrobic).Coraz bardziej jestem tez przekonana do okien ze szprosami-cos mi sie zaczely podobac Co do prostokatnego wykuszu to sama nie wiem czemu tak doradza -najlepiej byloby zapytac architekta wnetrz jak to bedzie wygladalo ale niestety nie mam takiej mozliwosci (moj to wlasciwie jest budowlaniec) Mozliwe ze chodzi o to ze w prostakatnym jest wiecej miejsca wewnatrz ale ja i tak stol odsune troche bardziej w strone holu.Druga sprawa jest z daszkiem nad wykuszem-latwiej jest zrobic daszek nad prostokatnym (tylko 3 polacie ) niz nad takim scinanym-chociaz w Natalce tez jest 3 polaciowy. A widzialas podobny domek z prostokatnym wykuszem?Zobacz sobie w watku Melodii inwestora mar_ch .On ma wlasnie taki ale bez wyjscia na ogrod tylko z oknem. Szkoda ze nikt za mnie nie zdecyduje A jak planujecie rozplanowac kuchnie?Tez mam dylemat czy wywalac spizarke aby wszystko sie zmiescilo........... w środę mam spotkanie z archtektem także porozmawiam jeszcze z nią na ten temat i dam znać co ona o tym sądzi , przed chwilą oglądałam ten domek z prostokatnym wykuszem i powiem ci że zdecydowanie wolę skośny , choć tamten tez ma nawet swój urok Co do kuchni to bardzo chcę mieć wyspę albo półwysep a na nim płytę z okapem, generalnie kuchnia bedzie otwarta, nie mam za bardzo wyobraźni przestrzennej dlatego też będzie mi ją projektowała architektka od wnetrz, chcę żeby zrobiła kilka wariantów żebym mogła sobie wybrać , ze spizarki rezygnuję bo zawsze chciałam mieć dużą kuchnię, teraz mam kuchnię wilekości 10m i wolałabym większą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 29.03.2008 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 No to czekam do środy (czwartku) Mam nadzieje ze pochwalisz sie swoimi wizualizacjami albo przynajmniej szkicami z rozmieszczeniem sprzetow. Szkoda ze na naszym forum tak malo osob sie teraz udziela.Pewnie wszyscy ktorzy juz zaczeli budowe siedza teraz na placach bojow i pilnuja majstrow nie majac czasu na pisanidla Odnosnie wykuszu to zobacz sobie jeszcze jak wyglada scinany ale z bocznymi oknami 90 http://www.jedynak.g.ao.pl -mam nadzieje ze Grzesiu sie nie obrazi ze podaje tutaj jego linka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIEVIORA 29.03.2008 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Witam ponownie! kakusku dzięki za tak dokładną odpowiedź. Już tłumaczę me zmiany. Ze spiżani nie zrezygnuję, gdyż obecnie mieszkam w bloku i strasznie brakuje mi takowego pomieszczenia, lepiej jednak chyba od strony wiatrołapu. Co do okien w wykuszu, obejrzałam fotki i utwierdziłam się w pomyśle. Ja też od tej strony mam południe co da więcej światła a poza tym w Natalii którą budujemy okno środkowe jest chyba dużo szersze od tych bocznych co da chyba lepszy efekt. Co do kotłowni; od strony zewnętrznej pomieszczenie na widły będzie wielkości tego kibelka z przodu, przestawię ścianki, a kotłownia po odpowienim oddzieleniu razem z pralnią. 8 m2 na piec zbiornik na wodę plus pralka suszarka i jakiś mały regał chyba wystarczy? Co sądzicie? Sypialnie na górze bo marzy mi się intymność. Taki mały prywatny bałaganik i nikt mi się tam nie zapuszcza. Ciuchy na dół - planuję zrutnię z górnej łazienki. Wypada centralnie nad kotłownio pralnią. Jeśli chodzi o wykusz to pani architekt też powiedziała, że w przypadku okien balkonowych będę musiała odsuwać stół. Dziwne, nie zamierzam mieć 3 metrowego stołu. Mnie pomysł wydaje się super Ach zapomniałabym o kominku. Jak on się tam kształtuje? nie chcę mieć kominka w rogu. Chiałam go przesunąć na początek ściany ale według projektu wyszło mi, że na poddaszu komin przypadnie na drzwi jednej z sypielni!!! TV na tej ścianie to ściema. Pooglądamy tylko zimą kiedy buro na dworze. Może laicko to opisuję, ale świerzynka ze mnie. Wy już dachówki obmyślacie, a ja pomysłów mam kupę a projekt jeszcze w mapkę nie wrysowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 29.03.2008 23:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 VIEVIORA no to dalej se pogadam Jezeli masz poludnie jak ja to rzeczywiscie spizarka lepiej aby byla przy scianie wiatrolapu-zawsze to ciut chlodniej.Moglabys ja tez przeniesc w miejsce wc ale je juz ,,zagospodarowalas,, U mnie kominek dalo sie przeniesc na druga strone sciany bo mam lekko poszezony i wydluzony dom co za tym idzie scianke w salonie.Komin wypada w rogu pokoju na dole i tak samo w narozniku pokoju na poddaszu.faktycznie w oryginale wypada w drzwiach pokoju na gorze wiec albo zrobisz do tego pokoju wejscie gdzie indziej n kosztem tego waskiego pokoiku albo sprubuj go przesunac maksymalnie na srodek a sam wklad kominkowy postawisz nie przed kominem a obok od strony holu. Ja chce miec sypialnie na dole aby odseparowac sie od dzieci a moj maz na gorze.Efekt taki ze i na dole i na gorze mamy po jednym dodatkowym pokoju.Od przybytku glowa nie boli ale mnie od kilku dni pobolewa zwlaszcza jak mi architekt podal metraz domku po zmianach Nie wiem czym bedziesz ogrzewac dom-gazem? Z tym odsuwaniem stolu to chyba przesada wystarczy dac go metr dalej od okien.Dla mnie wazne jest tez fukcjonalnosc domku aby nie biegac do ogrodu dookola Tv widze tylko na tej sciance-na domiar dobrego bede miala tam jeszcze okno (od poludnia) wiec pozostaje zaslanianie okien chociaz szczeze mowiac ja podczas dnia malo co ogladam-co innego maz i dzieci-oni moga miec z tym problem hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 30.03.2008 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 No to czekam do środy (czwartku) Mam nadzieje ze pochwalisz sie swoimi wizualizacjami albo przynajmniej szkicami z rozmieszczeniem sprzetow. Szkoda ze na naszym forum tak malo osob sie teraz udziela.Pewnie wszyscy ktorzy juz zaczeli budowe siedza teraz na placach bojow i pilnuja majstrow nie majac czasu na pisanidla Odnosnie wykuszu to zobacz sobie jeszcze jak wyglada scinany ale z bocznymi oknami 90 http://www.jedynak.g.ao.pl -mam nadzieje ze Grzesiu sie nie obrazi ze podaje tutaj jego linka no pewnie że sie pochwalę , tez nad tym ubolewam że tylko w zasadzie my sie udzielamy a od wczoraj Vieviora bo czasem mam wrażenie że sama ze sobą gadam . Widziałam ten wykusz z 90, wyglada fajnie , a ty Kakusku myslałaś już nad kuchnią, może masz juz jakieś wstepne wizje ? Dzisiaj albo jutro wybieramy się z małżem na działeczkę sprawdzić jak wygląda poziom wody gruntowej (chcemy wykopać dół i spawdzić czy napłynie do niego woda), bo nie ukrywam że bardzo chcielibysmy już zacząć działać i wylać chociaż ławy pod płot , przygotować ziemię do prac budowniczych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts