Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ja mam połaciówki veluxy - na allegro kupowane w bardzo dobrej cenie, aż ze Szczecina na Śląsk jechały :)))

mamamatinka masz bardzo ładny dom ,zaraz widać że ekipa górali zgrana i doświadczona :lol:

bardzo ładnie się prezentuje ta cegiełka na stopie i kominach, cegła ręcznie formowana , to się fuguje czy na zaprawę i jaki koszt 1 szt. robocizna jak za klinkier ?

okno roto dachowe uchylno obrt. 1130 zł

takie samo veluxa 1400 ile płciłaś za swoje na alegro ?

drinkpol, cieszę że ci się podoba, cegły na kolumnach i kominach ręcznie formowane z centrum klienkieru, cena jak dobrze pamiętam około 2,5 zeta za sztukę, ceny za robote ci nie powiem, bo mielismy ustalone od całości domu.

ile za okna zaplaciłam też już nie pamiętam, musiałabym sprawdzić na faltyrze, wiem w kazdym razie, że to byłi bite 22% od ceny katalogowej.

my mamy już tynk na domku z zewnątrz, dziś obfotografuję to się jutro pochwalę :))))))

kolor jest tutaj trochę przekłamany bo już dość późno było i niebo zachmurzone, wiecej zdjęc dla zainteresowanych wstawię do dziennika, ale nam w każdym razie bardzo się podoba, jest dokłądnie taki jaki miał być, apetyczny ecru :)))

rewelacja :o !

przepięknie wygląda połączenie ekri z ciemnym ,grafitowym dachem i jeszcze ta cegiełka na stopce pierwsza klasa!!!!

od początku swojej natalii wiedziałem ,że elewacja będzie w kolorze ekri i dachówka ciemna czekolada stolarka złoty dąb,teraz jeszcze się upewniłem że to strzał w 10

bardzo gustowny domek :lol:

pozdrawiam i gratuluję :lol:

Z tego co widze temat trochę przygasł więc...

chciałbym się "pochwalić" - jutro wchodzi ekipa i zaczynaja kopać pod fundamenty!!! :)

Czy moglibyśmy prosić o namiary na twoja ekipę? Planujemy rozpocząć na wiosnę budowę domu w okolicach Krakowa.

Z góry dziękujemy i pozdrawiamy,

Z tego co widze temat trochę przygasł więc...

chciałbym się "pochwalić" - jutro wchodzi ekipa i zaczynaja kopać pod fundamenty!!! :)

Czy moglibyśmy prosić o namiary na twoja ekipę? Planujemy rozpocząć na wiosnę budowę domu w okolicach Krakowa.

Z góry dziękujemy i pozdrawiamy,

Hej,

poszło na priv. :)

• 2 weeks później...

Widzę, że cisza na forum :-?

U nas troszkę już do przodu. Uporaliśmy się z naszym architektem, wydębiliśmy od niego projekt wraz z adaptacją i złożyliśmy wniosek o pnb. Nareszcie :lol:

Zmieniliśmy też architekta i jesteśmy w trakcie dokonywania zmian i robienia projektu zamiennego, wg którego zamierzamy budowac.

Zmian w projekcie dokonujemy natępujących:

- przesunięcie drzwi wejściowych, tak aby w wiatrołapie zmieściła się szafa

- dodatkowe wejście do kuchni z holu, zaraz za wiatropałem. Stwierdziłam, że z zakupami i siatami nie będę się przebijała przez salon.

- po prawej stronie od nowego wejścia do kuchn spiżarka na szerokośc 1,20 m wraz z wentylacją i byc może (jak sugeruje nasza architekt) dodatkowym oknem 60/90 celem lepszej wentylacji (spiżarka jest od północy)

- w holu zaraz za wejściem do kuchni - wnęka na szafę (tam jest podciąg)

- podciąg jedyny, który mamy leci wzdłuż ściany wiatrołapu i holu ( w miejscu, szafy znajdującej się w wiatrołapie, dodatkowego przejścia do kuchni, wnęki na szafę w holu)

- jedna z ważniejszych zmian, to zmiana stropu na filigran, stąd brak podciągów i słupów w salonie

- wydłużenie salonu o 80 cm (w tym miejscu częściowe wchłonięcie podcienia)

- zmiana miejsca położenia schodów, zmiana wysokości stopni, tak aby schody były mniej strome i wygodniejsze. Schody będą się zaczynały w miejscu dawnego wc i będą biec w górę równolegle do salonu (okna z wykuszem)

- wc został przeniesiony obok łazienki

- na poddaszu, w związku ze zmianą położenia schodów, w pokoju z wnęką powstaje w miejscu wnęki garderoba. Reszta pokoi bez większych zmian.

Mam nadzieję, że w miarę jasno przedstawiłam zmiany, które ma niebawem nanieśc na projekt nasza architekt.

Jeśli macie jakieś sugestie to będę wdzięczna, gdyż "klamka" jeszcze ostatecznie nie zapadła :wink:

Wniosek o pnb złożyliśmy 23 września, do dnia dzisiejszego sprawa nie została jeszcze przydzielona żadnemu pracownikowi :evil: Dziś mam byc pani naczelnik i zamierzamy ją "podręczyc" telefonami.

Jeśli pozwlenie będzie w miarę szybko i pogoda pozwoli zamierzamy zacząc jeszcze w tym roku (przynajmniej fundamenty). Jeśli nie, to wiosną 2009.

Trzymajcie kciuki :p

Wiem, że miałeś beton, a tak z ciekawości,no własnie ile tego poszło w ściany fundamentowem i jakich były rozmiarów. Myslisz, że wyjdzie to taniej niż bloczki po 3 zeta?

W sumie poszlo mi na fundamenty 48m3 betonu. Przy czym mam spadek terenu i przez to weszlo troche wiecej niz normalnie.