franzkru 06.07.2008 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 Wyszło 24m3 B20. Wczoraj o 8 rano zalali a dziś o 10 zaczeli impregnowac (jakimś mazidłem Izobud czy jakoś tak) ...troche mnie zastanawia czy czasem nie za szybko... wprawdzie jak rano bylem na budowie to beton wydawał się twardy... mam nadzieję, że wiedzą co robią. Raczej nie za szybko. Jezeli sie nic nie wylewa to nic sie nie stanie. U mnie z powodu deszczu była przerwa i dopiero jutro wchodzą kończyć szalunki do ściany fundamentowej i pewnie koło południa będą zalewać. Powodzenia w dalszych etapach!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 07.07.2008 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Możecie mi powiedzieć ile mniej wiecej placiliscie za zrobienie kanalizacji przy poziomie 0 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 08.07.2008 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 Fundamenty zalane. Weszło... 47m3 betonu... troche dużo mi się wydaje. Liczyłem na jakieś 40m3 no ale spadek terenu jest znaczny stąd ta róznica. Chyba musze zacząć prowadzić dziennik budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 08.07.2008 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 Fundamenty zalane. Weszło... 47m3 betonu... troche dużo mi się wydaje. Liczyłem na jakieś 40m3 no ale spadek terenu jest znaczny stąd ta róznica. Chyba musze zacząć prowadzić dziennik budowy myślę że czas najwyzszy , będziecie mieli fajną pamiątkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 08.07.2008 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 myślę że czas najwyzszy , będziecie mieli fajną pamiątkę Musiałbym jedynie nadrobić/opisać to co już jest zrobione. Czemu nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 08.07.2008 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 nadrabiaj nadrabiaj, bo im dalej w las (w budowę) tym bedzie ciężej nadrobić ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 09.07.2008 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 nadrabiaj nadrabiaj, bo im dalej w las (w budowę) tym bedzie ciężej nadrobić ) Spoko narazie mam 2tygodnie przerwy wiec moze uda mi sie nadrobic zaleglosci Fundamenty zasypane w środku!! yea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drinkpol 10.07.2008 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 witam wszystkich! zakończyłem właśnie stan 0 w mojej natalce całość na gotowo z chudziakiem i tarasem 4x6m (podcień wchłonięty w salon) wyniosło mnie 40 tys. zł dużo czy mało ? jak to się ma do waszych cen? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 10.07.2008 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 witam wszystkich! zakończyłem właśnie stan 0 w mojej natalce całość na gotowo z chudziakiem i tarasem 4x6m (podcień wchłonięty w salon) wyniosło mnie 40 tys. zł dużo czy mało ? jak to się ma do waszych cen? Ja licze na jakies 35tys. Ile w tej twojej cenie to robocizna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drinkpol 10.07.2008 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 robocizna 10 tyś. ale trudno mi jest powiedzieć ile dokładnie bo umówiłem z budowlańcem za całość z kominami i dachem włącznie na 52 tyś robocizna (oni mają swją hurt. budowll. materiał sobie sami przywożą tylko mnie informujom ile czego i za ile)a teraz przy rozliczeniu 0 chciał zaliczkowo za robotę 10 tyś a materiały b 20 styr. bloczki itp. 30 tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 12.07.2008 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2008 Ponawiam pytanie (bo pilne i nie chcialbym poznac orientacyjne ceny u was) Możecie mi powiedzieć ile mniej wiecej placiliscie za zrobienie kanalizacji przy poziomie 0 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Crayo 13.07.2008 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 Możecie mi powiedzieć ile mniej wiecej placiliscie za zrobienie kanalizacji przy poziomie 0 ? Jeszcze nie placiłem ale jestem umówiony na 1500 z wejściem do studzienki na działce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 13.07.2008 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 Jeszcze nie placiłem ale jestem umówiony na 1500 z wejściem do studzienki na działce. Czyli tak jak mniej wiecej myslalem. Materiały to jakieś 500-600zł a reszta to robocizna więc jako że mam przerwe w budowie to chyba sobie sam to zrobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drinkpol 13.07.2008 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 Jeszcze nie placiłem ale jestem umówiony na 1500 z wejściem do studzienki na działce. Czyli tak jak mniej wiecej myslalem. Materiały to jakieś 500-600zł a reszta to robocizna więc jako że mam przerwe w budowie to chyba sobie sam to zrobie Mnie materiały wyszły 400 zł zrobiłem to sam z kumplem, prosta sprawa pare rorek na spinki przy murze fundamenyowym przymocować tylko spadki odpowiednie trzeba zrobić a na zewnątrz 160 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 14.07.2008 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Mnie materiały wyszły 400 zł zrobiłem to sam z kumplem, prosta sprawa pare rorek na spinki przy murze fundamenyowym przymocować tylko spadki odpowiednie trzeba zrobić a na zewnątrz 160 Mam plan kanalizacji wewn budynku wiec nie powinno byc z tym problemu. Powiedz mi czy piony które ida do góry wkuwałeś w fundament ? I jak wypuszczałeś rury np w łazience/kuchni ? Przypinałeś kazdą rure do sciany co 1m + przy kazdym zakonczeniu (pod umywalki itd) ? I jak wygladalo u ciebie podpięcie wody ? tzn czy zostawia leś jakisz peszel przez ktory pozniej pociagniesz wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 14.07.2008 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Ponawiam pytanie (bo pilne i nie chcialbym poznac orientacyjne ceny u was) Możecie mi powiedzieć ile mniej wiecej placiliscie za zrobienie kanalizacji przy poziomie 0 ? ja zapłaciłam 1200zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drinkpol 14.07.2008 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Mnie materiały wyszły 400 zł zrobiłem to sam z kumplem, prosta sprawa pare rorek na spinki przy murze fundamenyowym przymocować tylko spadki odpowiednie trzeba zrobić a na zewnątrz 160 Mam plan kanalizacji wewn budynku wiec nie powinno byc z tym problemu. Powiedz mi czy piony które ida do góry wkuwałeś w fundament ? I jak wypuszczałeś rury np w łazience/kuchni ? Przypinałeś kazdą rure do sciany co 1m + przy kazdym zakonczeniu (pod umywalki itd) ? I jak wygladalo u ciebie podpięcie wody ? tzn czy zostawia leś jakisz peszel przez ktory pozniej pociagniesz wodę. Przed zasypaniem na ściankach fundamentowych zaznaczyłem sprejem linie po kturych puściłem rury pcv z odpowiednim spadkiem ,kolanka i w gure pod wc , umywalki ,nic nie kułem w murze tylko spinki (kułem kangiem otwury w bloczkach bo mi niezostawili szpece jedne) .W garażu chcę kratkę ściekową więc wyjechałem pcvkom na środek podkładając parę bloczków co jakiś czas ku górze a potem kolanko i do pionu .Pozakładałem dekle wszędzie i do zasypania ,po chudziaku wystawają około 50 cm.A i próbę też zrobiłem woda szoruje aż miło wody jeszcze nie mam ale mają w tym roku zrobić,puki co zostawiłem 15m rury taka niebieska niepamiętam grubości w budynku wystaje jakiś 1 m powyżej chudziaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 14.07.2008 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Przed zasypaniem na ściankach fundamentowych zaznaczyłem sprejem linie po kturych puściłem rury pcv z odpowiednim spadkiem ,kolanka i w gure pod wc , umywalki ,nic nie kułem w murze tylko spinki (kułem kangiem otwury w bloczkach bo mi niezostawili szpece jedne) .W garażu chcę kratkę ściekową więc wyjechałem pcvkom na środek podkładając parę bloczków co jakiś czas ku górze a potem kolanko i do pionu .Pozakładałem dekle wszędzie i do zasypania ,po chudziaku wystawają około 50 cm.A i próbę też zrobiłem woda szoruje aż miło wody jeszcze nie mam ale mają w tym roku zrobić,puki co zostawiłem 15m rury taka niebieska niepamiętam grubości w budynku wystaje jakiś 1 m powyżej chudziaka. Powiedz mi jeszcze na jakiej głębokości robiłeś wyjscie kanalizacji na zewn budynku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drinkpol 15.07.2008 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 U mnie nie ma kanaliz. więc robię oczyszczalnię , przedstawiciel aqua-max kazał mi wypuścić rorę fi 160 30 cm pod poziom gruntu (tu chodzi o strefę przemarzania itd.) i tak mniej więcej jest 30 - 40 cm . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 15.07.2008 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 U mnie nie ma kanaliz. więc robię oczyszczalnię , przedstawiciel aqua-max kazał mi wypuścić rorę fi 160 30 cm pod poziom gruntu (tu chodzi o strefę przemarzania itd.) i tak mniej więcej jest 30 - 40 cm . Miałem na mysli instalacje kanalizacyjna Dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts