Madziorkaa 26.08.2008 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Madziorka, czy moglibyśmy się z Tobą umówić na oglądanie Twojej Natalii? Niebawem (mamy nadzieję) rozpoczniemy budowę i chcielibyśmy zobaczyć ją raz jeszcze (byliśmy już u Reni i Arka). pozdrawiam zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaJacek1719503015 27.08.2008 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 super, wielkie dzięki A mogłabyś nam podać dokładny namiar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 27.08.2008 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Możecie mnie poratować informacją ile dokładnie miała kubatura drewna na więźbę ? Chciałem wiedzieć na jaka kwotę się nastawiać Dzięki z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 28.08.2008 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 ja mam połaciówki veluxy - na allegro kupowane w bardzo dobrej cenie, aż ze Szczecina na Śląsk jechały )) mamamatinka masz bardzo ładny dom ,zaraz widać że ekipa górali zgrana i doświadczona bardzo ładnie się prezentuje ta cegiełka na stopie i kominach, cegła ręcznie formowana , to się fuguje czy na zaprawę i jaki koszt 1 szt. robocizna jak za klinkier ? okno roto dachowe uchylno obrt. 1130 zł takie samo veluxa 1400 ile płciłaś za swoje na alegro ? drinkpol, cieszę że ci się podoba, cegły na kolumnach i kominach ręcznie formowane z centrum klienkieru, cena jak dobrze pamiętam około 2,5 zeta za sztukę, ceny za robote ci nie powiem, bo mielismy ustalone od całości domu. ile za okna zaplaciłam też już nie pamiętam, musiałabym sprawdzić na faltyrze, wiem w kazdym razie, że to byłi bite 22% od ceny katalogowej. my mamy już tynk na domku z zewnątrz, dziś obfotografuję to się jutro pochwalę ))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 28.08.2008 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 hmm, im dalej w las, tym ten kosztorysn na 600 tys. co raz mniej zaczyna mnie dziwić, własciwie to w ogól emnie już nie dziwi ) wlaściwie to w ogóle mało co jest mnie jeszcze w stanie zdziwić ) (po naszych glazurnikach...) pozdrawiam natalkowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sanowi_ 30.08.2008 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2008 klamka zapadła - projekt zamówiony, teraz pozostaje tylko zbudować dom iwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 05.09.2008 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 słuchajcie, jeszczze do dziennika nie wstawiłam, bo głowy do tego nie mam absolutnie, ale chociaż jedno zdjęcie wstawiam naszego domuku juz w kolorze )) http://img262.imageshack.us/img262/1425/spa52840jm5.jpg By mamamatinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 05.09.2008 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 kolor jest tutaj trochę przekłamany bo już dość późno było i niebo zachmurzone, wiecej zdjęc dla zainteresowanych wstawię do dziennika, ale nam w każdym razie bardzo się podoba, jest dokłądnie taki jaki miał być, apetyczny ecru )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drinkpol 05.09.2008 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 kolor jest tutaj trochę przekłamany bo już dość późno było i niebo zachmurzone, wiecej zdjęc dla zainteresowanych wstawię do dziennika, ale nam w każdym razie bardzo się podoba, jest dokłądnie taki jaki miał być, apetyczny ecru )) rewelacja ! przepięknie wygląda połączenie ekri z ciemnym ,grafitowym dachem i jeszcze ta cegiełka na stopce pierwsza klasa!!!! od początku swojej natalii wiedziałem ,że elewacja będzie w kolorze ekri i dachówka ciemna czekolada stolarka złoty dąb,teraz jeszcze się upewniłem że to strzał w 10 bardzo gustowny domek pozdrawiam i gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 08.09.2008 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 dzięki, drinkpol cieszę się, że ci się podoba:)) w rzeczywistości nawet fajniej wygląd aniż na zdjęciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hania i Jarek 10.09.2008 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Z tego co widze temat trochę przygasł więc... chciałbym się "pochwalić" - jutro wchodzi ekipa i zaczynaja kopać pod fundamenty!!! Czy moglibyśmy prosić o namiary na twoja ekipę? Planujemy rozpocząć na wiosnę budowę domu w okolicach Krakowa. Z góry dziękujemy i pozdrawiamy, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 16.09.2008 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 Z tego co widze temat trochę przygasł więc... chciałbym się "pochwalić" - jutro wchodzi ekipa i zaczynaja kopać pod fundamenty!!! Czy moglibyśmy prosić o namiary na twoja ekipę? Planujemy rozpocząć na wiosnę budowę domu w okolicach Krakowa. Z góry dziękujemy i pozdrawiamy, Hej, poszło na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 25.09.2008 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Zapadła tutaj jakaś długa cisza... Nikt mi nie odpowiedział na pytanie ile m3 więźby zamawialiście na dach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cezarr 25.09.2008 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 To i ja sie przyłączę, może ktoś odpowie? Zaczynam za miesiąc jak pogoda pozwoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 25.09.2008 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 To i ja sie przyłączę, może ktoś odpowie? Zaczynam za miesiąc jak pogoda pozwoli Ja miałem zacząć wczoraj ale pogoda coś nie pozwala. chociaż właśnie wyszło słońce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leokadka 01.10.2008 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Widzę, że cisza na forum U nas troszkę już do przodu. Uporaliśmy się z naszym architektem, wydębiliśmy od niego projekt wraz z adaptacją i złożyliśmy wniosek o pnb. Nareszcie Zmieniliśmy też architekta i jesteśmy w trakcie dokonywania zmian i robienia projektu zamiennego, wg którego zamierzamy budowac. Zmian w projekcie dokonujemy natępujących: - przesunięcie drzwi wejściowych, tak aby w wiatrołapie zmieściła się szafa - dodatkowe wejście do kuchni z holu, zaraz za wiatropałem. Stwierdziłam, że z zakupami i siatami nie będę się przebijała przez salon. - po prawej stronie od nowego wejścia do kuchn spiżarka na szerokośc 1,20 m wraz z wentylacją i byc może (jak sugeruje nasza architekt) dodatkowym oknem 60/90 celem lepszej wentylacji (spiżarka jest od północy) - w holu zaraz za wejściem do kuchni - wnęka na szafę (tam jest podciąg) - podciąg jedyny, który mamy leci wzdłuż ściany wiatrołapu i holu ( w miejscu, szafy znajdującej się w wiatrołapie, dodatkowego przejścia do kuchni, wnęki na szafę w holu) - jedna z ważniejszych zmian, to zmiana stropu na filigran, stąd brak podciągów i słupów w salonie - wydłużenie salonu o 80 cm (w tym miejscu częściowe wchłonięcie podcienia) - zmiana miejsca położenia schodów, zmiana wysokości stopni, tak aby schody były mniej strome i wygodniejsze. Schody będą się zaczynały w miejscu dawnego wc i będą biec w górę równolegle do salonu (okna z wykuszem) - wc został przeniesiony obok łazienki - na poddaszu, w związku ze zmianą położenia schodów, w pokoju z wnęką powstaje w miejscu wnęki garderoba. Reszta pokoi bez większych zmian. Mam nadzieję, że w miarę jasno przedstawiłam zmiany, które ma niebawem nanieśc na projekt nasza architekt. Jeśli macie jakieś sugestie to będę wdzięczna, gdyż "klamka" jeszcze ostatecznie nie zapadła Wniosek o pnb złożyliśmy 23 września, do dnia dzisiejszego sprawa nie została jeszcze przydzielona żadnemu pracownikowi Dziś mam byc pani naczelnik i zamierzamy ją "podręczyc" telefonami. Jeśli pozwlenie będzie w miarę szybko i pogoda pozwoli zamierzamy zacząc jeszcze w tym roku (przynajmniej fundamenty). Jeśli nie, to wiosną 2009. Trzymajcie kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cezarr 01.10.2008 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Witam Podpowiedzcie proszę ile poszło Wam bloczków na ściany fundamentowe (i ilośc warstw), bo podana gdzieś wyżej ilość1350 szt wydaje mi się zbyt mała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 02.10.2008 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 Witam Podpowiedzcie proszę ile poszło Wam bloczków na ściany fundamentowe (i ilośc warstw), bo podana gdzieś wyżej ilość1350 szt wydaje mi się zbyt mała. Ja miałem lany fundament wiec moge ci podać ile mi poszło m3 betonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cezarr 02.10.2008 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 Wiem, że miałeś beton, a tak z ciekawości,no własnie ile tego poszło w ściany fundamentowem i jakich były rozmiarów. Myslisz, że wyjdzie to taniej niż bloczki po 3 zeta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 03.10.2008 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Wiem, że miałeś beton, a tak z ciekawości,no własnie ile tego poszło w ściany fundamentowem i jakich były rozmiarów. Myslisz, że wyjdzie to taniej niż bloczki po 3 zeta? W sumie poszlo mi na fundamenty 48m3 betonu. Przy czym mam spadek terenu i przez to weszlo troche wiecej niz normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts